Connect with us
Novosti

COP26 Agenda izgra─Ĺene ┼żivotne sredine je aktivna

Sna┼żnije u─Źe┼í─çe GBC mre┼że nacionalnih saveta u klimatskim aktivnostima dolazi do izra┼żaja na COP 26 sa uspostavljanjem odr┼żavanja Cities, Regions and Built Environment Day WorldGBC i partnera koalicije. Po prvi put, kroz u─Źe┼í─çe na COP-u, mre┼ża ─çe biti prepoznata na poziciji akceleratora promena. Za vi┼íe od 100 svetskih lidera, delegacija skoro 200 zemalja i svih ostalih na COP-u 26, ovo ─çe biti jedinstvena prilika.da prepoznaju da je izgra─Ĺena sredina klju─Źna za klimatsko re┼íenje.

COP26 Agenda izgra─Ĺene ┼żivotne sredine je aktivna! Sa vi┼íe od 100 doga─Ĺaja ovogodi┼ínji COP ima pone┼íto za svakoga, a mnogi su virtuelno organizovani kroz: Plavu zonu, Zelenu zonu i specijalne doga─Ĺaje u oblasti ┼żivotne sredine. Preuzmite svoje u─Źe┼í─çe u kampanji #BuildingToCOP26, pogledajte doga─Ĺaje i saznajte kako ubrzati prelazak na nultu emisiju ugljenika i zdravu i otpornu izgra─Ĺenu sredinu.

POSEBNO ISTI─îEMO POZIVE:

  • da se u ─Źetvrtak, 4. novembar, 15:30 ÔÇô 16:30┬ápridru┼żite live doga─Ĺaju lansiranja WorldGBC novog izve┼ítaja Beyond the Business Case ─Źiji je cilj da pru┼żi najnoviji uvid i vrednosti koje treba da podstaknu investicije globalnog sektora nekretnina ka odr┼żivim zgradama.
  • da se u ─Źetvrtak, 11. novembra pridru┼żite Cities, Regions and Built Environment Day. Koalicija #BuildingToCOP26 (WorldGBC i partneri) je omogu─çila program sadr┼żaja koji je osmi┼íljen da istakne postoje─çe liderske akcije nacionalnih vlada, gradova i regiona i privatnog sektora u borbi protiv emisija iz izgra─Ĺene sredine i time pru┼żila podr┼íku Predsedni┼ítvu COP-a, vladi Ujedinjenog kraljevstva i klimatskim ┼íampionima na visokom nivou, o ─Źemu mo┼żete na─çi na zvani─Źnom COP26 Presidency Programme i COP26 Green Zone Programme. Sve sesije ─çe se prenositi preko YouTube-a.
  • da se prijavite za COP26 virtuelnu izlo┼żbu: COP26 Built Environment Virtual Pavilion.

Bulevar Mihajla Pupina 165g
11070 Novi Beograd
TEL/FAX: + 381 11 220 5 809
TEL: +381 63 470570
Info@serbiagbc.rs
www.serbiagbc.rs