Connect with us
Novosti

Upravljanje vodom u urbanim sredinama budućnosti

Objavljeno

:

ACO Roofbloxx zeleni krov

Kako bi se obezbedio kontrolisan razvoj naselja i zajednica, posebno imajući u vidu uticaj klimatskih promena, između ostalih faktora moraju se izdvojiti planiranje i upravljanje površinskim vodama i vodama unutar objekata, sa posebnim fokusom na zaštitu životne sredine. Kompanija ACO sa ponosom može da kaže da je sa svojim rešenjima poslednjih godina neizostavni deo svih većih projekata, koji su kreirali i koji će kreirati urbane sredine budućnosti u našoj zemlji.

Trg Republike, Beograd

Trg Republike, Beograd / foto: ACO

TRG REPUBLIKE, BEOGRAD 2019

Zbog velike slivne površine i jednostranog pada, sistemi za odvodnjavanje na Trgu republike morali su da budu fabrički izrađeni po meri sa drenažnim otvorima za procedne vode i posebnom visinom zbog masivnih kamenih ploča u pešačkom delu. Specijalno izrađena rešenja po meri ACO Multiline sa SlotTop rešetkom, Qmax kanal i TopTek paving poklopcem, obezbedila su sigurno odvodnjavanje Trgu republike koja se potpuno uklapaju u njegov nov izgled.

Karađorđeva ulica, Beograd

Karađorđeva ulica, Beograd / foto: ACO

KARAĐORĐEVA ULICA, BEOGRAD 2019

Kako bismo odali počast ovoj ulici i njenoj dugoj istoriji, tokom poslednje rekonstrukcije opremili smo je sa specijalnim tramvajskim slivnicima za odvodnjavanje šina, Monoblock RD sistemom za linijsko odvodnjavanje ulica u antracit boji, koja se uklapa sa okolnom završnom površinom i sa ACO Bituplan šaht poklopcima, koji zbog svoje konstrukcije predstavljaju dugotrajno rešenje za ulice sa visokom frekvencijom saobraćaja, specijalno u ovu svrhu ukrašenim grbom grada Beograda.

Ulica Marka Miljanova, Novi Sad

Ulica Marka Miljanova, Novi Sad / foto: ACO

ULICA MARKA MILJANOVA, NOVI SAD 2020

Nedavno rekonstruisana Marka Miljanova ulica u Novom Sadu je pored nove biciklističke staze i dodatnih parking mesta sa obe strane dobila i ACO KerbDrain rešenje, specijalno prilagođene visine za prelazak invalidskih kolica, koje u jednom telu poseduje ivičnjak i kanal za odvodnjavanje. Ovim se na najoptimalniji način može planirati odvodnjavanje urbanih površina rešenjem koje, zahvaljujući polimer betonu od kojeg je napravljeno, poseduje odlična svojstva otpornosti na koroziju, smrzavanje i hemikalije.

Pasarela Kalemegdan, Beograd

Pasarela Kalemegdan, Beograd / foto: ACO

PASARELA KALEMEGDAN, BEOGRAD 2020

Specijalno za ovaj objekat proizvedeni ACO Inotec kanali od nerđajućeg čelika, savršeno odgovaraju njegovom obliku. Kanal i rešetke idu celom dužinom pasarele, a proizvedene su i ugrađene u radijusu i pod padom, što je samo po sebi izuzetno zahtevno i čini ovaj objekat jedinstvenim.

Savski Trg, Beograd

Savski Trg, Beograd / foto: ACO

SAVSKI TRG, BEOGRAD 2020

ACO Multiline Seal in kanal za linijsko odvodnjavanje, predstavlja rešenje koje omogućava efikasno odvodnjavanje sa pozitivnim uticajem na zaštitu podzemnih voda, a samim tim i životne sredine. Zbog gumene zaptivke integrisane u telo kanala ovog rešenja, omogućuje se apsolutna vodonepropusnost u spojevima, što eliminiše bilo kakvu mogućnost da štetne materije sa površine dođu do podzemnih voda i time naruše njihov kvalitet. Upravo ovo rešenje će zajedno sa separatorima naftnih derivata činiti okosnicu sistema za odvodnjavanje, a time i zaštite životne sredine u okviru rekonstrukcije Savskog trga u Beogradu.

Trg Kralja Milana, Niš

Trg Kralja Milana, Niš / foto: ACO

TRG KRALJA MILANA, NIŠ 2020

Centralni gradski trg Niša, Trg Kralja Milana, će posle kompletne rekonstrukcije biti zaštićen od površinskih voda jedinstvenim rešenjem ACO Qmax. Ovaj višestruko nagrađivani sistem za odvodnjavanje površinskih voda visokog hidrauličkog kapaciteta zadovoljava sve klase opterećenja i specijalno je pogodan za odvodnjavanje trgova i drugih urbanih otvorenih površina.

Ulica Kraljice Marije, Beograd

Ulica Kraljice Marije, Beograd / foto: ACO

ULICA KRALJICE MARIJE, BEOGRAD 2020

Za normalno funkcionisanje saobraćaja grada, veoma je bitno da putevi ostanu prohodni i tokom intenzivnih padavina. Upravo su iz tog razloga, u okviru rekonstrukcije ulice Kraljice Marije u Beogradu, ugrađeni ACO Multiline SlotTop i niskoprofilni kanali za linijsko odvodnjavanje, tramvajski slivnici za odvodnjavanje šina i kolovoza oko šina, Monoblock sistem, kao i Uniface Paving poklopci, koji će zajedno u budućnosti činiti kompletno rešenje za upravljanje površinskim vodama ove ulice.

ACO građevinski elementi d.o.o.

ACO građevinski elementi d.o.o.

III Industrijska zona bb | 22314 Krnješevci, Stara Pazova
Tel: +381 22 811 580
Fax: +381 22 811 590
E-mail: aco@aco.rs
Web: www.aco.rs

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno