Connect with us
Gra─Ĺevina

TEHNOMARKET predstavlja projekat ÔÇô La Quinta Inn & Suites by Wyndham

Fasadna re┼íenja – savremeni hotel u srcu Njujorka

JEDAN OD NAJZANIMLJIVIJIH I NAJPOZNATIJIH GRADOVA NA SVETU, NJUJORK, NALAZI SE NA U┼á─ćU REKE HADSON U ATLANSKI OKEAN. GRAD ─îINI 5 OKRUGA, OD KOJIH JE SVAKAKO NAJPOZNATIJI MENHETN KOJI PREDSTAVLJA SVOJEVRSNO JEZGRO GRADA I ISTOVREMENO JEDAN OD GLAVNIH SVETSKIH KULTURNIH, FINANSIJSKIH I KOMERCIJALNIH CENTARA.

Menhetn je poznat i po turisti─Źkim atrakcijama – Empire State Building, Central park, Times Square, The Met, Guggenheim Museum i Broadway teatar samo su neke od ─Źuvenih lokacija ovog jedinstvenog ostrva koje predstavlja grad u gradu, sa sebi svojstvenom arhitekturom, umetno┼í─çu i istorijom.

Predstavljanje projekta – La Quinta Inn & Suites by Wyndham Times Square South

Kako je Menhetn jedna od najpose─çenijih turisti─Źkih destinacija na svetu, koja obiluje fantasti─Źnim hotelima i restoranima, ne ─Źudi odluka ─Źuvene Wyndham grupacije da svoj portfolio pro┼íiri jo┼í jednim zanimljivim objektom – La Quinta Inn & Suites hotelom koji se nalazi u neposrednoj blizini Times Square-a i Empire State Building-a.

La Quinta Inn & Suites by Wyndham

Strukturalna aluminijumska ostak- ljena fasada odlikuje se minimalisti─Źkim izgledom isklju─Źivo staklene vidne povr┼íine fasade

Sada ve─ç popularni La Quinta Inn svoje mesto na┼íao je u┼íu┼íkan izme─Ĺu dve postoje─çe zgrade, kako je to ve─ç uobi─Źajeno u gradskim jezgrima gde prostora nikada nema dovoljno. Stepenasto oblikovana prednja fasada izvedena je u Tehnomarket Aluminik CS55 sistemu, koji pored dizajnerski optimalnog re┼íenja omogu─çuje i optimalan prolaz prirodne svetlosti u celoj zgradi. Pored prirodne svetlosti, komforu u enterijeru u gradskim jezgrima i centralnim zonama gde je buka konstantna zna─Źajno doprinosi i izuzetna zvu─Źna izolacija koju nudi ovaj Tehnomarketov sistem.

Tehnomarket Aluminik CS55 Continual fasada

Tehnomarket Aluminik CS55 Continual fasada

Termi─Źke performanse i vrhunska izolacija, koja u sistemu Aluminik CS55 Continual ide ─Źak do Ucw=0,64 W/m2K u verziji sa troslojnom staklenom ispunom omogu─çuju znatnu u┼ítedu energije i poma┼żu objektu da ima ┼íto manji uticaj na ┼żivotnu sredinu.

La Quinta Inn & Suites by Wyndham

Stepenasto oblikovana prednja fasada izvedena je u Tehnomarket Aluminik CS55 sistemu

Na konkretnom projektu Aluminik CS55 aluminijumska ostakljena fasada kombinovana je sa LINEAL prozorskim elementima, ┼íto posebno dolazi do izra┼żaja na poslednjim spratovima hotela gde se javlja kosa staklena fasada.

LINEAL serija prozora kompanije Tehnomarket sastoji se od 11 podsistema koji pokrivaju sve zahteve savremene arhitekture – od ─Źisto aluminijumskih sistema, preko Block sistema sa skrivenim krilom do luksuznih aluminijum-drvo prozora koji predstavljaju sam vrhunac trenutne globalne ponude.

Aluminik CS55 ÔÇô savremene aluminijumske ostakljene fasade

Pored kontinualne fasade primenjene na ovom projektu, Aluminik CS55 sistem ─Źine jo┼í dve dodatne opcije – strukturalna i kombinovana fasada.

 

La Quinta Inn & Suites by Wyndham

LINEAL serija prozora kompanije Tehnomarket sastoji se od 11 podsistema koji pokrivaju sve zahteve savremene arhitekture

Strukturalna aluminijumska ostakljena fasada odlikuje se minimalisti─Źkim izgledom isklju─Źivo staklene vidne povr┼íine fasade, bez primene spoljnih profila za fiksiranje staklenih ispuna. Na ovaj na─Źin efikasno se kombinuju unapre─Ĺena tehni─Źka re┼íenja fasadnih sistema poslednje generacije sa prozra─Źnim, luksuznim izgledom koji ovaj tip ostakljene fasade nudi.

Sistem kombinovane aluminijumske ostakljene fasade predstavlja funkcionalnu kombinaciju prethodna dva, i odlikuje se nagla┼íenim horizontalnim profilima kapa sa spoljne strane fasade, dok po vertikali ovi profili izostaju i ustupaju mesto strukturalnom na─Źinu fiksiranja stakala za primarnu konstrukciju. Kombinacija strukturalnog i kontinualnog sistema nudi ┼íirok spektar mogu─çnosti implementacije razli─Źitih dizajnerskih re┼íenja u cilju nagla┼íavanja unapred odabranih linija i pravaca na fasadama.

Tehnomarket Aluminik CS55 ostakljene fasade predstavljaju optimalno, savremeno i energetski efikasno re┼íenje koje nudi niz prednosti u odnosu na klasi─Źne materijale i svojim performansama i estetikom sa punim pravom preuzima primat u savremenoj arhitekturi.

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
Skadarska 73, 26101 Pan─Źevo, Srbija
+381 13 307 700
+381 13 307 799
profil@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com