Connect with us
Građevina

TEHNOMARKET predstavlja projekat – La Quinta Inn & Suites by Wyndham

Fasadna rešenja – savremeni hotel u srcu Njujorka

JEDAN OD NAJZANIMLJIVIJIH I NAJPOZNATIJIH GRADOVA NA SVETU, NJUJORK, NALAZI SE NA UŠĆU REKE HADSON U ATLANSKI OKEAN. GRAD ČINI 5 OKRUGA, OD KOJIH JE SVAKAKO NAJPOZNATIJI MENHETN KOJI PREDSTAVLJA SVOJEVRSNO JEZGRO GRADA I ISTOVREMENO JEDAN OD GLAVNIH SVETSKIH KULTURNIH, FINANSIJSKIH I KOMERCIJALNIH CENTARA.

Menhetn je poznat i po turističkim atrakcijama – Empire State Building, Central park, Times Square, The Met, Guggenheim Museum i Broadway teatar samo su neke od čuvenih lokacija ovog jedinstvenog ostrva koje predstavlja grad u gradu, sa sebi svojstvenom arhitekturom, umetnošću i istorijom.

Predstavljanje projekta – La Quinta Inn & Suites by Wyndham Times Square South

Kako je Menhetn jedna od najposećenijih turističkih destinacija na svetu, koja obiluje fantastičnim hotelima i restoranima, ne čudi odluka čuvene Wyndham grupacije da svoj portfolio proširi još jednim zanimljivim objektom – La Quinta Inn & Suites hotelom koji se nalazi u neposrednoj blizini Times Square-a i Empire State Building-a.

La Quinta Inn & Suites by Wyndham

Strukturalna aluminijumska ostak- ljena fasada odlikuje se minimalističkim izgledom isključivo staklene vidne površine fasade

Sada već popularni La Quinta Inn svoje mesto našao je ušuškan između dve postojeće zgrade, kako je to već uobičajeno u gradskim jezgrima gde prostora nikada nema dovoljno. Stepenasto oblikovana prednja fasada izvedena je u Tehnomarket Aluminik CS55 sistemu, koji pored dizajnerski optimalnog rešenja omogućuje i optimalan prolaz prirodne svetlosti u celoj zgradi. Pored prirodne svetlosti, komforu u enterijeru u gradskim jezgrima i centralnim zonama gde je buka konstantna značajno doprinosi i izuzetna zvučna izolacija koju nudi ovaj Tehnomarketov sistem.

Tehnomarket Aluminik CS55 Continual fasada

Tehnomarket Aluminik CS55 Continual fasada

Termičke performanse i vrhunska izolacija, koja u sistemu Aluminik CS55 Continual ide čak do Ucw=0,64 W/m2K u verziji sa troslojnom staklenom ispunom omogućuju znatnu uštedu energije i pomažu objektu da ima što manji uticaj na životnu sredinu.

La Quinta Inn & Suites by Wyndham

Stepenasto oblikovana prednja fasada izvedena je u Tehnomarket Aluminik CS55 sistemu

Na konkretnom projektu Aluminik CS55 aluminijumska ostakljena fasada kombinovana je sa LINEAL prozorskim elementima, što posebno dolazi do izražaja na poslednjim spratovima hotela gde se javlja kosa staklena fasada.

LINEAL serija prozora kompanije Tehnomarket sastoji se od 11 podsistema koji pokrivaju sve zahteve savremene arhitekture – od čisto aluminijumskih sistema, preko Block sistema sa skrivenim krilom do luksuznih aluminijum-drvo prozora koji predstavljaju sam vrhunac trenutne globalne ponude.

Aluminik CS55 – savremene aluminijumske ostakljene fasade

Pored kontinualne fasade primenjene na ovom projektu, Aluminik CS55 sistem čine još dve dodatne opcije – strukturalna i kombinovana fasada.

 

La Quinta Inn & Suites by Wyndham

LINEAL serija prozora kompanije Tehnomarket sastoji se od 11 podsistema koji pokrivaju sve zahteve savremene arhitekture

Strukturalna aluminijumska ostakljena fasada odlikuje se minimalističkim izgledom isključivo staklene vidne površine fasade, bez primene spoljnih profila za fiksiranje staklenih ispuna. Na ovaj način efikasno se kombinuju unapređena tehnička rešenja fasadnih sistema poslednje generacije sa prozračnim, luksuznim izgledom koji ovaj tip ostakljene fasade nudi.

Sistem kombinovane aluminijumske ostakljene fasade predstavlja funkcionalnu kombinaciju prethodna dva, i odlikuje se naglašenim horizontalnim profilima kapa sa spoljne strane fasade, dok po vertikali ovi profili izostaju i ustupaju mesto strukturalnom načinu fiksiranja stakala za primarnu konstrukciju. Kombinacija strukturalnog i kontinualnog sistema nudi širok spektar mogućnosti implementacije različitih dizajnerskih rešenja u cilju naglašavanja unapred odabranih linija i pravaca na fasadama.

Tehnomarket Aluminik CS55 ostakljene fasade predstavljaju optimalno, savremeno i energetski efikasno rešenje koje nudi niz prednosti u odnosu na klasične materijale i svojim performansama i estetikom sa punim pravom preuzima primat u savremenoj arhitekturi.

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
+381 13 307 700
+381 13 307 799
profil@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com