Connect with us
Budu─çnost

Ulaganje u recikla┼żu za ekolo┼íki prihvatljivu budu─çnost

Za sve u ALUIMIL-u za┼ítita ┼żivotne sredine nije samo sporedni projekat na godi┼ínjem planu, ve─ç je sr┼ż njihove strategije za slede─çu deceniju.

Ve─ç vi┼íe od 30 godina razvijaju inovativne proizvode koji se isti─Źu na globalnom tr┼żi┼ítu. Alumil vrhunski arhitektonski aluminijumski sistemi rezultat su tehnolo┼íkog napretka, ali najva┼żnije od svega proizvedeni su prema cikli─Źnom modelu proizvodnje, koji je u skladu sa principima na┼íeg poslovnog plana odr┼żivosti.

reciklaza

Foto: Alumil / Glavna namera Alumila jeste da poboljšaju svoj rad proizvodnim procesima koji umanjuju naš otisak na polju emisije ugljen-dioksida

Glavna namera Alumila jeste da pobolj┼íaju svoj rad proizvodnim procesima koji umanjuju na┼í otisak na polju emisije ugljen-dioksida. Stoga su ulo┼żili 2,8 miliona evra u novu jedinicu za odvajanje aluminijumskog otpada koja je nedavno stvorena u na┼íim pogonima u Gr─Źkoj. Proces razdvajanja uklju─Źuje mehani─Źku, magnetnu i rendgensku tehnologiju. Nova jedinica, koja je izgra─Ĺena za samo 3 meseca, omogu─çava nam da za 40% pove─çamo zeleni aluminijum koji proizvodimo u naredne 3 godine, kako bi ─Źinili 70% ukupne sirovine koja se koristi u na┼íoj proizvodnji.

reciklaza

Foto: Alumil / Proces razdvajanja uklju─Źuje mehani─Źku, magnetnu i rendgensku tehnologiju

Kao vode─ça kompanija u svojoj oblasti, ┼żele da doprinesu dru┼ítvenom razvoju. Za┼ítita ┼żivotne sredine va┼żan je uslov za takav cilj. Alumil je me─Ĺunarodna kompanija koja prihvata odgovornost prema prirodi i ljudima. Stoga su odlu─Źni da poja─Źaju svoje akcije za ekolo┼íku budu─çnost sa boljim ┼żivotnim uslovima za sve.

www.alumil.rs

ALUMIL Projektni biro – izlo┼żbeni salon
Milutina Milankovi─ça 11b, GTC Square, 11070 Novi Beograd
T. +381 11 614 92 10, +381 11 614 92 11
projektbiro@alumil.com
marketing.srbija@alumil.com
www.alumil.com