Connect with us
Novosti

Dvodnevna konferencija ÔÇśÔÇÖSfera 2022: Fasadni sistemi i ventiliraju─çe obloge“ je zvani─Źno otvorena

Predsednik Privredne komore BiH, Mirsad Ja┼íarspahi─ç je danas, 29.03.2022, sve─Źano otvorio XI konferenciju „Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventiliraju─çe obloge“. Istakao je kako su ove konferencije u organizaciji mostarske kompanije Sfera d.o.o. odli─Źna prilika za razvoj i dijalog izme─Ĺu struke i nauke.

U uvodnom delu, prisutnima se obratio i Ned┼żad Memi─ç ispred kompanije Sfera d.o.o. zahvaliv┼íi se na velikom odazivu, isti─Źu─çi da su Sferine konferencije iz domena gra─Ĺevinarstva i arhitekture postale tradicionalne i prepoznatljive u regiji kao mesto komunikacije, uspostavljanja saradnje i razmene iskustava i znanja, te kao takve va┼że za respektabilan doga─Ĺaj, ┼íto potvr─Ĺuju posetioci iz ─Źitavog regiona.

Pored organizatora, prisutnima se obratila i prof. dr. Maja Popovac, dipl.ing.arh. ispred Gra─Ĺevinskog fakulteta „Univerziteta D┼żemal Bijedi─ç“ koji je jedan od suorganizatora doga─Ĺaja, te izrazila zadovoljstvo velikom pose─çeno┼í─çu navode─çi da je to odli─Źan pokazitelj u kojem smeru Sferine konferencije idu.

Jedan od suorganizatora je i Arhitektonski fakultet Sveu─Źili┼íta u Zagrebu, a prof.arh. Ljubomir Mi┼í─çevi─ç, dipl.ing.arh. tako─Ĺe se obratio prisutnima i kazao da je saradnja Sfere i fakulteta postala tradicija koja ─çe se i u budu─çnosti nastaviti.

Partner doga─Ĺaja je Institut za standardizaciju BiH, a zamenik direktora Instituta Borislav Kraljevi─ç u svom obra─çanju je istakao da su ovakvi skupovi i te kako va┼żni za BiH, ali i za ceo region sa naglaskom na sve teme koje su aktuelne, a koje ─çe se obra─Ĺivati tokom dvodnevnog doga─Ĺaja.

Teme koje ─çe se predstaviti su: Fasadni sistemi, Ventiliraju─çe obloge, Staklene fasade, Energetska efikasnost u zgradarstvu, Toplotna izolacija, Zvu─Źna izolacija, BIM u arhitekturi fasada i Fasadni sistemi u arhitekturi.

Konferenciji prisustvuju regionalni stru─Źnjaci, profesori i arhitekte koji ─çe svoje znanje i iskustvo preneti na posetioce, a kompanije izlaga─Źi putem svojih ┼ítandova predstaviti novitete i aktuelnosti.

Posebnu pa┼żnju izaziva panel diskusija o temi konferencije, koja ─çe se odr┼żati drugog dana, a u koju se uklju─Źuju svi u─Źesnici konferencije.

Na konferenciji je predstavljena i Online izlo┼żba fasadnih sistema koju je kompanija Sfera d.o.o. organizovala 2021 godine, na ─Źelu sa ┼żirijem: Vedina Babahmetovi─ç, dipl.ing.arh. Entasis d.o.o, profesor emeritus Branislav Mitrovi─ç, dipl.ing.arh, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i prof.arh. Ljubomir Mi┼í─çevi─ç, dipl.ing.arh, Arhitektonski fakultet Sveu─Źili┼íte u Zagrebu.┬á

Sponzori konferencije su: Terrasit Insulation, Baumit, Sika, Eps Laštro, Feal, Fundermax, Krug, Alumil. Partneri: Metal tehnologija, Knauf Insulation, Ejot, Knauf, Iso Span, Xella, Austrotherm, TKK, Laminam.

Izlaga─Źi i prijatelji: Lunos, Proventuss, Ceresit, Senigor, Sport net in┼żenjering.

Ulaz je besplatan, a program pogledajte na linku: https://2022fasade.sfera.ba/program/

SFERA logo

Sfera d.o.o. Mostar
─îevrina 9a, Mostar 88000
+387 36 578 259
marketing@sfera.ba