Connect with us
Materijali

Tradicionalni kre─Źni malteri za renoviranje objekata od istorijskog zna─Źaja

Sa vezivom NHL i spremljenom smesom maltera NHL, Baumit sada nudi liniju me┼íovitih proizvoda za renoviranje objekata od istorijskog zna─Źaja. Svojstva NHL proizvoda koja su uskla─Ĺena svojim istorijskim uzorima, idealno su re┼íenje za renoviranje starih maltera prema njihovom originalnom izgledu. Zahvaljuju─çi prirodnoj poroznosti i mogu─çnosti difuzije, ovi proizvodi se koriste i za nove objekte i, prema tome, mogu doprineti odli─Źnoj unutra┼ínjoj atmosferi i uslovima.

krecni malter

Foto: Baumit / Tradicionalni kre─Źni malteri za renoviranje objekata od istorijskog zna─Źaja

  • Posebni proizvodi za istorijske objekte
  • Sistemski proizvodi za ma┼íinsko i ru─Źno nano┼íenje
  • Gotove me┼íavine i veziva
  • Vi┼íi stepen bezbednosti zahvaljuju─çi ujedna─Źenom nano┼íenju
  • Sistemi koji ÔÇ×di┼íuÔÇť
renoviranje objekata

Foto: Baumit / Baumit sada nudi liniju me┼íovitih proizvoda za renoviranje objekata od istorijskog zna─Źaja

NHL ÔÇô Prirodni hidrauli─Źni kre─Ź

NHL zna─Źi prirodni hidrauli─Źni kre─Ź. Objedinjava prednosti klasi─Źnog kre─Źnog maltera ÔÇô veziva sa CO2 ÔÇô sa stvrdnjavanjem putem upijanja vode, bez dodatnog cementa. Po┼żeljna je njegova upotreba na istorijskim objektima u cilju za┼ítite tkanja objekta.

Kako bezbedno renovirati istorijske objekte

Istorijski objekti i objekti na listama kulturne ba┼ítine su jedinstveni i zaslu┼żuju najvi┼íi stepen kvaliteta materijala koji se koriste za njihovo renoviranje. Uz proizvode Baumit NHL, nemate razloga za brigu.

baumit

Foto: Baumit / Renoviranje istorijskih objekata

Priprema podloge i prvog sloja maltera

Specijalni ┼ípric sloj Baumit NHL za pripremu podloge pre nano┼íenja NHL maltera. Maltere za prvi sloj mogu─çe je nanositi ru─Źno ili ma┼íinski. NHL malter za termo toplotnu izolaciju mogu─çe je koristiti za pove─çenje toplotne izolacije konstrukcija.

Štuko malteri, malteri, fasadni malteri i lepkovi

Na NHL malter, ru─Źno ili ma┼íinski nanet, stavlja se meki ┼ítuko malter glatke povr┼íine. Da bi se napravio sloj maltera oja─Źan mre┼żicom ili termoizolacionim malterom, koristimo NHL malter u dve granulacije, fini glatki (0.6 mm) i fini granulisani (1 mm). Baumit NHL zavr┼íni sloj od glatkog kre─Źnog maltera tako─Ĺe je dostupan za potpuno ravne povr┼íine.

Preporu─Źujemo Baumit NanoporColor fasadnu boju kao zavr┼íni sloj za NHL maltere.┬áBaumit NHL 3.5 prirodni hidrauli─Źni kre─Ź slu┼żi za pravljenje svog maltera i zavr┼ínih slojeva.

Baumit Serbia d.o.o.

BAUMIT Serbia d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs