Connect with us
Energetska efikasnost

Pouzdan partner na polju ostakljenih, ventilisanih i element fasada

Razvoj i primena novih tehnologija na polju fasada propra─çena je detaljno od strane R&D odeljenja kompanije Tehnomarket.

Tokom prethodnih godina razvijeno je ─Źak 17 varijacija fasadnih sistema, kako bi se zadovoljili najrazli─Źitiji zahtevi dizajna i energetske efikasnosti, bilo da se radi o oblaganju fasade aluminijumskim kompozitnim panelima, HPL laminiranim plo─Źama, staklom, granitnom keramikom, kamenom, fiber-cementnim plo─Źama, limovima, Aqua-panelima ili polikarbonatnim plo─Źama.

VENT

Ventilisana fasada sa sistemom aluminijumske nose─çe podkonstrukcije VENT, dizajnirana i proizvedena u Tehnomarketu, prona┼íla je svoju primenu na razli─Źitim objektima od St. Petersburga do Njujorka.

Foto: Tehnomarket d.o.o., projekat Park Gate, Tirana, Albanija

Foto: Tehnomarket d.o.o., projekat Park Gate, Tirana, Albanija

Kako bi svojim klijentima ponudio kompletno re┼íenje, Tehnomarket je razvio sisteme aluminijumskih podkonstrukcija koji ─çe nositi ne samo obloge od aluminijumskih kompozitnih panela, ve─ç i drugih tipova obloga iz sveta ventiliraju─çih fasada. ─îak 12 podsistema iz grupacija VENT i TMPT obuhvata panelnu i kasetnu grupu fasadnih panela, podeljenih prema na─Źinu monta┼że panela – sa skrivenim ili vidnim fiksiranjem. Uspe┼íno kombinovana sa Larson, Larson A2 i negoru─çim Larcore A2 panelima ┼ípanske kompanije Alucoil, VENT fasada poslednju primenu prona┼íla je na objektu PARK GATE u Tirani.

ALUMINIK CS55 ostakljena fasada

Moderne staklene fasade imaju sve ve─çi zna─Źaj u modernoj arhitekturi gde, uz pomo─ç novih materijala i naprednih tehni─Źkih re┼íenja efikasno zamenjuju tradicionalne materijale poput cigle, bloka ili betona. Dizajn ovakvih fasada, poput Tehnomarket Aluminik CS55 serije ostakljenih fasada, omogu─çava kompletno re┼íenje koje zadovoljava sve termoizolacione, akusti─Źne, ergonomske i estetske parametre savremene gradnje. Prema spolja┼ínjem izgledu, Aluminik CS55 fasade mo┼żemo podeliti u tri osnovne grupe: kontinualnu, strukturalnu i kombinovanu. Opcija kori┼í─çenja dvoslojne i troslojne staklene ispune na sistemima omogu─çuje izuzetno dobre termi─Źke performanse koje idu do izuzetnih Ucw=0,64W/m2K, potvr─Ĺene atestima IFT instituta u Rozenhajmu. Izuzetan dizajn i mogu─çnost kombinovanja lansirala je ovaj proizvod na globalnom tr┼żi┼ítu gde se naj─Źe┼í─çe koristi za oblaganje visokih poslovnih zgrada u novoizgra─Ĺenim modernim ─Źetvrtima, poput Ecobank upravne zgrade u Gani ili hotela u Njujorku.

ELEMENT FASADA UNIT 65

Tehnomarket element fasada UNIT 65 odgovara zahtevima izuzetno brze monta┼że uz pobolj┼íanje termi─Źkih i mehani─Źkih performansi proizvoda na gradili┼ítima, gde zbog same konfiguracije objekta i neposrednog okru┼żenja postavljanje skele nije mogu─çe.

Novitet u gra─Ĺevini, sve popularnija element fasada, svoju primenu nalazi na visokim objektima, poput hotela i poslovnih sredi┼íta u gradovima velike gra─Ĺevinske ekspanzije gde je vreme dragoceno i limitirano. Ovaj sistem razvijen je za potrebe hotelskog objekta u Njujorku, a potom i u Ljubljani, me─Ĺutim prva element fasada UNIT 65 najpre je ugra─Ĺena na objektu kompanije K├Ąrcher u Pan─Źevu.

Koncept element fasade zasniva se na kompletnoj radioni─Źkoj pripremi gotovih modula i pa┼żljivoj pripremi samog projekta, uz postavljanje aluminijumskih kotvi prema projektu fasade. Puna priprema modula, koji se potom gotovi donose na gradili┼íte, osigurava br┼żu monta┼żu na samom objektu i osigurava visok, ujedna─Źen kvalitet. Nakon monta┼że aluminijumskih kotvi na nose─çu konstrukciju za dalji rad neophodan je samo namenski kran ili dizalica. Nakon preciznog pozicioniranja modula ili elemenata, potrebno je da monta┼żeri prihvate iste sa unutra┼ínje strane objekta i pri─Źvrste ih za ve─ç montirane kotve, ─Źime se svaki element ÔÇ×zaklju─ŹavaÔÇť na poziciju.

Vertikalne i horizontalne EPDM zaptivke nalaze se na svim spojevima gde aluminijumski profili ulaze jedni u druge. Zbog posebnih zahteva objekata, na kojima element fasada nalazi primenu, omogu─çena je dilatacija i rad pojedina─Źnih elemenata do ─Źak 12cm u svim pravcima, bez naru┼íavanja op┼íte konstruktivne nosivosti same fasade.

Sama element fasada UNIT 65 proizvodi se u dve varijante: strukturalna i polustrukturalna, od kojih svaka mo┼że biti ugra─Ĺena sa dvoslojnim ili troslojnim staklom. Pored br┼że monta┼że, UNIT 65 odlikuje i visoka energetska efikasnost kao jedan od osnovnih, defini┼íu─çih uslova koji je kvalifikuje za instalaciju na savremenim internacionalnim objektima. Dok je kod polustrukturalne fasade sa trostrukim ostakljenjem izmeren koeficijent provodljivosti Uw 1,1 W/m┬▓K, kod istog modela strukturalne element fasade izmeren je jo┼í manji koeficijent Uw 0,89 W/m┬▓K.

UNIT 65 je novi na─Źin da u┼ítedite vreme na izvo─Ĺenju radova, a da sam kvalitet ne bude naru┼íen brzinom procesa.


www.tehnomarket.com

Tehnomarket d.o.o
A. Skadarska 73, 26101 Pan─Źevo, Srbija
T. +381 13 307 700
F. +381 13 307 799
E. panel@tehnomarket.com
W. www.tehnomarket.com