Connect with us
Promo

Poliuretanski izolatori PIR – efikasna i isplativa toplotna izolacija budućnosti

TN International

PIR toplotna izolacija je nova generacija poliuretanskih izolatora, materijala koji je efikasan, bezbedan i ekološki prihvatljiv. PIR obezbeđuje kvalitetnu i izdržljivu toplotnu izolaciju u zgradama različite namene i istovremeno štedi vaš budžet.

Apsolutna univezalnost

PIR je univerzalna toplotna izolacija koja se može koristiti u niskogradnji i visokogradnji, u izgradnji poslovnih i industrijskih zgrada. PIR toplotna izolacija je odlična za pokrivanje krovova, podova, terasa i balkona. PIR je tanji od većine poliuretanskih izolatora, tako da materijal ne stvara prevelika opterećenja na nosećim konstrukcijama.

PIR toplotna izolacija je nova generacija poliuretanskih izolatora

PIR toplotna izolacija je nova generacija poliuretanskih izolatora

Napredne tehnologije proizvodnje

Tajna jedinstvenih svojstava PIR toplotne izolacije je posebna tehnologija za njegovu izradu i ne baš tipična struktura materijala. Proces proizvodnje materijala zasnovan je na svetskom iskustvu i naprednim razradama TN International.

Glavne komponente buduće PIR toplotne izolacije su izocijanat i poliol. Pod uticajem visokih temperatura, penasti materijal se pretvara u guste toplotnoizolacione ploče, čije 95% zapremine čine zatvorene, tvrde, izdržljive ćelije ispunjene inertnim gasom. Tvrde ćelije sa gasom zadržavaju svoj oblik i strukturu tokom celog veka trajanja toplotne izolacije (minimalno 50 godina) i čine jedinstvenu kombinaciju svojstava i karakteristika materijala.

Visoka energetska efikasnost i rekordno niski indeks toplotne provodljivosti

PIR toplotna izolacija je pogodna za upotrebu u različitim klimatskim zonama, toplim krajevima i područjima sa ekstremno niskim temperaturama. Materijal značajno smanjuje gubitak toplote, eliminiše nepotrebno trošenje resursa i dodatne troškove koji neminovno nastaju u nedostatku visokokvalitetne toplotne izolacije.

Debljina različitih vrsta toplotne izolacije sa istom R vrednošću

Grafikon

Visoke protivpožarne karakteristike

PIR termoizolacioni materijali se odlikuju niskom tipom zapaljivosti – materijal ne gori i ne širi plamen, štiti ostale slojeve sistema od širenja vatre.

Zbog niske zapaljivosti PIR-a, krovovi sa njim mogu se montirati na profilisane čelične limove bilo koje površine bez dodatne zaštite. Ovakav pristup omogućava da se ne ugrađuju uređaji za zaštitu od požara, što, naravno, pozitivno utiče na cenu radova.

Mehanička čvrstoća i stabilnost dimenzija

PIR karakteriše visoka zatezna čvrstoća od 120 kPa.

Zbog čvrstoće i izdržljivosti tvrdih ćelija, PIR ploče zadržavaju svoj oblik i dimenzije tokom celog radnog veka, ne progibaju se pod uticajem statičkih i dinamičkih opterećenja i ne skupljaju se. Kao rezultat, upotreba PIR toplotne izolacije omogućava vam da povećate vreme između popravki za 4 puta. Ovo pravilo važi čak i kada se PIR koristi za toplotnu izolaciju poda u proizvodnim objektima i poslovnim zgradama sa velikom prohodnošću.

Dakle, PIR poliuretanska toplotna izolacija je efikasan, izdržljiv i potpuno bezbedan materijal sa originalnom strukturom. Njegova primena pokriva glavna pitanja vezana za uređenje toplotne izolacije u stambenim, poslovnim i industrijskim zgradama u različitim klimatskim zonama. PIR vam omogućava da optimizujete troškove ugradnje i održavanja zgrade. Ovo je materijal u kome su sakupljene i maksimizirane sve prednosti modernih poliuretanskih izolatora. Materijal budućnosti, koji vam omogućava da pogledate toplotnu izolaciju iz potpuno nove perspektive.

logo TN-international

TN International
Andrej Šošić, Regionalni direktor
M. +381 60 606 4443
andrey.sosic@technonicol.eu
www.tn-i.com