Connect with us
Promo

Poliuretanski izolatori PIR – efikasna i isplativa toplotna izolacija budu─çnosti

PIR toplotna izolacija je nova generacija poliuretanskih izolatora, materijala koji je efikasan, bezbedan i ekolo┼íki prihvatljiv. PIR obezbe─Ĺuje kvalitetnu i izdr┼żljivu toplotnu izolaciju u zgradama razli─Źite namene i istovremeno ┼ítedi va┼í bud┼żet.

Apsolutna univezalnost

PIR je univerzalna toplotna izolacija koja se mo┼że koristiti u niskogradnji i visokogradnji, u izgradnji poslovnih i industrijskih zgrada. PIR toplotna izolacija je odli─Źna za pokrivanje krovova, podova, terasa i balkona. PIR je tanji od ve─çine poliuretanskih izolatora, tako da materijal ne stvara prevelika optere─çenja na nose─çim konstrukcijama.

PIR toplotna izolacija je nova generacija poliuretanskih izolatora

PIR toplotna izolacija je nova generacija poliuretanskih izolatora

Napredne tehnologije proizvodnje

Tajna jedinstvenih svojstava PIR toplotne izolacije je posebna tehnologija za njegovu izradu i ne ba┼í tipi─Źna struktura materijala. Proces proizvodnje materijala zasnovan je na svetskom iskustvu i naprednim razradama TN International.

Glavne komponente budu─çe PIR toplotne izolacije su izocijanat i poliol. Pod uticajem visokih temperatura, penasti materijal se pretvara u guste toplotnoizolacione plo─Źe, ─Źije 95% zapremine ─Źine zatvorene, tvrde, izdr┼żljive ─çelije ispunjene inertnim gasom. Tvrde ─çelije sa gasom zadr┼żavaju svoj oblik i strukturu tokom celog veka trajanja toplotne izolacije (minimalno 50 godina) i ─Źine jedinstvenu kombinaciju svojstava i karakteristika materijala.

Visoka energetska efikasnost i rekordno niski indeks toplotne provodljivosti

PIR toplotna izolacija je pogodna za upotrebu u razli─Źitim klimatskim zonama, toplim krajevima i podru─Źjima sa ekstremno niskim temperaturama. Materijal zna─Źajno smanjuje gubitak toplote, elimini┼íe nepotrebno tro┼íenje resursa i dodatne tro┼íkove koji neminovno nastaju u nedostatku visokokvalitetne toplotne izolacije.

Debljina razli─Źitih vrsta toplotne izolacije sa istom R vredno┼í─çu

Grafikon

Visoke protivpo┼żarne karakteristike

PIR termoizolacioni materijali se odlikuju niskom tipom zapaljivosti – materijal ne gori i ne ┼íiri plamen, ┼ítiti ostale slojeve sistema od ┼íirenja vatre.

Zbog niske zapaljivosti PIR-a, krovovi sa njim mogu se montirati na profilisane ─Źeli─Źne limove bilo koje povr┼íine bez dodatne za┼ítite. Ovakav pristup omogu─çava da se ne ugra─Ĺuju ure─Ĺaji za za┼ítitu od po┼żara, ┼íto, naravno, pozitivno uti─Źe na cenu radova.

Mehani─Źka ─Źvrsto─ça i stabilnost dimenzija

PIR karakteri┼íe visoka zatezna ─Źvrstoc╠üa od 120 kPa.

Zbog ─Źvrsto─çe i izdr┼żljivosti tvrdih ─çelija, PIR plo─Źe zadr┼żavaju svoj oblik i dimenzije tokom celog radnog veka, ne progibaju se pod uticajem stati─Źkih i dinami─Źkih optere─çenja i ne skupljaju se. Kao rezultat, upotreba PIR toplotne izolacije omogu─çava vam da pove─çate vreme izme─Ĺu popravki za 4 puta. Ovo pravilo va┼żi ─Źak i kada se PIR koristi za toplotnu izolaciju poda u proizvodnim objektima i poslovnim zgradama sa velikom prohodno┼í─çu.

Dakle, PIR poliuretanska toplotna izolacija je efikasan, izdr┼żljiv i potpuno bezbedan materijal sa originalnom strukturom. Njegova primena pokriva glavna pitanja vezana za ure─Ĺenje toplotne izolacije u stambenim, poslovnim i industrijskim zgradama u razli─Źitim klimatskim zonama. PIR vam omogu─çava da optimizujete tro┼íkove ugradnje i odr┼żavanja zgrade. Ovo je materijal u kome su sakupljene i maksimizirane sve prednosti modernih poliuretanskih izolatora. Materijal budu─çnosti, koji vam omogu─çava da pogledate toplotnu izolaciju iz potpuno nove perspektive.

logo TN-international

TN International
Andrej Šošić, Regionalni direktor
M. +381 60 606 4443
andrey.sosic@technonicol.eu
www.tn-i.com