Connect with us
Energetska efikasnost

Teslini solarni krovovi kona─Źno stigli na tr┼żi┼íte!

Teslin ogromni Gigafactori 2 zvani─Źno proizvodi plo─Źice od solarne krovne konstrukcije. Kompanija je pro┼íle godine preselila fotonaponsku proizvodnju iz svoje fabrike „Fremont“ u Kaliforniji u „Buffalo“ u Njujorku i slu┼żbeno je po─Źela proizvodnju plo─Źica u decembru.

Prednost Teslinog solarnog krova je u tome ┼íto se smatra da je ja─Źa od tradicionalnog krova

Prednost Teslinog solarnog krova je u tome ┼íto se smatra da je ja─Źa od tradicionalnog krova

Kompanija „Tesla“ proizvodi svoje fotovoltai─Źne staklene plo─Źice u Buffalu. Jo┼í uvek ne znamo koliko su napravili, navodi The Buffalo Nevs, ali su solarni krovovi postavljeni na krovove kupaca za kratko vreme. Preko dvanaest zaposlenih u „Tesli“, uklju─Źujuc╠üi Elon Muska, ove proizvode je instalirala u svojim kuc╠üama tokom pilot programa pro┼íle godine.

Teslin solarni krov

Ekipa kompanije „Tesla“ su rekli da bi Solarni krovovi mogli ko┼ítati oko 10 do 15 posto manje od redovnog krova opremljenog tradicionalnim solarnim panelima. Analiti─Źar Bloomberg Nev Energi Finance, Hugh Bromlei nije toliko siguran. On je rekao Blumbergu da procenjuje da bi krov Tesla na kuc╠üi od 2.000 kvadrata mogao ko┼ítati oko 57.000 dolara. U me─Ĺuvremenu, terakotske plo─Źice sa pet kilovatnim solarnim panelom mogu ko┼ítati oko 41.000 dolara, prema Bromleiu, a asfaltni krov sa solarnim panelima iznosi oko 22.000 dolara. Koliko god da ko┼ítaju, oni jesu budu─çnost gradnje i ne┼íto ┼íto je ceo gra─Ĺevinski svet sa nestrpljenjem ─Źekao.

Prevedeno sa stranice: www.inhabitat.com