Connect with us

Energetska efikasnost

Teslini solarni krovovi konačno stigli na tržište!

Objavljeno

:

Tesline solarne krovne ploče su napravljene od stakla i postavljene preko fotonaponske podloge

Teslin ogromni Gigafactori 2 zvanično proizvodi pločice od solarne krovne konstrukcije. Kompanija je prošle godine preselila fotonaponsku proizvodnju iz svoje fabrike „Fremont“ u Kaliforniji u „Buffalo“ u Njujorku i službeno je počela proizvodnju pločica u decembru.

Prednost Teslinog solarnog krova je u tome što se smatra da je jača od tradicionalnog krova

Prednost Teslinog solarnog krova je u tome što se smatra da je jača od tradicionalnog krova

Kompanija „Tesla“ proizvodi svoje fotovoltaične staklene pločice u Buffalu. Još uvek ne znamo koliko su napravili, navodi The Buffalo Nevs, ali su solarni krovovi postavljeni na krovove kupaca za kratko vreme. Preko dvanaest zaposlenih u „Tesli“, uključujući Elon Musk, ove proizvode je instalirala u svojim kućama tokom pilot programa prošle godine.

Teslin solarni krov

Ekipa kompanije „Tesla“ su rekli da bi Solarni krovovi mogli koštati oko 10 do 15 posto manje od redovnog krova opremljenog tradicionalnim solarnim panelima. Analitičar Bloomberg Nev Energi Finance, Hugh Bromlei nije toliko siguran. On je rekao Blumbergu da procenjuje da bi krov Tesla na kući od 2.000 kvadrata mogao koštati oko 57.000 dolara. U međuvremenu, terakotske pločice sa pet kilovatnim solarnim panelom mogu koštati oko 41.000 dolara, prema Bromleiu, a asfaltni krov sa solarnim panelima iznosi oko 22.000 dolara. Koliko god da koštaju, oni jesu budućnost gradnje i nešto što je ceo građevinski svet sa nestrpljenjem čekao.

Prevedeno sa stranice: inhabitat.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno