Connect with us
Arhitektura

Teslin solarni krov spustio cenu na nivo obi─Źnog!

Dobre vesti za one koji ┼żele da implementiraju Teslin solarni krov – kompanija je samo objavila cene za svoje fotonaponske plo─Źice i one staju samo 21,85 dolara po kvadratnom metru. Ka┼żemo „samo“ jer je to skoro 20 posto jeftinije od normalnog krova kada se uklju─Źite u ┼ítednju energije i poreske kredite.

Tesline solarne krovne plo─Źe su napravljene od stakla i postavljene preko fotonaponske podloge

Tesline solarne krovne plo─Źe su napravljene od stakla i postavljene preko fotonaponske podloge

Tesline solarne krovne plo─Źe su napravljene od stakla i postavljene preko fotonaponske podloge, a slu┼że kao zamena za tradicionalne materijale za krovove. To osigurava da izgledaju kao „stvarna stvar“ sa zemlje – iako posti┼żu mnogo vi┼íe od standardnog krova.

Za sada „Tesla“ ima dva stila na raspolaganju za pre-narud┼żbinu: teksturisanu crnu plo─Źicu i glatku sivu plo─Źicu. Tuscan i ┼íljunak plo─Źice bic╠üe dostupni za instalaciju po─Źetkom 2018. godine. Prema podacima kompanije, instaliranje solarnog krova traje izme─Ĺu pet i sedam dana – a kompanija „Tesla“ upravlja samim samim procesom.

Kada se izra─Źuna u┼íteda energije, cena krova je pala na cenu obi─Źnog krova

Kada se izra─Źuna u┼íteda energije, cena krova je pala na cenu obi─Źnog krova

─îinjenica da su plo─Źice na solarnom krovu toliko ekonomi─Źne, s obzirom da su u novembru predvi─Ĺeni izve┼ítaji potro┼ía─Źa, da c╠üe plo─Źice morati da ko┼ítaju manje od 24,50 dolara po kvadratnom metru kako bi se nadmetali sa tradicionalnim materijalima za krovove. „Tesla“ je to postigao – i oti┼íao je korak dalje. Sada kompanija nudi beskrajnu garanciju za plo─Źice. „Nudimo najbolju garanciju u industriji – ┼żivotni vek va┼íe kuc╠üe, ili beskona─Źnost, u zavisnosti od toga ┼íta dolazi prvo“, rekao je predstavnik kompanije Tesla. Izve┼ítaji potro┼ía─Źa zasnovani su na broju tro┼íkova uz pretpostavku u┼ítede elektri─Źne energije za 30 godina. Oni nisu ─Źinili lokalne ili vladine povlastice ili podsticaje, tako da je posao jo┼í sla─Ĺi kada dodate one.

Dodatna prednost Teslinog solarnog krova je u tome ┼íto se smatra da je ja─Źa od tradicionalnog krova. U podru─Źjima gde su grmljavine i veliki vetrovi ─Źesti, ─Źvrsto stani┼íte ─Źini sve razlike.

Prednost Teslinog solarnog krova je u tome ┼íto se smatra da je ja─Źa od tradicionalnog krova

Prednost Teslinog solarnog krova je u tome ┼íto se smatra da je ja─Źa od tradicionalnog krova

Srec╠üni potro┼ía─Źi koji kupe Solarni krov c╠üe tako─Ĺe dobiti predstojec╠üi Povervall 2.0, ure─Ĺaj za skladi┼ítenje baterija sa ugra─Ĺenim zatvara─Źem. Povezuje se sa elektri─Źnim sistemom va┼íeg doma, omoguc╠üavajuc╠üi kuc╠üi da se krec╠üe 100 posto van mre┼że. Iako ko┼íta dodatnih 6.500 dolara, procenjuje se da dugoro─Źna u┼íteda iznosi hiljade dolara.

Prevedeno sa sajta: www.inhabitat.com