Connect with us
Arhitektura

Teslin solarni krov spustio cenu na nivo običnog!

Dobre vesti za one koji žele da implementiraju Teslin solarni krov – kompanija je samo objavila cene za svoje fotonaponske pločice i one staju samo 21,85 dolara po kvadratnom metru. Kažemo „samo“ jer je to skoro 20 posto jeftinije od normalnog krova kada se uključite u štednju energije i poreske kredite.

Tesline solarne krovne ploče su napravljene od stakla i postavljene preko fotonaponske podloge

Tesline solarne krovne ploče su napravljene od stakla i postavljene preko fotonaponske podloge

Tesline solarne krovne ploče su napravljene od stakla i postavljene preko fotonaponske podloge, a služe kao zamena za tradicionalne materijale za krovove. To osigurava da izgledaju kao „stvarna stvar“ sa zemlje – iako postižu mnogo više od standardnog krova.

Za sada „Tesla“ ima dva stila na raspolaganju za pre-narudžbinu: teksturisanu crnu pločicu i glatku sivu pločicu. Tuscan i šljunak pločice biće dostupni za instalaciju početkom 2018. godine. Prema podacima kompanije, instaliranje solarnog krova traje između pet i sedam dana – a kompanija „Tesla“ upravlja samim samim procesom.

Kada se izračuna ušteda energije, cena krova je pala na cenu običnog krova

Kada se izračuna ušteda energije, cena krova je pala na cenu običnog krova

Činjenica da su pločice na solarnom krovu toliko ekonomične, s obzirom da su u novembru predviđeni izveštaji potrošača, da će pločice morati da koštaju manje od 24,50 dolara po kvadratnom metru kako bi se nadmetali sa tradicionalnim materijalima za krovove. „Tesla“ je to postigao – i otišao je korak dalje. Sada kompanija nudi beskrajnu garanciju za pločice. „Nudimo najbolju garanciju u industriji – životni vek vaše kuće, ili beskonačnost, u zavisnosti od toga šta dolazi prvo“, rekao je predstavnik kompanije Tesla. Izveštaji potrošača zasnovani su na broju troškova uz pretpostavku uštede električne energije za 30 godina. Oni nisu činili lokalne ili vladine povlastice ili podsticaje, tako da je posao još slađi kada dodate one.

Dodatna prednost Teslinog solarnog krova je u tome što se smatra da je jača od tradicionalnog krova. U područjima gde su grmljavine i veliki vetrovi česti, čvrsto stanište čini sve razlike.

Prednost Teslinog solarnog krova je u tome što se smatra da je jača od tradicionalnog krova

Prednost Teslinog solarnog krova je u tome što se smatra da je jača od tradicionalnog krova

Srećni potrošači koji kupe Solarni krov će takođe dobiti predstojeći Povervall 2.0, uređaj za skladištenje baterija sa ugrađenim zatvaračem. Povezuje se sa električnim sistemom vašeg doma, omogućavajući kući da se kreće 100 posto van mreže. Iako košta dodatnih 6.500 dolara, procenjuje se da dugoročna ušteda iznosi hiljade dolara.

Prevedeno sa sajta: www.inhabitat.com