Connect with us
Arhitektura

Zašto je dvorac u Kentu tako visok? Razlog je… ljubomora!

Na prvi pogled ovaj dvorac deluje kao i svaka građevina tog tipa koju su nam vladari ostavili u amanet, međutim, unutra ovo je jedan sasvim moderan enterijer.

Dvorac Hadlow Tower star je 180 godina i ovo pravo arhitektonsko blago se nalazi u Tonbridžu u Kentu i upravo se prodaje po ceni od $2.7 miliona. Zamak je visok skoro 53,34 metra i prostire se na 8 nivoa, a izgradio ga je bogati trgovac Volter Barton Mej davne 1838. godine. Postoji urbana legenda da je ovako visok zamak Mej izgradio kako bi špijunirao ženu za koju je verovao da ga vara sa lokalnim farmerom.

Foto: luxuryhome

Bilo kako bilo, od vremena kada je izgrađen pa do danas, ovaj zamak je pretrpeo opsežne remonte i transformacije pa je njegova unutrašnjost sušta suprotnost njegovoj spoljašnosti. U dvorcu se nalaze 4 spavaće sobe, 4 kupatila, trpezarija, kuhinja, bioskopska sala i soba za prijeme.

Dnevna soba ima prelepe prozore, luster i čaroban kamin koji u zimskom periodu čini ovo mesto još idiličnijim. Od savremenosti koje ovaj dvorac poseduje to su lift i naravno električne instalacije dok je dekor ultra moderan sa nekim srednjevekovnim elementima, poput metalnog viteškog oklopa.

Trpezarija ima pink boju kao temu i unutar ove prostorije se nalazi i klavir, za ljubitelje klasične muzike. Jedna od spavaćih soba deluje kraljevski, budući da ima svetlo plave zidove, teške draperije na prozorima radi privatnosti, pa se pretpostavlja da bi neki budući vlasnici možda baš ovde pronašli svoje omiljeno mesto. Drvene stepenice vode vas ka gore, do narednih nivoa zamka. Sve u svemu, unutrašnji dizajn je dosta eklektičan, i sadrži elemente i industrijskog stila. Kuriozitet je svakako i taj što se na samom vrhu dvorca nalazi glavna spavaća soba koja ima izlaz i na terasu odakle je pretpostavljate, pogled spektakularan na zelenilo Kenta.

Izvesno vreme ovo imanje je bilo moguće iznajmiti kao kuću za odmor, ali kupio ga je privatni vlasnik Kristijan Tim za samo $568,187. Tim, međutim danas traži za raskošni zamak $2.7 miliona. Ne bez razloga! Uzgred, ovo je najviši toranj na svetu izgrađen u gotičkom stilu.

Izvor: Luxury Launches