Connect with us
Arhitektura

Za┼íto je dvorac u Kentu tako visok? Razlog je… ljubomora!

Na prvi pogled ovaj dvorac deluje kao i svaka gra─Ĺevina tog tipa koju su nam vladari ostavili u amanet, me─Ĺutim, unutra ovo je jedan sasvim moderan enterijer.

Dvorac Hadlow Tower star je 180 godina i ovo pravo arhitektonsko blago se nalazi u Tonbrid┼żu u Kentu i upravo se prodaje po ceni od $2.7 miliona. Zamak je visok skoro 53,34 metra i prostire se na 8 nivoa, a izgradio ga je bogati trgovac Volter Barton Mej davne 1838. godine. Postoji urbana legenda da je ovako visok zamak Mej izgradio kako bi ┼ípijunirao ┼żenu za koju je verovao da ga vara sa lokalnim farmerom.

Foto: luxuryhome

Bilo kako bilo, od vremena kada je izgra─Ĺen pa do danas, ovaj zamak je pretrpeo opse┼żne remonte i transformacije pa je njegova unutra┼ínjost su┼íta suprotnost njegovoj spolja┼ínosti. U dvorcu se nalaze 4 spava─çe sobe, 4 kupatila, trpezarija, kuhinja, bioskopska sala i soba za prijeme.

Dnevna soba ima prelepe prozore, luster i ─Źaroban kamin koji u zimskom periodu ─Źini ovo mesto jo┼í idili─Źnijim. Od savremenosti koje ovaj dvorac poseduje to su lift i naravno elektri─Źne instalacije dok je dekor ultra moderan sa nekim srednjevekovnim elementima, poput metalnog vite┼íkog oklopa.

Trpezarija ima pink boju kao temu i unutar ove prostorije se nalazi i klavir, za ljubitelje klasi─Źne muzike. Jedna od spava─çih soba deluje kraljevski, budu─çi da ima svetlo plave zidove, te┼íke draperije na prozorima radi privatnosti, pa se pretpostavlja da bi neki budu─çi vlasnici mo┼żda ba┼í ovde prona┼íli svoje omiljeno mesto. Drvene stepenice vode vas ka gore, do narednih nivoa zamka. Sve u svemu, unutra┼ínji dizajn je dosta eklekti─Źan, i sadr┼żi elemente i industrijskog stila. Kuriozitet je svakako i taj ┼íto se na samom vrhu dvorca nalazi glavna spava─ça soba koja ima izlaz i na terasu odakle je pretpostavljate, pogled spektakularan na zelenilo Kenta.

Izvesno vreme ovo imanje je bilo mogu─çe iznajmiti kao ku─çu za odmor, ali kupio ga je privatni vlasnik Kristijan Tim za samo $568,187. Tim, me─Ĺutim danas tra┼żi za rasko┼íni zamak $2.7 miliona. Ne bez razloga! Uzgred, ovo je najvi┼íi toranj na svetu izgra─Ĺen u goti─Źkom stilu.

Izvor: Luxury Launches