Connect with us
Promo

SWISSPACER Air za bezbedan transport

SWISSPACER Air osigurava bezbedan transport i izolaciono staklo sa stabilnim pritiskom za ÔÇťHumboldt ProjectÔÇŁ u Denveru

The ÔÇťHumboldt ProjectÔÇŁ nedavno je zavr┼íen u ─Źetvrti Vhittier u Denveru, SAD. Savremeni stambeni kompleks od tri porodi─Źne kuc╠üe uglavnom inspiri┼íe svojom kubnom arhitekturom i velikim prozorima. Ne samo zbog ogromnih razlika u visini du┼ż transportnog puta od proizvodnog pogona u Poljskoj do mesta ugradnje, jedinice sa trostrukim zastakljivanjem opremljene su inovativnim SWISSPACER Air – inteligentnim re┼íenjem za izolaciono staklo sa izjedna─Źenim pritiskom tokom celog puta.

Dizajniran od strane lokalne arhitektonske kancelarije Studio Limited (Denver), tri stambene zgrade ÔÇ×Humboldtovog projektaÔÇť, skladno integrisane u postoje─çu okolinu, kombinuju moderan dizajn zgrada sa doslednom odr┼żivo┼íc╠üu. Dvospratne zgrade odlikuju se jasnim, puristi─Źkim dizajnom, visokim udelom staklenih povr┼íina, puno dnevnog svetla i otvoreno┼íc╠üu u dizajnu prostorija, kao i upotrebom visokokvalitetnih materijala.

tri stambene zgrade ÔÇ×Humboldtovog projektaÔÇť, skladno integrisane u postoje─çu okolinu

Humboldt projekat, Denver, SAD / Copyright: www.tycole.com

Kombinacija estetske arhitekture i energetske efikasnosti

U potrazi za optimalnim re┼íenjem za ukupno 48 prozora i kliznih vrata, od kojih su neka prili─Źno velika, arhitekte su se oslonile na stru─Źnost Vonderhausa. Kao jedan od vodec╠üih dobavlja─Źa prozorskih sistema visokih performansi u Severnoj Americi, kompanija kombinuje vi┼íedecenijsko iskustvo sa visokokvalitetnom izradom i najnovijim tehnologijama.

Kako bi zadovoljili visoke zahteve u pogledu dizajna i energetske efikasnosti ÔÇ×Humboldtovog projektaÔÇť, stru─Źnjaci iz Vonderhausa konstruisali su prozore koristec╠üi moderne jedinice sa trostrukim zastakljivanjem sa odstojnicima sa toplim ivicama iz kompanije SWISSPACER – koju je u Evropi proizveo poljski stru─Źnjak za staklo Vitroterm (Murow).

Moderan stambeni objekat kubi─Źne arhitekture i prozorima velikih dimenzija

Humboldt projekat, Denver, SAD / Copyright: www.tycole.com

Matthew VonderHaar, generalni direktor Vonderhausa, obja┼ínjava: ÔÇ×Za nove zgrade u Denveru, lokalno primenljivi standard IECC 2018 zahteva maksimalnu vrednost Uw od 1,70 W/(m┬▓K) za prozore. Sa odabranim ostakljenjem i termi─Źkim prekidom na ivici ostakljenja, bez problema smo uspeli da ispunimo zahteve i postignemo vrednost Uw od 0,9 W/(m┬▓K).ÔÇŁ

Izvanredna bezbednost uz umanjen rizik od loma

Jo┼í jedan poseban izazov na ovom projektu bio je duga─Źak transportni put sa ogromnim razlikama u visini od skoro 1.400 metara izme─Ĺu poljske proizvodne lokacije i lokacije objekta za ugradnju u Denveru.

Matthew VonderHaar: ÔÇ×Za projekte koji se nalaze na vi┼íe od 1.000 metara nadmorske visine, koristimo samo SWISSPACER Air. To je najbolja opcija za smanjenje opasnosti koje mogu nastati zbog razlike u pritisku. I mo┼żemo biti potpuno opu┼íteni u slu─Źaju promena na transportnoj ruti u poslednjem trenutku.ÔÇŁ

SWISSPACER Air je metalna ─Źaura sa integrisanom posebnom membranom i integrisana je direktno u odstojnu ┼íipku. Posebna struktura donosi trajno, sporo izjedna─Źavanje pritiska izme─Ĺu okoline i ┼íupljine izme─Ĺu stakala. Ovo je omoguc╠üilo siguran transport, s obzirom na ekstremne uslove tokom puta.

tri stambene zgrade ÔÇ×Humboldtovog projektaÔÇť, skladno integrisane u postoje─çu okolinu

Humboldt projekat, Denver, SAD / Copyright: www.tycole.com

U ovom projektu, staklene izolacione jedinice prevo┼żene su preko nekoliko hiljada kilometara teretnim brodom, vozom i kamionom, sa velikom razlikom u temperaturi i visini. Matthew VonderHaar: ÔÇ×Koristimo SWISSPACER Air zbog dobrog iskustva koje smo imali na svim projektima izgra─Ĺenim na visinama vec╠üim od 1.000 metara. Za razliku od uobi─Źajenih sistema za merenje visine, komponenta reaguje na svako opterec╠üenje koje mo┼że nastati tokom neplaniranih odstupanja od izabrane rute. Stalno se prilago─Ĺava pritisku vazduha u neposrednoj okolini i stalno reguli┼íe pritisak u ┼íupljini izme─Ĺu stakala. Po na┼íem mi┼íljenju, on je daleko superiorniji od kapilarnih sistema koji su se ranije koristili.ÔÇŁ┬áNa kraju, kori┼íc╠üenjem SWISSPACER Air -a omoguc╠üava se vec╠üa ┼íupljina izme─Ĺu stakala – ┼íto tako─Ĺe pobolj┼íava zvu─Źnu izolaciju.

Jednostavna ugradnja distancera u gotove IZO pakete stakla

SWISSPACER Air je vrlo jednostavno ugra─Ĺen u staklenu ivicu izolacionih staklenih jedinica proizvedenih u fabrici dugogodi┼ínjeg partnera Vonderhausa Vitroterm u Poljskoj. Kada je izbu┼íena, komponenta je zavrnuta u SWISSPACER Ultimate odstojnu ┼íipku sa toplim ivicama. Za izolacione zastakljujuc╠üe jedinice koje se isporu─Źuju u SAD i Kanadu, Vitroterm i Vonderhaus odavno koriste ovo inteligentno re┼íenje kao standard – ─Źime se osigurava vec╠üa bezbednost transporta i minimizuje rizik od loma.

Projekat: Humboldt Project (Denver, USA)
Arhitekte: Studio Limited (Denver, USA)
Konstrukcija prozora: Vonderhaus (Denver, USA)
Proizvo─Ĺa─Ź IZO stakla: Vitroterm-Murow SA (Murow, Poland)
Distanceri: SWISSPACER Ultimate sa SWISSPACER Air
Završetak radova: 2020

www.swisspacer.com

SWISSPACER
Vetrotech Saint-Gobain (International) AG
Sonnenwiesenstra├če 15
8280 Kreuzlingen
Švajcarska
info@swisspacer.com
www.swisspacer.com