Connect with us
Novosti

Srbija na listi preporu─Źenih destinacija za letnja putovanja za dr┼żavljane UAE

Jedno od vode─çih turisti─Źkih informativnih glasila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, portal WhatsOn.ae uvrstio je Srbiju na listu preporu─Źenih destinacija za letnja putovanja dr┼żavljana i rezidenata Dubaija, ┼íto ─çe, o─Źekuje se, doprineti pove─çanju broja turista iz te zemlje, kojima su Srbija i susedne dr┼żave zanimljive destinacije, naro─Źito tokom leta.

WhatsOn koji je u 2020. godini zabele┼żio preko tri miliona individualnih poseta, navodi da se u Srbiju mo┼że bezbedno putovati i da se turisti─Źki objekti, restorani i ┼íoping centri ponovo otvaraju ┼íirom zemlje. Dodatno, WhatsOn najavljuje obnavljanje putni─Źkog aviosaobra─çaja izme─Ĺu Dubaija i Srbije od 4. jula. Centar za ekonomske odnose Privredne komore Srbije, predstavni┼ítvo u Dubaiju kao i Udru┼żenje za turizam PKS, u saradnji sa hotelijerima i agencijama, narednih nekoliko meseci, intenzivno ─çe promovisati Srbiju kao ┼żeljenu destinaciju za odmor.

„Uvr┼ítavanje Srbije na listu preporu─Źenih destinacija od strane presti┼żnog magazina kao ┼íto je WhatsOn pokazuje da na┼í rad na ja─Źanju vidljivosti i prepoznatljivosti Srbije daje rezultate. Srbija treba da poka┼że ─Źitavom svetu lepotu svoje istorije i prirode. Zahvaljuju─çi zalaganju kolega iz PKS i predsednika Marka ─îade┼ża, Privredna komora Srbije obavestila je jo┼í pre nekoliko dana partnere iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o spremnosti da do─Źekamo putnike iz ove zemlje. Dodatno, najava obnavljanja aviosaobra─çaja izme─Ĺu Dubaija i Beograda potvr─Ĺuje da mere, preduzete na suzbijanju pandemije kovid -19, daju rezultateÔÇŁ, ukazao je Marko Selakovi─ç, rukovodilac Kancelarije Privredne komore Srbije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Selakovi─ç je pozvao sve gra─Ĺane Srbije koji ┼żive i rade u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i druge rezidente UAE koji mogu da putuju u Srbiju u bezviznom re┼żimu, da godi┼ínji odmor provedu u Srbiji i na taj na─Źin doprinesu oporavku doma─çe turisti─Źke privrede.

Pored Srbije, na listi destinacija WhatsOn-a, preporu─Źenih za putovanje dr┼żavljana i rezidenata Dubaija, nalaze se i Kipar, Gr─Źka, Sej┼íeli, Maldivi, Island, Egipat, Malta, Liban, ┼ári Lanka, Tanzanija, Turska i Tunis.

Izvor: www.pks.rs