Connect with us
Građevina

ACO sistemi na poslovnoj zgradi Ušće Tower Two

ACO Usce Tower

Poslovni prostor Ušće Tower Two pruža panoramski pogled na prestonicu što mu daje jedinstvenu prednost u odnosu na druge poslovne prostore. Lociran na ušću Save u Dunav, ovaj objekat je jedina zgrada sa decentralizovanim sistemom prirodne ventilacije koji je integrisan u fasadu.
Kako bi ceo objekat i njegovi prilazi sačuvali funkcionalnost i bili zaštićeni od površinskih voda tokom cele godine, postarala su se rešenje kompanije ACO.

odvodnjavanje

Foto: ACO građevinski elementi d.o.o. / Ušće Tower

ACO Drain® Multiline®
ACO DRAIN® Multiline® generacija kanala za odvodnjavanje postavlja nove standarde u oblasti projektovanja, izvođenja i efikasnosti linijskih sistema odvodnjavanja. Sa dugogodišnjim iskustvom i prisutnošću na najrazličitijim projektima, uvođenjem kanala za odvodnjavanje nove generacije, postigli smo napredak u svim područjima primene.

sistem za odvodnjavanje

Foto: ACO građevinski elementi d.o.o. / Ušće Tower

ACO Drain® XtraDrain®
ACO DRAIN® XtraDrain® kanali za odvodnjavanje predstavljaju inovaciju u oblikovanju otvorenih prostora, vrtova i pejzaža, tehnički savršenim i estetski prijatnim rešenjem linijskog odvodnjavanja. Jednostavno rukovanje u svakom pogledu, u kombinaciji sa najvišim kvalitetom: novi ACO Drain® XtraDrain® kanal za odvodnjavanje od kompozitnog materijala. Proizveden od polipropilena visokog kvaliteta, klase opterećenja do D400.

Usce Tower

Foto: ACO građevinski elementi d.o.o. / Ušće Tower

ACO Combipoint PP
ACO Combipoint PP sistem je kompletiran slivnim rešetkama MultiTop za klase opterećenja C250 i D400. Zahvaljujući inovativnoj modularnoj izradi moguće je izvesti slivnike sa tačnim položajem izliva prema situaciji na gradilištu. Korišćenjem ACO Combipoint PP ne moraju se izvoditi spojnice od maltera, koje često sa sobom donose skupe sanacije. Rasterećenje težine osigurava se teleskopskim principom spoja slivne rešetke i slivnika.

AccuGully drenažni slivnik
Drenažni slivnik AccuGully, služi za infiltraciju vode u zemlju na prilaznim pristupima, odnosno za apsorpciju vode iz slavine u dvorištu ili vrtu.

garaza

Foto: ACO građevinski elementi d.o.o. / Ušće Tower

ACO Spin slivnici za krovove od livenog gvožđa
ACO Spin slivnici za krovove ravne površine sakupljaju vodu sa krovnih površina, višespratnih parkirališta, zelenih krovova i terasa. Voda se odvodi gravitacijski preko zasebnog sistema slivnika i cevi. Za ovu primenu uvek se koriste slivnici bez sifona za miris. Slivnici za krovove su proizvedeni od livenog gvožđa i koriste sa sa loptastim rešetkama klase H na neprohodnim krovovima sa šljunkom, ili sa pokrivnim rešetkama klase K3, L15 i M125 na krovovima koji se koriste kao terase ili parkirališta. Svi elementi izrađeni su prema SRPS EN 1253-2, i spadaju u klasu A1 negorivih materijala.

ACO separatori naftnih derivata
Srpska norma SRPS EN858 – Sistemi separatora za lake tečnosti (npr za ulja I benzin) u delu SRPS EN 858-1:2008, tačka 3.4 navodi
Separator (klase I, klase II) je deo separacijskog Sistema koji odvaja i zadržava lake tečnosti iz otpadne vode.

ACO građevinski elementi d.o.o.

ACO građevinski elementi d.o.o.

III Industrijska zona bb | 22314 Krnješevci, Stara Pazova
Tel: +381 22 811 580
Fax: +381 22 811 590
E-mail: aco@aco.rs
Web: www.aco.rs