Connect with us
Novosti

SWISSPACER AIR polo┼żio sve testove

Proizvo─Ĺa─Źi izolovanih staklenih jedinica i proizvo─Ĺa─Źi prozora sada mogu fleksibilnije reagovati na zahteve kupaca.

Da bi se osiguralo ispravno funkcionisanje izolacione staklene jedinice s izjedna─Źenim pritiskom, do sada testirana metoda predvi─Ĺa ugradnju SWISSPACER AIR-a ispred dihtunga pomoc╠üu sekundarnog zaptiva─Źa. Ova metoda je uklju─Źivala dodatne korake u proizvodnji izolacionih staklenih jedinica.

┼ávajcarska kompanija SWISSPACER sada je predstavila novu metodu pomoc╠üu koje se AIR mo┼że brzo i lako instalirati, pre svega kao naknadna ugradnja. ┼ávajcarski proizvo─Ĺa─Ź stoga reaguje na ┼żelju svojih kupaca da odvoji vreme instalacionog procesa od proizvodnje.

PREDNOST: NA OVAJ NA─îIN, PROIZVO─ÉA─îI IZOLACIONIH STAKLENIH JEDINICA ÔÇô A SADA I PROIZVO─ÉA─îI PROZORA ÔÇô IMAJU MOGUC╠üNOST FLEKSIBILNE REAKCIJE NA ZAHTEVE SVOJIH KUPACA.

Postupak ugradnje uklju─Źuje bu┼íenje rupe kroz ─Źvrste spojeve i zadnju stranu distancera u preporu─Źenom rastojanju, oko 200 mm od gornje ivice izolacione staklene jedinice, pomoc╠üu specijalne SWISSPACER bu┼íilice. Zatim je na AIR navoj montiran O-prsten, koji se potom zavija ravno sa obrtnim momentom od 0,2 Nm. Jedino ┼íto treba proveriti jeste da li zaptivni prsten u potpunosti okru┼żuje SWISSPACER AIR i pouzdano zatvara rupu. Ostali koraci, kao ┼íto je, na primer, nano┼íenje zaptiva─Źa, vi┼íe nisu potrebni.

Naknadna ugradnja AIR-a menja specifikacije izolacionih staklenih jedinica

Naknadna ugradnja AIR-a menja specifikacije izolacionih staklenih jedinica

ÔÇ×U pogledu veka trajanja i osnovnih uslova, procedura je ekvivalentna prvobitno testiranom i odobrenom na─Źinu ugradnjeÔÇť, obja┼ínjava Matthias Bach, tehni─Źki direktor u SWISSPACER-u. ÔÇ×Ipak, treba istac╠üi da naknadna ugradnja menja specifikacije izolacionih staklenih jedinica. Obziroma da ugradnja AIR-a pretvara izolacionu staklenu jedinicu u jedinicu ispunjenu vazduhom, UV vrednost se menja i CE znak se gubi. S druge strane, oznaka U i dalje va┼żi ÔÇť, nastavlja Bach. Tako─Ĺe treba napomenuti da su sve ─Źetiri strane rama moraju biti ispunjena sredstva za su┼íenje kako bi bili u stanju da osigura ┼żivotni vek kao i ranije.

www.swisspacer.com

SWISSPACER
Vetrotech Saint-Gobain (International) AG
Sonnenwiesenstra├če 15
8280 Kreuzlingen
Švajcarska
info@swisspacer.com
www.swisspacer.com