Connect with us
Energetska efikasnost

Sofisticirani sistem za prozore i vrata

Tokom prethodnih godina specijalista za polimere, kompanija REHAU kontinuirano je razvijala sistem profila SYNEGO, pro┼íirivala ga korisnim dodacima i prilago─Ĺavala zahtevima tr┼żi┼íta. Sistemom profila SYNEGO proizvo─Ĺa─Źima i trgovcima ponu─Ĺeno je sofisticirano re┼íenje.

Sistem profila SYNEGO kompanije REHAU odu┼íevljava brojnim i ekonomi─Źnim re┼íenjima

SYNEGO je dostupan u ┼íirokom rasponu, kao profil za prozore i vrata, podizno-klizna vrata, klizna vrata za balkone i terase, kao i ku─çna vrata. Predstavlja odli─Źan odabir kako za privatne ku─çe, tako i za stambene zgrade, novogradnju ili renoviranje postoje─çih zgrada.

SYNEGO SLIDE je potpuno zaptiven i izuzetno je energetski efikasan

SYNEGO SLIDE je potpuno zaptiven i izuzetno je energetski efikasan / foto: Copyright REHAU AG + Co

Usmeren na budu─çnost, REHAU je razvio prozorski sistem vrhunskih karakteristika u optimalnoj ugradnoj dubini od samo 80 mm za odr┼żivu gradnju. U varijanti sa srednjim dihtungom, prozorski okvir posti┼że uverljivu Uf vrednost od 0,94 W/m┬▓K.

Prostrane staklene povr┼íine, raznolikost dizajna i lako odr┼żavanje

Mogu─çnost lepljenja stakla za profil krila otvara mogu─çnost oblikovanja i ve─çih staklenih povr┼íina. Tako je mogu─çe ostvariti dimenzije krila visine od 2,50 m i ┼íirine od 1,60 m. Moderan izgled s velikim staklenim povr┼íinama podr┼żava uska kombinacija okvira od samo 117 milimetara u standardnom paketu profila.

Uz sistem profila SYNEGO, prozori su mogući u raznim oblicima. Okrugli ili trouglasti prozori, kao i kose ili rešetkaste konstrukcije. Uz KALEIDO COLOR tehnologije boja, dostupno je još više dizajnerskih rešenja.

REHAU prozorski sistem vrhunskih karakteristika

REHAU prozorski sistem vrhunskih karakteristika / foto: Copyright REHAU AG + Co

U osnovi, SYNEGO profili izra─Ĺeni su od visokokvalitetnog polimera sa izdr┼żljivim REHAU High-Definition zavr┼ínim slojem (HDF). Posebno glatka povr┼íina te┼íko se prlja i smanjuje potrebu za odr┼żavanjem na minimum.

Sofisticirani sistem profila za vrata i podizno-klizna vrata

Kako bi gotovo svi otvori na fasadi objekta mogli da se opreme istim sistemom, SYNEGO pru┼ża i mogu─çnost realizacije ku─çnih ulaznih vrata i podizno-kliznih vrata. Na primer, mogu─ça je realizacija podizno-kliznih vrata do visine od 2,70 metara i ┼íirine do 10 metara uz zadr┼żavanje uslova ekonomi─Źnosti. Opciono se mo┼że izvesti i takozvano panoramsko krilo s izrazito uskim okvirom u fiksnom delu.

Sistem SYNEGO zaokru┼żuju profili za ku─çna vrata koji nude visok stepen stabilnosti i sigurnosti. Sistem profila sa ugradnom dubinom od 80 mm sa testiranim celokupnim sistemom posti┼że Ud vrednost do 0,82 W/m┬▓K. Osim toga, SYNEGO ku─çna vrata dizajnirana su za okove do klase otpornosti RC 3 te tako doprinose ÔÇô kao i prozorski sistemi ÔÇô pouzdanoj za┼ítiti od provala.

Klizni elementi koji udovoljavaju najpreciznijim zahtevima

Veliki klizni elementi izuzetno su popularni i sami po sebi se isti─Źu u svakom enterijeru, ali njihova primarna prednost le┼żi u ─Źinjenici da i kada su otvoreni zauzimaju malo prostora. U pogledu dihtovanja, trajnosti, jednostavnosti rukovanja i sigurnosti, SYNEGO SLIDE sistem ispunjava i visoke zahteve.

REHAU SYNEGO SLIDE Klizni sistemi koji ispunjavaju najpreciznije zahteve

REHAU SYNEGO SLIDE Klizni sistemi koji ispunjavaju najpreciznije zahteve / foto: Copyright REHAU AG + Co

Zbog dihtunga koji idu celim obimom, SYNEGO SLIDE je potpuno zaptiven i izuzetno je energetski efikasan zahvaljuju─çi sistemskoj dubini od 80 mm i zastakljenju do ─Źak 51 mm. Inovativan na─Źin pomeranja pri zatvaranju obezbe─Ĺuje lako i brzo kretanje elementa uz minimalno anga┼żovanje snage.

 

www.rehau.com

REHAU d.o.o.
Stra┼żilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com