Connect with us
Promo

REHAU integriše podatke o proizvodima iz svojih prozorskih sistema u „Building Information Modeling“ (BIM)

REHAU / Building Information Modeling

Sveobuhvatan prikaz građevinskih projekata, pravovremeno planiranje tokom celog ciklusa: Ovu dodatnu vrednost obećava metoda „Building Information Modeling“ (BIM).

REHAU nudi inovativno rešenje povezivanja između različitih alata, što omogućava bolje umrežavanje svih učesnika radi održivog uspeha zajedničkog građevinskog projekta. Da bi arhitektama olakšao rukovanje, REHAU je takođe razvio posebne BIM modele podataka za svoje proizvode u oblastima visokogradnje i niskogradnje.

Zahvaljujući BIM-u, učesnici u projektu rade sa stalno ažuriranom bazom podataka i na osnovu svih relevantnih informacija. Specijalista za polimere REHAU, nudi nekoliko programa za računarsku obradu i planiranje građevinskih projekata. Sada je u BIM operativnim rešenjima REVIT, ALLPLAN i ARCHICAD dopunio kompletne baze podataka svojih prozora GENEO i ventilacionog prozora GENEO INOVENT, kao kompletnih sistema uključujući dodatnu opremu. „Za upotrebu BIM-a u budućnosti nudimo sveobuhvatan asortiman proizvoda u koji su integrisani različiti alati“, objašnjava Andreas Limberg, BIM menadžer u REHAU. „Sa jedne strane, naši proizvodi, sa druge strane sveobuhvatni saveti i softverske usluge orijentisane na budućnost, doprinose uspehu u projektima održivog građenja.“

Umreženo projektovanje

Metoda „Building Information Modeling“ povezuje sve korake i na taj način značajno pojednostavljuje protok informacija. Pored toga, sva fizička i funkcionalna svojstva različitih komponenti beleže se u softverskim rešenjima kako bi se pomoću 3D modela stvorio digitalni blizanac planirane zgrade. Na primer, u simulacijskim proračunima za energetsku efikasnost može se uključiti značaj ventilacionog prozora GENEO INOVENT i njegove veze između ventilacionog sistema i izmenjivača toplote. S obzirom na to da su sve informacije dostupne pre početka gradnje, brojne druge teme poput statike ili protivprovalne zaštite pravovremeno i adekvatno se uzimaju u obzir.

REHAU validacijska ispitivanja za prozore pomažu arhitektama da provere mogućnost izvođenja prozora u ranim fazama izgradnje, bez da ih moraju posebno dizajnirati u drugom softveru ili tražiti određene podatke od proizvođača prozora. Kao rezultat, digitalno umrežavanje u stvarnom vremenu skraćuje komunikacijske kanale, sprečava gubitak podataka i sprečava naknadne promene, odlaganja i dodatne troškove. Sa rešenjem umrežavanja za BIM metodu, REHAU kombinuje proverene platforme, BIM kompatibilne CAD programe, alate za projektovanje i REHAU softver za konstrukciju prozora REF, koji proizvođačima prozora služi kao softver za upravljanje proizvodnjom prozora.

www.rehau.com

REHAU d.o.o.
Stražilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com