Connect with us
Promo

REHAU integri┼íe podatke o proizvodima iz svojih prozorskih sistema u ÔÇ×Building Information ModelingÔÇť (BIM)

Sveobuhvatan prikaz gra─Ĺevinskih projekata, pravovremeno planiranje tokom celog ciklusa: Ovu dodatnu vrednost obe─çava metoda ÔÇ×Building Information ModelingÔÇť (BIM).

REHAU nudi inovativno re┼íenje povezivanja izme─Ĺu razli─Źitih alata, ┼íto omogu─çava bolje umre┼żavanje svih u─Źesnika radi odr┼żivog uspeha zajedni─Źkog gra─Ĺevinskog projekta. Da bi arhitektama olak┼íao rukovanje, REHAU je tako─Ĺe razvio posebne BIM modele podataka za svoje proizvode u oblastima visokogradnje i niskogradnje.

Zahvaljuju─çi BIM-u, u─Źesnici u projektu rade sa stalno a┼żuriranom bazom podataka i na osnovu svih relevantnih informacija. Specijalista za polimere REHAU, nudi nekoliko programa za ra─Źunarsku obradu i planiranje gra─Ĺevinskih projekata. Sada je u BIM operativnim re┼íenjima REVIT, ALLPLAN i ARCHICAD dopunio kompletne baze podataka svojih prozora GENEO i ventilacionog prozora GENEO INOVENT, kao kompletnih sistema uklju─Źuju─çi dodatnu opremu. ÔÇ×Za upotrebu BIM-a u budu─çnosti nudimo sveobuhvatan asortiman proizvoda u koji su integrisani razli─Źiti alatiÔÇť, obja┼ínjava Andreas Limberg, BIM menad┼żer u REHAU. ÔÇ×Sa jedne strane, na┼íi proizvodi, sa druge strane sveobuhvatni saveti i softverske usluge orijentisane na budu─çnost, doprinose uspehu u projektima odr┼żivog gra─Ĺenja.ÔÇť

Umre┼żeno projektovanje

Metoda ÔÇ×Building Information ModelingÔÇť povezuje sve korake i na taj na─Źin zna─Źajno pojednostavljuje protok informacija. Pored toga, sva fizi─Źka i funkcionalna svojstva razli─Źitih komponenti bele┼że se u softverskim re┼íenjima kako bi se pomo─çu 3D modela stvorio digitalni blizanac planirane zgrade. Na primer, u simulacijskim prora─Źunima za energetsku efikasnost mo┼że se uklju─Źiti zna─Źaj ventilacionog prozora GENEO INOVENT i njegove veze izme─Ĺu ventilacionog sistema i izmenjiva─Źa toplote. S obzirom na to da su sve informacije dostupne pre po─Źetka gradnje, brojne druge teme poput statike ili protivprovalne za┼ítite pravovremeno i adekvatno se uzimaju u obzir.

REHAU validacijska ispitivanja za prozore poma┼żu arhitektama da provere mogu─çnost izvo─Ĺenja prozora u ranim fazama izgradnje, bez da ih moraju posebno dizajnirati u drugom softveru ili tra┼żiti odre─Ĺene podatke od proizvo─Ĺa─Źa prozora. Kao rezultat, digitalno umre┼żavanje u stvarnom vremenu skra─çuje komunikacijske kanale, spre─Źava gubitak podataka i spre─Źava naknadne promene, odlaganja i dodatne tro┼íkove. Sa re┼íenjem umre┼żavanja za BIM metodu, REHAU kombinuje proverene platforme, BIM kompatibilne CAD programe, alate za projektovanje i REHAU softver za konstrukciju prozora REF, koji proizvo─Ĺa─Źima prozora slu┼żi kao softver za upravljanje proizvodnjom prozora.

www.rehau.com

REHAU d.o.o.
Stra┼żilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com