Connect with us
Promo

Reč urednika: „grenef” – Razgovori o održivosti i estetici

Poštovani,

Dugo smo pripremali novi „grenef“ i pažljivo birali projekte koje ćemo Vam predstaviti, vodeće ljude iz struke koje ćemo intervjuisati, kao i stručne teme i autore koji će sa Vama podeliti svoja iskustva i vizije. Svaka od 200 stranica novog „grenef-a“ odražava našu posvećenost domaćoj arhitekturi, fenomenalnim projektima naših kreativnih Arhitektonskih biroa, modernom i klasičnom građevinarstvu i energetskoj efikasnosti. U oktobarskom izdanju, predstavljamo Vam najnovije projekte koji su oblikovali našu urbanu sredinu i stvorili prostore koji inspirišu. Osim toga, istražujemo najnovije trendove u materijalima i tehnologijama koji omogućavaju energetski efikasna građevinska rešenja. U ovom izdanju, čitaćete o inovativnim projektima koji balansiraju estetiku sa održivošću, stvarajući harmonične prostore u kojima se ljudi osećaju povezano sa prirodom i zajednicom.

Razgovarali smo sa sjajnim ljudima koji su inspiracija za sve nas i koji dele svoje iskustva i vizije o budućnosti građevinsko-arhitektonskog sektora, istražujući održive pristupe koji ne samo da čuvaju resurse, već i poboljšavaju kvalitet života. Jedan od njih je i Goran Vojvodić, profesor na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu i osnivač Biroa VIA, koji je sa nama podelio svoje dragoceno iskustvo o „njegovoj“ arhitekturi i njenoj ulozi u društvu. Ponosni smo što u ovom broju imamo čast da razgovaramo sa Slavišom Kondićem, profesorom na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu u Nišu i jednim od osnivača biroa Teking, koji predstavlja svoje vizije i iskustva u radu sa investitorima koji dele njegovu strast prema inovacijama.

Ponosno Vam predstavljamo ekskluzivu, specijalno za „grenef” govori Manuela Gatto, direktorica poznatog biroa Zaha Hadid Architects iz Londona. Njen put i uloga u svetskoj arhitektonskoj sceni, kao i nasleđe Zahe Hadid inspirišu sve nas kojima je arhitektura u krvi.

Pored toga, kroz našu stalnu rubriku „Arhitekta jednog grada” otkrivamo grad Prokuplje kroz prizmu Milana Radovanovića iz biroa Arhigarda, a u rubrici „Reč stručnjaka” istražujemo temu akustike i akustičnih panela u poslovnim objektima sa Danilom Micićem iz kompanije Impact Acoustic SEE, stručnjakom iz ove oblasti.

„grenef“ je pred Vama u svom najboljem izdanju, spreman da zajedničkim snagama stvaramo bolju budućnost, podstičući održivost, dizajn i fenomenalnu domaću arhitekturu. Naša misija ostaje nepromenjena – edukacija svih ključnih aktera u ovoj oblasti, kako bismo zajedno oblikovali svet koji je inspiracija za generacije koje dolaze.

„grenef“ je prozor u svet koji možemo zajedno stvoriti, gde lepota, funkcionalnost i održivost idu ruku pod ruku.

NOVO izdanje časopisa GRENEF možete čitati i online klikom na LINK

Hvala na svemu, čitamo se i dalje,
Predrag Rađen, urednik

Predrag Rađen potpis