Connect with us
Promo

Energetski efikasno renoviranje zgrada

Potpuno energetsko renoviranje zgrada predstavlja odgovor na probleme sa kojima se danas suo─Źavaju suvlasnici: visoke cene ra─Źuna za grejanje i hla─Ĺenje, lo┼íi uslovi zdravlja u stanovima i ni┼że cene prodaje stanova.

Investicije u energetsko renoviranje zgrada su ulaganja u imovinu koja donose dugoro─Źne koristi. Nedavna najava da ─çe Vlada Republike Srbije sufinansirati do 50% energetske obnove izazvala je polemiku o najboljim materijalima za spoljnu izolaciju. Iako postoji veliki broj materijala koji se mogu koristiti za oblaganje spolja┼ínjeg dela, jedan od najkvalitetnijih i najotpornijih je svakako kamena vuna, a danska kompanija ROCKWOOL pripada onima sa najvi┼íe iskustva u ovoj oblasti.

Rockwool kamena vuna za renoviranje zgrada i pove─çavanje energetske efikasnosti zgrade

foto: Rockwool

Njihova kamena vuna je proizvod i dokaz 7 snaga kamena zbog ─Źega postaje sve ─Źe┼í─çi izbor u renoviranju zgrada i solitera ┼íirom sveta. Pored mogu─çnosti recikliranja, kamena vuna je otporna na temperature do 1000 stepeni Celzijusa, ┼ítiti od bu─Ĺi i spolja┼ínjih zvukova i ostaje nepromenjena ─Źak i nakon 65 godina od postavljanja. Kamena vuna je neophodan materijal u gra─Ĺevinarstvu i renoviranju zgrada i solitera zbog svojih brojnih prednosti. Pru┼ża sveobuhvatno re┼íenje za dana┼ínje gra─Ĺevinske izazove. Njen stalni razvoj i primena u savremenoj arhitekturi ─Źine je klju─Źnim materijalom za stvaranje sigurnih, udobnih i energetski efikasnih prostora za ┼żivot.

Pove─çanje efikasnosti posta─çe neizbe┼żan korak za sve suvlasnike jer energetsko renoviranje ┼ítedi primarnu energiju, ┼íto umanjuje ra─Źune za potro┼ínju energije. Zgrade se prilago─Ĺavaju klimatskim promenama pobolj┼íavaju─çi toplotnu udobnost i ne pove─çavaju ┼ítetne efekte trenutnih ili budu─çih klimatskih uslova na stanare. Na kraju, svaka renovirana zgrada pove─çava svoju tr┼żi┼ínu vrednost. Klju─Ź je biti upoznat sa razli─Źitim oblicima izolacije i izabrati materijal, ROCKWOOL kamenu vunu, koja ostaje nepromenjena u budu─çnosti.

 

 

www.rockwool.com/rs