Connect with us
Arhitektura

Arhitektura kao urbani projekat? Upoznajte Alicu Diestch, direktorku AL_A, govornicu na SHARE Srbija

Alice Diestch, direktorka AL_A, analiziraće ulogu arhitekture u urbanim projektima unutar SHARE Srbija 2023. Ove godine, Međunarodni Arhitektonski Forum će se održati 16. novembra u hotelu Metropol Palace.

Alice je direktorka kompanije AL_A od 2012. godine, a pridružila se studiju 2006. godine. Poseduje duboko interesovanje za arhitekturu kao urbanu koncepciju koje nastavlja da oblikuje njen pristup svakom novom projektu. Svoje radne metode temelji na obimnom istraživanju, eksperimentisanju i intelektualnom izazovu.

MAAT ⓒ EDP Foundation

MAAT ⓒ EDP Foundation

Posmatrajući MAAT u Lisabonu, V&A u Londonu i Tong Lo u Bangkoku, Alice će govoriti o zgradama koje su transformisale svoje gradove kroz svoje angažovanje u javnom prostoru i kontekstu.

Thong Lo ⓒ Hufton Crow

Thong Lo ⓒ Hufton Crow

Jedan od glavnih fokusa predavanja će biti kako AL_A planira postići angažovanje sa društvom i javnošću u pogledu arhitekture u okviru projekta Filharmonijske koncertne dvorane u Beogradu kojeg vodi arhitektonska kompanija Amanda Levete Architects – AL_A, a koji je i dalje u toku.

Drugi projekti uključeni u prezentaciju su sedište kompanije D’Ieteren (Belgija), kao i V&A Exhibition Road Quarter (Velika Britanija), koji će biti temeljno analizirani zbog svoje kompleksnosti i zbog njihovog potencijala da se povežu sa javnošću.

Koncertna sala Beogradske filharmonije ⓒ AL_A

Koncertna sala Beogradske filharmonije ⓒ AL_A

SHARE Serbia Forum je glavna platforma za arhitekte i profesionalce u građevinskoj industriji koji žele da budu u toku sa trendovima u industriji. Fokusiran na obrazovanje, inspiraciju i umrežavanje, forum privlači preko 300 učesnika iz svih krajeva Srbije, kao i ugledne goste iz vodećih arhitektonskih firmi širom Evrope i dalje.

V&A Exhibition Road Quarter ⓒ Hufton Crow

V&A Exhibition Road Quarter ⓒ Hufton Crow

Osigurajte svoje mesto sada: https://share-architects.com/share-serbia-2023-forum/

D'Ieteren Headquarters ⓒ AL_A

D’Ieteren Headquarters ⓒ AL_A

Kontaktirajte organizatore
share@share-architects.com

Share arhitects logo