Connect with us
Novosti

Razmišljanje na ThinQ način – pametne tehnologije kompanije LG

Kompanija LG je otišla korak dalje u pametnim tehnologijama

Ljubitelji naučne fantastike se uglavnom dele u dva tabora. One koji više vole Star Wars i one koji preferiraju Star Trek. Raznolike verzije ovih svemirskih avantura postoje decenijama, broje milione poklonika svih generacija i predstavljene su u različitim formatima – filmovima, serijama, igricama, knjigama i stripovima. Osnovna razlika između dve franšize je u fantazijskom elementu. Dok se radnja Star Wars-a dešava nekada davno, u nekoj dalekoj galaksiji, Star Trek je vizija naše, utopističke, budućnosti. Nema gladi ni ratova, sve rase i nacije žive u miru i blagostanju, a čovečanstvo se zaputilo u svemir u potrazi za novim civilizacijama. 

Kompanija LG je od 2011 godine razvijala jednu futurističku aplikaciju pod nazivom ThinQ, koja svojim korisnicima omogućava da se u sopstvenom domu osećaju kao u svemirskom brodu, jer u svakom trenutku imaju kontrolu nad svim pametnim uređajima u domaćinstvu. Kontrola nad osvetljenjem, roletnama ili bravama možda ne zvuči impresivno, ali sa ThinQ aplikacijom možete mnogo više od toga. Ako posedujete pametne kućne aparate moguće je da sve poslove u domaćinstvu organizujete onako kako vama najviše odgovara, bez mukotrpnog rada i gubljenja vremena.

LG ThinkQ Pametni kućni uređaji

LG ThinkQ Pametni kućni uređaji

Ako želite da operete odeću, dovoljno je da zadate nekoliko komandi i sve se odvija automatski. Dodatno možete da odredite dužinu i cikluse pranja, kao i različite režime rada za posebne vrste tkanina. Ako vam ne odgovara temperatura ili svežina vazduha u domu, podesite vaš LG klima uređaj ili prečišćivač vazduha tako da uživate u idealnoj atmosferi. Ukoliko vam je ekran na telefonu nedovoljno pregledan, podešavanja možete obaviti i putem vašeg pametnog televizora, koji usput možete da “zamolite“ da vam snimi omiljenu seriju. Pošto je slika bez zvuka nepotpuna, iskoristite LG ThinQ da podesite zvučnike onako kako vam najviše odgovara da biste maksimalno uživali. Za one koje žive u kućama sa pametnom grejnom pumpom, moguće je da podese temperaturu vode u domaćinstvu.

Vlasnici pametnih usisivača biće u prilici da očiste dom u samo nekoliko klikova, a sve funkcije možete podesiti i glasovno, tako da samo jedna reč bude dovoljna da zadate nekoliko komandi istovremeno! Verovatno ćete ogladneti nakon svih ovih podešavanja. Nema problema, aplikacija LG ThinQ može da analizira unutrašnjost vašeg pametnog frižidera i predloži nekoliko ukusnih jela na osnovu namirnica koje imate. Pogađate da i rerna može da radi na dugme ili glasovnu komandu, pa će vam priprema obroka postati prava avantura, a prljave sudove prepustite mašini za pranje i naredite aplikaciji kako želite da ih operete.

Ono što posebno izdvaja LG ThinQ je sposobnost pamćenja šablona koji korisnici imaju, tako da vam unapred predloži određene radnje. Pošto je povezana sa svim pametnim uređajima, aplikacija može da detektuje da li svi povezani aparati funkcionišu optimalno i momentalno alarmira vlasnika ako neki od uređaja počinje da se kvari. Za naprednije korisnike, kompanija LG je predstavila i pametna ogledala koja mogu služiti kao kontrolne table u različitim delovima domaćinstva, tako da futuristički ugođaj bude potpun. Zahvaljujući kompaniji LG, ne moramo da čekamo 24. vek da bismo uživali u tehnološkim inovacijama. Budućnost je već tu, u našim domovima, a zvezde mogu da čekaju. 

Više o LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications je tehnološki inovator i lider u globalnoj industriji mobilnih komunikacija. LG upravlja evolucijom mobilnih telefona sa svojim kompetitivnim tehnologijama u sferi proizvodnje ekrana, baterija, optičkih kamera i strateških partnerstava sa liderima u ovoj industriji. Vodeći modeli premium G serije inkorporiraju jedinstven, ergonomski dizajn i intuitivne UX karakteristike koje maksimiziraju iskustvo korisnika. Kompanija je i dalje posvećena vodećim potrošačima u eri konvergencije, kroz povećanja mogućnosti povezanosti između smart telefona, tableta i svih kućnih i prenosivih elektronskih uređaja. Za više informacija, posetite www.lg.com/rs