Connect with us
Novosti

LG ekskluzivno predstavlja svoj prvi ure─Ĺaj za gajenje povr─ça u zatvorenom

Vertikalna ba┼íta koristi naprednu tehnologiju i pru┼ża prakti─Źno i automatizovano re┼íenje za gajenje zdrave hrane kod ku─çe

LG Electronics (LG) ─çe predstaviti ure─Ĺaj za gajenje povr─ça u zatvorenom na sajmu CES┬« 2020, ─Źime se po prvi priklju─Źuje dinami─Źnom pokretu ba┼ítovanstva u zatvorenom. Revolucionarni ugradni vertikalni ure─Ĺaj za gajenje povr─ça u zatvorenom koristi napredne kontrole svetla, temperature i vode, prakti─Źne gotove pakete semena i aplikaciju kojom se prati rast, ─Źime poma┼że korisnicima da u svom domu gaje ukusno povr─çe bogato hranljivim sastojcima.

Ure─Ĺaj za gajenje povr─ça u zatvorenom kompanije LG omogu─çava ─Źak i potpunim po─Źetnicima da u┼żivaju u ba┼ítovanstvu. Ovaj inovativni ure─Ĺaj je namenjen milionima korisnika ┼íirom sveta koji ┼żele da budu sigurni u to ┼íta ta─Źno jedu i odakle dolazi njihova hrana. Tako─Ĺe, korisnici sada imaju mogu─çnost da gaje sve┼że za─Źinsko bilje i povr─çe tokom cele godine, ┼íto savr┼íeno odgovara stanovnicima gradova i svima koji su zainteresovani za zdraviji i zeleniji ┼żivotni stil.

Ure─Ĺaj koristi fleksibilne module i zamenjuje optimalne uslove na otvorenom, obezbe─Ĺuju─çi temperaturu u izolovanom ku─çi┼ítu koja je u potpunosti uskla─Ĺena sa delom dana. LED svetla, cirkulacija vazduha i zalivanje preko fitilja omogu─çavaju semenu da se brzo transformi┼íe u sastojke ukusnih recepata i jela. Napredni sistem za ba┼ítovanstvo ima kapacitet za 24 gotova paketa semena*, ┼íto je dovoljno za ─Źetvoro─Źlanu porodicu da u┼żiva u zdravstvenim prednostima i kulinarskim zadovoljstvima niza doma─çih jestivih proizvoda.

Ure─Ĺaj za gajenje povr─ça u zatvorenom kompanije LG

Ure─Ĺaj za gajenje povr─ça u zatvorenom kompanije LG

Liderstvo u know-how tehnologiji kompanije do┼íli su do izra┼żaja u ure─Ĺaju za gajenje povr─ça u zatvorenom. Klju─Źna komponenta automatizovanog ba┼ítovanskog re┼íenja je tehnologija zalivanja bez cirkulacije vode, kojom se ravnomerno doprema precizna koli─Źina vode koja je potrebna paketi─çima. Ova osnovna tehnologija kompanije LG spre─Źava rast algi i neprijatne mirise u cilju obezbe─Ĺenja ─Źistog i higijenskog okru┼żenja u kojem mo┼że da raste bezbedno, prirodno bilje i lisnato povr─çe. Prate─ça aplikacija za smart telefon poma┼że korisnicima da gaje i prate svoje biljke, pru┼żaju─çi korisne smernice u svim fazama, kako bi se svakog puta postigao dobar rod. Gotovi paketi semena sadr┼że seme, tresetnu mahovinu i ─Ĺubrivo i predvi─Ĺeni su za neposrednu sadnju. Inicijalni paketi ─çe sadr┼żati 20 razli─Źitih vrsta, uklju─Źuju─çi rimsku i druge vrste salata, rukolu, cikoriju i bosiljak.

ÔÇ×S obzirom na to da se danas sve vi┼íe korisnika odlu─Źuje za vegetarijanski i veganski ┼żivotni stil, za nas je bilo va┼żno da damo doprinos ovom trenduÔÇŁ, rekao je SongDae-hjun, predsednik kompanije LG Electronics Home Appliance&AirSolution. ÔÇ×Na┼íe prvo re┼íenje za ba┼ítovanstvo u zatvorenom predstavlja novu paradigmu za LG u oblasti ku─çnih ure─Ĺaja, pru┼żaju─çi korisnicima na─Źin da se dobro hrane, u kombinaciji sa zadovoljstvom gajenja sopstvene hrane, ┼íto je u skladu sa op┼ítim ciljem kompanije LG da unapredi ┼żivot.ÔÇŁ

Prvi ure─Ĺaj za gajenje povr─ça u zatvorenom kompanije LG bi─çe prikazan tokom sajma CES od 7. do 10. januara 2020. na ┼ítandu #11100 u Centralnoj hali Kongresnog centra Las Vegas. Pratite sve aktivnosti i najave kompanije LG na dru┼ítvenim medijima uz pomo─ç #LGCES2020.

*Kapacitet zavisi od vrste paketa semena

Više o LG Electronics, Inc.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) je globalni lider i tehnolo┼íki inovator u potro┼ía─Źkoj elektronici, mobilnim komunikacijama i ku─çnim ure─Ĺajima. Zapo┼íljava preko 82 hiljada ljudi, koji rade u preko 119 operativnih centara ┼íirom sveta. Kompanija LG je ostvarila globalnu prodaju za 2013. godinu u iznosu od 53,10 milijardi dolara (58,14 milijardi KRW), obuhvata ─Źetiri poslovnih jedinica ÔÇô Home Entertainment, MobileCommunications, Home Appliance&AirSolution, and Vehicle Components i trenutno je jedan od vode─çih svetskih proizvo─Ĺa─Źa flet panel televizora, mobilnih telefona, rashladnih ure─Ĺaja, ma┼íina za pranje ve┼ía i fri┼żidera. Kompanija LG Electronics je dobitnik priznanja ÔÇ×ENERGY STAR┬« partner godineÔÇŁ za 2014. godinu. Za vi┼íe informacija, posetite www.lg.com/rs.

O kompaniji LG Electronics Home Appliance&AirSolution
LG Electronics Home Appliance&AirSolution je svetski lider lider u industriji aparata, klimatizacije i sistema kvaliteta vazduha. Kompanija nudi kompletna tehnolo┼íka re┼íenja za domove. LG inovativni proizvodi uklju─Źuju─çi fri┼żidere, ma┼íine za pranje ve┼ía, ma┼íine za pranje posu─Ĺa, kuhinjske ure─Ĺaje, usisiva─Źe, ugradive ure─Ĺaje i zdravstvene programe, dizajnirani za potrebe potro┼ía─Źa ┼íirom sveta. Ovi proizvodi pru┼żaju ve─çu udobnost, odli─Źne performanse, veliku u┼ítedu i vidljive zdravstvene benefite. Za vi┼íe informacija, posetite www.lg.com/rs.