Connect with us
Novosti

Otvoren 44. Me─Ĺunarodni sajam gra─Ĺevinarstva. ─îasopis ÔÇťGrenefÔÇŁ promovi┼íe novo izdanje.

Sajam gra─Ĺevinarstva je me─Ĺunarodna manifestacija koja obuhvata najrazli─Źitije segmente gra─Ĺevinske industrije ÔÇô od istra┼żivanja do projektovanja, preko izgradnje i odr┼żavanja objekata u viskogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, gra─Ĺevinskih ma┼íina, ure─Ĺaja i alata, a ovo je ─Źak 44. broj ove manifestacije. Ovogodi┼ínji pokrovitelj sajma je Ministarstvo gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture, a resorna ministarka Zorana Mihajlovi─ç je i ozna─Źila po─Źetak sajma.

Otvaraju─çi sajamsku manfestaciju koja je ove godine okupila 600 kompanija iz 27 zemalja, Mihajlovi─çeva je naglasila da je Srbija u privrednom i politi─Źkom smislu potpuno druga─Źija zemlja nego ┼íto je bila pre pet godina, da je Srbija po┼ítovana i stabilna, te da privrednici mogu da o─Źekuju povoljne uslove za investiranje.

Navela je da Me─Ĺunarodni sajam gra─Ĺevinarstva svake godine zapravo pokazuje koliko je ura─Ĺeno u oblasti privredi. ÔÇô Onako kako raste privreda i kako se stvaraju uslovi za investiranje, tako isto i raste broj izlaga─Źa na Me─Ĺunarodnom sajmu gra─Ĺevinarstva ÔÇô rekla je Mihajlovi─çeva. Ministarka, kako je rekla, o─Źekuje da ─çe naredne godine na toj manifestaciji biti bar 150 izlaga─Źa vi┼íe nego ove, ┼íto ─çe, ka┼że, zavisiti i od kompanija i njihovog udru┼żivanja, ali i od dr┼żave koja ─çe nastaviti da pobolj┼íava uslove poslovanja.

Srbija je, isti─Źe ona, danas na 10. u svetu po izdavanju gra─Ĺevinskih dozvola i ide ka e-planu i e-katastru. ÔÇô Sve ono ┼íto dr┼żava treba da stvori kao uslove da bi privrednici mogli da rade u na┼íoj zemlji, mi zaista i ─Źinimo. Naravno da ima jo┼í puno posla ispred nas ÔÇô ka┼że MIhajlovi─çeva. Izlaga─Źima je po┼żela da iskoriste sajam da prona─Ĺu nove partnere i dogovore nove poslove.

┼áto se ti─Źe na┼íe redakcije, mi svoje najnovije izdanje ─Źasopisa ÔÇťGrenef – Gra─Ĺevinarstvo & Energetska EfikasnostÔÇŁ , promovi┼íemo upravo na ovom mestu. Mo┼żete nas posetiti na na┼íem ┼ítandu, izme─Ĺu hala 1 i 4. Vidimo se.