Connect with us
Promo

Alumil kompanija ā€“ Pionir u oblasti održive arhitekture i primene principa cirkularne ekonomije

U svetu koji je obeležen stalnim promenama i klimatskim izazovima bez presedana, potreba za očuvanjem životne sredine i odgovornim koriÅ”tenjem prirodnih resursa postala je imperativ. Da bi se izborila za dugoročnu održivost, Alumil kompanija prihvatila je model zelenog rasta, činecĢi sistematska ulaganja u održive prakse koje smanjuju ekoloÅ”ki otisak, čuvajući energiju i sirovine. Izuzetno dostignucĢe u posvecĢenosti održivosti je uvođenje Loop 60.

Å ta je Loop 60?

Loop 60 predstavlja prvi sertifikovani reciklirani aluminijum u Grčkoj za profile arhitektonskih sistema, sastavljen od 60% recikliranog materijala. Pojava Loop 60 predstavlja primer posvecĢenosti održivom upravljanju resursima od strane Alumil kompanije, značajno doprinosecĢi očuvanju energije i smanjenom uticaju na životnu sredinu. Ova implementacija usledila je nakon sveobuhvatne analize tehničkih preduslova i marljivog istraživanja najsavremenijih tehnologija, a sve je usmereno ka proizvodnji visoko kvalitetnog recikliranog aluminijuma. Razvoj Loop 60 je ukorenjen u pedantnoj studiji, dizajniranoj da ponudi proizvod koji spaja kvalitet sa održivoÅ”cĢu.

Procesi proizvodnje i reciklaže Loop 60 imaju sertifikat „OK Recycled“, u skladu sa standardima EN 15343 i ISO 14021, pružajucĢi pouzdanost i transparentnost u pogledu recikliranog sadržaja. Ovaj certifikat, akreditovan od strane Nacionalnog sistema akreditacije i izdat od strane TUV AUSTRIA, vodecĢeg globalnog certifikacionog entiteta, naglaÅ”ava nepokolebljivu posvecĢenost transparentnoj i dosljednoj održivoj proizvodnji i reciklaži aluminijuma.

Sertifikat ā€žOK Recycledā€œ koji je kompanija Alumil stekla predstavlja istovremeno i vrhunac svih njenih održivih napora i potvrdu njihove posvecĢenosti zagovaranju transparentnih održivih praksi u oblasti proizvodnje i reciklaže aluminijuma.

Geneza Loop 60

Loop 60 je svedočanstvo primenljivosti cirkularne ekonomije u sektoru aluminijuma, gde 100% recikliranje aluminijuma omogucĢava njegovu trajnu reciklažu bez ikakvog gubitka efikasnosti ili svojstava. Nedavne inicijative Alumil kompanije u održivom razvoju uključuju uspostavljanje najsavremenijeg postrojenja za sortiranje i preradu aluminijumskog otpada u industrijskoj zoni Kilkis, investicija od 4,6 miliona eura zavrÅ”ena 2020. godine. Ovaj objekat obezbeđuje visoko efikasnu proizvodnju, preradu i reciklažu aluminijuma premijum kvaliteta.

Uticaj Loop 60 na životnu sredinu

Loop 60 predstavlja menjač životne sredine, sa nekoliko ključnih prednosti:

95% manje potroÅ”nje energije: Sekundarna proizvodnja aluminijuma od recikliranog materijala troÅ”i znatno manje energije u poređenju sa primarnom proizvodnjom, postižucĢi uÅ”tede energije do 95%. Ova značajna razlika u upotrebi energije označava ključni korak ka održivosti u industriji aluminijuma i zaÅ”titi životne sredine. 76% manje emisije ugljen-dioksida (CO2): KoriÅ”tenje Loop 60 značajno smanjuje emisije, smanjujucĢi emisiju CO2 za preko 76% u poređenju sa globalnim prosekom za proizvodnju primarnog aluminijuma. Ovaj značajan raskorak u emisiji gasova staklene baÅ”te i upotrebi energije između primarne i sekundarne proizvodnje aluminijuma naglaÅ”ava ulogu recikliranog aluminijuma kao ključnog elementa u kružnoj ekonomiji i održivog rjeÅ”enja za metalurÅ”ku industriju.

EkoloŔke prednosti aluminijumskih sistema Loop 60

Odabir aluminijumskih sistema napravljenih od Loop 60 značajno doprinosi životnoj sredini:

  • UÅ”teda energije: Smanjena potroÅ”nja energije.
  • Smanjena ekstrakcija sirovina: Manja potražnja za sirovinama.
  • Smanjenje otpada: Stvaranje otpada svedeno je na minimum.

Sa Loop 60, Alumil kompanija se približava ispunjenju njihove misije unapređenja kvaliteta života ljudi kroz visokokvalitetne aluminijumske sisteme vrhunskih performansi napravljenih uz posvećenost ekoloÅ”koj odgovornosti.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE ā€“ Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E.Ā projektbiro@alumil.com
W.Ā www.alumil.rs