Connect with us
Budu─çnost

Najuspešnija godina poslovanja od osnivanja kompanije ABB u Srbiji

ABB Re┼íenja u gra─Ĺevinarstvu

Kompanija ABB odr┼żala je, u petak┬á 7. 12. 2018. godine, stru─Źnu prezentaciju svojih proizvoda u hotelu Crowne Plaza gde se okupilo preko 100 saradnika, arhitekata, in┼żenjera i stru─Źnjaka iz ove oblasti. Prezentaciju i ovaj zavr┼íni doga─Ĺaj u 2018. godini otvorio je direktor kompanije Aleksandar ─ćosi─ç. Na samom po─Źetku izrazio je svoju zahvalnost svima prisutnima na odzivu i na uspe┼ínoj saradnji u teku─çoj godini. 2018. godina bila je najuspe┼ínija godina poslovanja kompanije ABB od svog osnivanja u Srbiji, ┼íto se mo┼że i videti kroz razne realizovane projekte. Jedan od njih je i izgradnja vetroparka u kojoj je ABB u─Źestvovao kao isporu─Źilac primarne i sekundarne opreme, kao i uspe┼ían rad na povr┼íinskim kopovima koji se razvio u poslednjih 10 godina.

130 godina ABB je inovativan tehnološki lider u automatici i zgradarstvu

Zbog svega pomenutog i ne ─Źudi da se kompanija ABB na┼íla na listi kao 8 kompanija na svetu koja menja svet svojim inovacijama i naprednom tehnologijom prema Forbsu. ABB ide u korak sa promenama na tr┼żi┼ítu i prilago─Ĺava se tendencijama prema razvoju industrijske revolucije 4.0. Nade pola┼że u mlade in┼żenjere u kojima vidi nosioce budu─çnosti u razvoju.

Nakon kratkog uvoda re─Ź su imale┬áBranka Radosavljevi─ç i Vesna Jovanovi─ç koje su predstavile op┼íta re┼íenja ABB kompanije u gra─Ĺevinskoj industriji.

Branka Radosavljevi─ç, sektor infrastrukture i transporta kompanije ABB u Srbiji

Branka Radosavljevi─ç, sektor infrastrukture i transporta kompanije ABB u Srbiji

Branka je objasnila da su trendovi u globalnom gra─Ĺevinskom tr┼żi┼ítu pove─çanje populacije i brz rast nau─Źno-tehnolo┼íkih inovacija. U skladu sa tim ABB-ova re┼íenja su podre─Ĺena pove─çanoj sigurnosti i bezbednosti kao i ka energetskoj efikasnosti.

Digitalna gradnja je novi termin koji se javlja kao najnoviji vid poslovanja u sektoru. Jedna od osnova je tzv. „Internet of Things“ koja predstavlja kontrolu i upravljanje svim ku─çnim aparatima preko objedinjene upravlja─Źke konzole (mobilni telefon, tablet..). Komunikacija me─Ĺu ure─Ĺajima i lako upravljanje kao i velike prednosti u vidu u┼ítede energije su funkcije koje korisniku pru┼żaju veliki komfor, naglasila je Vesna.

Digitalizacija kao savremeni trend u gra─Ĺevinarstvu

Na prezentaciji se govorilo i o zelenoj gradnji i energetskoj efikasnosti kao adekvatnom re┼íenju i rastu upotrebe energije dobijene iz obnovljivih izvora energije, kao i o svetskom trendu koji se probija i na na┼íem tr┼żi┼ítu – elektri─Źni automobili i elektro punja─Źi za njihovo punjenje u domu ili na komercijalnim objektima o kojima je govorio Predrag Vu─Źini─ç. Sva re┼íenja za elektrifikaciju se potpuno prilago─Ĺavaju potrebama korisnika i stalno se unapre─Ĺuju, a na svaki zahtev ABB ima i re┼íenje.

Svi novi objekti su prili─Źno kompleksni zbog velikog broja integrisanih sistema. O komunikacija izme─Ĺu svih tih razli─Źitih sistema govorio je Vladimir ┼áija─Źi─ç. U sisteme jednog objekta spadaju npr. sistemi za grejanje, hla─Ĺenje, rasveta, interfon, zasen─Źenje i za┼ítita od sunca… Trenutno merni ure─Ĺaju na velikim poslovnim ili komercijalnim objektima pokazuju ogromnu potro┼ínju, a za cilj imamo da je smanjimo pomo─çu razli─Źitih re┼íenja koje nudi ABB. Za poslovne objekte veoma je va┼żno konstantno snabdevanje energijom i iz tog razloga, kako bi rasteretili svoju potro┼ínju komercijalni objekti imaju tendenciju da svoj krovski prostor, koji je ina─Źe prazan, iskoristi za postavku mini solarne elektrane o kojima je govorio Milo┼í Kosti─ç.

ABB u Srbiji je jedna od vode─çih kompanija u oblasti industrijskih tehnologija i poma┼że kupcima u unapre─Ĺenju kori┼í─çenja elektri─Źne energije, pove─çanju industrijske produktivnosti i smanjenju negativnog uticaja na okolinu. ABB re┼íenja poma┼żu smanjenju radnih tro┼íkova i do 30%. Za svaki zahtev ABB ima re┼íenje. Vi┼íe informacija o kompaniji mo┼żete pro─Źitati na www.abb.com