Connect with us
Gra─Ĺevina

Seka─Źi krenuli u pohod na medalje: Po─Źinje WLC 2018

Marko Ne┼íkovi─ç, Goran ─îamagi─ç (JP Srbija┼íume), Milan Zuji─ç i Ljuban ┼Żili─ç (JP Vojvodina┼íume), ─Źlanovi nacionalnog tima Srbije, predvo─Ĺeni Bobanom Milovanovi─çem, selektorom i Ivanom Toma┼íevi─çem, tim liderom, u─Źestvova─çe na predstoje─çem 33. Svetskom prvenstvu za seka─Źe (WLC 2018) koje se odr┼żava u Lilehameru (Norve┼íka) od sutra do 5. avgusta. Husqvarna, poznati ┼ívedski brend za ┼íumu i ba┼ítu i ove godine je ponosni sponzor takmi─Źenja ali i srpskog tima.

Brzina, tehnika, bezbednost i kvalitet! Ovo su glavne osobine najboljih seka─Źa sveta koje ─çe se ocenjivati na predstoje─çem nadmetanju u takmi─Źarskim disciplinama: okretanje vodilice i zamena lanca, kombinovano prerezivanje precizno prerezivanje, kresanje grana, obaranje stabala i u ┼ítafeti (ÔÇ×Relay raceÔÇť).

Prema zvani─Źnim podacima organizatora, Svetske organizacije takmi─Źara seka─Źa motornim testerama (IALC) i Norve┼íke ruralne omladine (NRU) ovo takmi─Źenje ─çe okupiti 150 u─Źesnika iz 29 zemalja, ─Źlanica IALC: Austrija, Belorusija, Belgija, Hrvatska, Danska, Ekvador, Estonija, Finska, Francuska, Nema─Źka, Ma─Ĺarska, Italija, Japan, Letonija, Lihten┼ítajn, Litvanija, Luksemburg, Holandija, Norve┼íka, Poljska, Rusija, Srbija, Slova─Źka, Slovenija, ┼ápanija, ┼ávedska, ┼ávajcarska, ─îe┼íka Republika, Ukrajina i Velika Britanija. ─îlan IALC-a je i Udru┼żenje ┼íumarskih in┼żenjera i tehni─Źara Srbije.

-Pripremali smo se ┼íest nedelja i svakodnevno vredno radili na svim disciplinama kako bismo u Norve┼íku oti┼íli ┼íto spremniji. Osim priprema koje smo sproveli na doma─çem terenu na Jastrepcu i u Deliblatskoj pe┼í─Źari, u─Źestvovali smo i na Husqvarna kampu u ─îe┼íkoj i Husqvarna kupu Austrije, gde smo uradili dodatne provere. U dobroj smo takmi─Źarskoj formi i nadamo se dobrim rezultatima ÔÇô rekao je uo─Źi odlaska Boban Milovanovi─ç, selektor nacionalnog tima Srbije i dodao da se nada da ─çe biti ponovljen uspeh sa prethodnog Svetskog prvenstva, odr┼żanog u Poljskoj pre dve godine, gde su osvojene dve medalje: u disciplini ÔÇ×kresanje granaÔÇť i ┼ítafeti (ÔÇ×Relay raceÔÇť).

Doma─çin narednog, 34. Svetskog prvenstva za seka─Źe bi─çe Beograd, 2020. godine gde ─çe se ponovo okupiti elita profesionalaca u se─Źi iz celog sveta i to nakon 50. godina od osnivanja prvog takmi─Źenja koje su zajedno realizovale SFRJ i Ma─Ĺarska 1970. godine.