Connect with us

Građevina

Sekači krenuli u pohod na medalje: Počinje WLC 2018

Objavljeno

:

Marko Nešković, Goran Čamagić (JP Srbijašume), Milan Zujić i Ljuban Žilić (JP Vojvodinašume), članovi nacionalnog tima Srbije, predvođeni Bobanom Milovanovićem, selektorom i Ivanom Tomaševićem, tim liderom, učestvovaće na predstojećem 33. Svetskom prvenstvu za sekače (WLC 2018) koje se održava u Lilehameru (Norveška) od sutra do 5. avgusta. Husqvarna, poznati švedski brend za šumu i baštu i ove godine je ponosni sponzor takmičenja ali i srpskog tima.

Brzina, tehnika, bezbednost i kvalitet! Ovo su glavne osobine najboljih sekača sveta koje će se ocenjivati na predstojećem nadmetanju u takmičarskim disciplinama: okretanje vodilice i zamena lanca, kombinovano prerezivanje precizno prerezivanje, kresanje grana, obaranje stabala i u štafeti („Relay race“).

Prema zvaničnim podacima organizatora, Svetske organizacije takmičara sekača motornim testerama (IALC) i Norveške ruralne omladine (NRU) ovo takmičenje će okupiti 150 učesnika iz 29 zemalja, članica IALC: Austrija, Belorusija, Belgija, Hrvatska, Danska, Ekvador, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Mađarska, Italija, Japan, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Holandija, Norveška, Poljska, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska, Švajcarska, Češka Republika, Ukrajina i Velika Britanija. Član IALC-a je i Udruženje šumarskih inženjera i tehničara Srbije.

-Pripremali smo se šest nedelja i svakodnevno vredno radili na svim disciplinama kako bismo u Norvešku otišli što spremniji. Osim priprema koje smo sproveli na domaćem terenu na Jastrepcu i u Deliblatskoj peščari, učestvovali smo i na Husqvarna kampu u Češkoj i Husqvarna kupu Austrije, gde smo uradili dodatne provere. U dobroj smo takmičarskoj formi i nadamo se dobrim rezultatima – rekao je uoči odlaska Boban Milovanović, selektor nacionalnog tima Srbije i dodao da se nada da će biti ponovljen uspeh sa prethodnog Svetskog prvenstva, održanog u Poljskoj pre dve godine, gde su osvojene dve medalje: u disciplini „kresanje grana“ i štafeti („Relay race“).

Domaćin narednog, 34. Svetskog prvenstva za sekače biće Beograd, 2020. godine gde će se ponovo okupiti elita profesionalaca u seči iz celog sveta i to nakon 50. godina od osnivanja prvog takmičenja koje su zajedno realizovale SFRJ i Mađarska 1970. godine.

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno