Connect with us
Novosti

Najbolje igre za decu za vreme ku─çne izolacije

Zbog jakog uticaja koronavirusa milioni ljudi ┼íirom sveta izolovani su u svojim domovima – ┼íto manje dreu┼żenja, ┼íto manje boravka van ku─çe. Uticaj na svakodnevno funkcionisanje porodice je svakako sve ve─çi i ─Źinjenica je da i najmla─Ĺi i te kako osete promene koje se de┼íavaju.

Vanredno stanje u Republici Srbiji dovelo do zatvaranja ┼íkola i pred┼íkolskih ustanova, ┼íto zna─Źi potpuna odvojenost od vr┼ínjaka sa kojima su provodili dane.

Sigurno je da ─çe vam nakon du┼żeg vremena provedenog u ku─çi ponestati ideja za igru, i lako mo┼że da nastupi dosada, da se dete unervozi i postane nemirno.

Kako biste izbegli ovakve situacije, u nastavku pogledajte zanimljive igre koje ─çe dete okupirati du┼że vreme.

Prepreke od krep papira

De─Źija igra

Sve što vam je potrebno su krep papir, makaze i selotejp

Isecite trake od krep papira. Izlepite ih po ┼íirini hodnika u razli─Źitim pravcima i na razli─Źitim visinama. Cilj igre je da se dete provla─Źi bez da zaka─Źi trake.

Ga─Ĺanje

Igra za decu

Pobednik je onaj koji pogodi najviše loptica

Za ovu igru su vam potrebne tube od toalet papira ili ubrusa, nekoliko loptica, izolir traka i folija. Postavite foliju preko otvora tube, pri─Źvrstite za parket i na svaku stavite lopticu. Napravite od folije loptu i napraviter takmi─Źenje u ga─Ĺanju.

Poligon za automobile

Poligon za auti─çe

Ova igra odu┼íevi─çe de─Źake

Napravite poligon u stanu┬á od izolir ili washi trake. Ovako mo┼żete napraviti ceo grad, koji posle mo┼żete lako ukloniti.

Motori─Źki poligon

Razvoj motorike kod dece

Stimulišite razvoj krupne motorike zabavnim igrama / Photo: hellowonderful.co

Napravite razli─Źite poligone po stanu. Kroz ovu zabavnu igru ve┼żbate koordinaciju pokreta i krupnu motoriku. Osmislite redosled odgovaraju─çih izazova i u┼żivajte i vi dok se deca takmi─Źe.

Duvanje loptica

Zanimljive igre za decu

Za ovu igru su vam potrebne tube od ubrusa, slam─Źice i ping pong loptice. Na pod zalepite tube, svako neka uzme po slam─Źicu i lopticu i poku┼íajte da doterate loptice do kraja tuba, tako ┼íto ─çete je duvati u prema kraju.

Kula od ─Źa┼ía

Kula od ─Źa┼ía

Koliko visoko mo┼że┼í da ide┼í?!

Reciklirajte i ponovo koristite papirne ┼íolje u zabavnoj igri┬á slaganja. Cilj je napraviti ┼íto ve─çu kulu od ─Źa┼ía.