Connect with us
Novosti

Najbolje igre za decu za vreme kućne izolacije

Zbog jakog uticaja koronavirusa milioni ljudi širom sveta izolovani su u svojim domovima – što manje dreuženja, što manje boravka van kuće. Uticaj na svakodnevno funkcionisanje porodice je svakako sve veći i činjenica je da i najmlađi i te kako osete promene koje se dešavaju.

Vanredno stanje u Republici Srbiji dovelo do zatvaranja škola i predškolskih ustanova, što znači potpuna odvojenost od vršnjaka sa kojima su provodili dane.

Sigurno je da će vam nakon dužeg vremena provedenog u kući ponestati ideja za igru, i lako može da nastupi dosada, da se dete unervozi i postane nemirno.

Kako biste izbegli ovakve situacije, u nastavku pogledajte zanimljive igre koje će dete okupirati duže vreme.

Prepreke od krep papira

Dečija igra

Sve što vam je potrebno su krep papir, makaze i selotejp

Isecite trake od krep papira. Izlepite ih po širini hodnika u različitim pravcima i na različitim visinama. Cilj igre je da se dete provlači bez da zakači trake.

Gađanje

Igra za decu

Pobednik je onaj koji pogodi najviše loptica

Za ovu igru su vam potrebne tube od toalet papira ili ubrusa, nekoliko loptica, izolir traka i folija. Postavite foliju preko otvora tube, pričvrstite za parket i na svaku stavite lopticu. Napravite od folije loptu i napraviter takmičenje u gađanju.

Poligon za automobile

Poligon za autiće

Ova igra oduševiće dečake

Napravite poligon u stanu  od izolir ili washi trake. Ovako možete napraviti ceo grad, koji posle možete lako ukloniti.

Motorički poligon

Razvoj motorike kod dece

Stimulišite razvoj krupne motorike zabavnim igrama / Photo: hellowonderful.co

Napravite različite poligone po stanu. Kroz ovu zabavnu igru vežbate koordinaciju pokreta i krupnu motoriku. Osmislite redosled odgovarajućih izazova i uživajte i vi dok se deca takmiče.

Duvanje loptica

Zanimljive igre za decu

Za ovu igru su vam potrebne tube od ubrusa, slamčice i ping pong loptice. Na pod zalepite tube, svako neka uzme po slamčicu i lopticu i pokušajte da doterate loptice do kraja tuba, tako što ćete je duvati u prema kraju.

Kula od čaša

Kula od čaša

Koliko visoko možeš da ideš?!

Reciklirajte i ponovo koristite papirne šolje u zabavnoj igri  slaganja. Cilj je napraviti što veću kulu od čaša.