Connect with us
Arhitektura

Međunarodni arhitektonski događaj Think brick

Slika izvor: Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra

U Kikindi u Terra studiju će 14. aprila 2022. biti održana velika međunarodna arhitektonska izložba Think Brick i simpozijum studenata i profesora arhitekture sa 7 Univerziteta Jugoistočne Evrope.

Na izložbi će biti prikazani radovi studenata i profosora sa univerziteta u Novom Sadu, BudimpeÅ”ti, BukureÅ”tu, Debrecinu, Sofiji i TemiÅ”varu koji tokom dvonedeljne radionice, koja se trenutno održava u Kikindi u Ateljeu centra za likovnu i primenjenu umetnost Terra, zajedno kreiraju nekoliko projekata i instalacija na temu lokalnog i savremenog u arhitekturi regiona.

Izložba će biti održana u Ateljeu Terra,Ā u jedinstvenom iĀ renoviranomĀ prostoru nekadaÅ”nje fabrike iz XIX vekaĀ naĀ 600m2 koji se danas smatra jednim od najvažnijih centara savremene svetske umetnosti u terakoti.

Organizator događaja je Univerzitet u Novom Sadu.

U okviru izložbe biće prikazani eksponatĀ Digital BrickĀ inovativni proizvod od opeke razvijeni od strane Centra za digitalni dizajn, Departmana za arhitekturu, Univerziteta u Novom Sadu nastao kombinovanjem modelovanja gline, parametarskog dizajna i robotske fabrikacije,Ā aĀ Äiju je realizaciju podržaoĀ AD Polet IGK, Nexe

Izložba Think Brick podržana jeĀ  od straneĀ Erasmus+ projektaĀ Triplex Confinium,Ā Äiji je ciljĀ strateÅ”ko povezivanjeĀ studenata i profesora arhitekture kao i profesionalnih arhitekataĀ u susednim državama.

Događaj počinje u 14.30, a otvaranje izložbe je najavljeno u 19.30.

Besplatan autobuski prevoz će biti obezbeđen iz Novog Sada za Kikindu i nazad. Ukoliko želite da idete organizovanim prevozom molimo vas da se zbog ograničenog broja mesta prijavite putem ovog formulara.

Satnica događaja:

14.30 – 15.00 Prezentacija Triplex Confinium partnerstva: partneri, akademski obim i regionalni uticaj u struci
15.00 – 16.00 Kulturno nasleđe u prekograničnim uslovima. Debata sa lokalnim zainteresovanim stranama o uticaju evropskih projekata na kreiranje zajedničkih politika.
16.00 – 17.00 Pauza, umrežavanje
17.00 – 18.00 Značaj arhitektonskih konkursa malih razmera na osetljivim lokacijama, Okrugli sto i diskusija sa lokalnim zainteresovanim stranama, članovima žirija, arhitektama i studentima.
18.00 – 19.00 Organizovani obilazak sa vodičem
19.00 – 19.30 Svečana dodela nagrada Think Brick.
19.30 – 20.00 Otvaranje izložbe Triplex Confinium – Think Brick.
20.00Ā  After parti