Connect with us
Arhitektura

Me─Ĺunarodni arhitektonski doga─Ĺaj Think brick

U Kikindi u Terra studiju ─çe 14. aprila 2022. biti odr┼żana velika me─Ĺunarodna arhitektonska izlo┼żba Think Brick i simpozijum studenata i profesora arhitekture sa 7 Univerziteta Jugoisto─Źne Evrope.

Na izlo┼żbi ─çe biti prikazani radovi studenata i profosora sa univerziteta u Novom Sadu, Budimpe┼íti, Bukure┼ítu, Debrecinu, Sofiji i Temi┼ívaru koji tokom dvonedeljne radionice, koja se trenutno odr┼żava u Kikindi u Ateljeu centra za likovnu i primenjenu umetnost Terra, zajedno kreiraju nekoliko projekata i instalacija na temu lokalnog i savremenog u arhitekturi regiona.

Izlo┼żba ─çe biti odr┼żana u Ateljeu Terra,┬áu jedinstvenom i┬árenoviranom┬áprostoru nekada┼ínje fabrike iz XIX veka┬ána┬á600m2 koji se danas smatra jednim od najva┼żnijih centara savremene svetske umetnosti u terakoti.

Organizator doga─Ĺaja je Univerzitet u Novom Sadu.

U okviru izlo┼żbe bi─çe prikazani eksponat┬áDigital Brick┬áinovativni proizvod od opeke razvijeni od strane Centra za digitalni dizajn, Departmana za arhitekturu, Univerziteta u Novom Sadu nastao kombinovanjem modelovanja gline, parametarskog dizajna i robotske fabrikacije,┬áa┬á─Źiju je realizaciju podr┼żao┬áAD Polet IGK, Nexe

Izlo┼żba Think Brick podr┼żana je┬á od strane┬áErasmus+ projekta┬áTriplex Confinium,┬á─Źiji je cilj┬ástrate┼íko povezivanje┬ástudenata i profesora arhitekture kao i profesionalnih arhitekata┬áu susednim dr┼żavama.

Doga─Ĺaj po─Źinje u 14.30, a otvaranje izlo┼żbe je najavljeno u 19.30.

Besplatan autobuski prevoz ─çe biti obezbe─Ĺen iz Novog Sada za Kikindu i nazad. Ukoliko ┼żelite da idete organizovanim prevozom molimo vas da se zbog ograni─Źenog broja mesta prijavite putem ovog formulara.

Satnica doga─Ĺaja:

14.30 – 15.00 Prezentacija Triplex Confinium partnerstva: partneri, akademski obim i regionalni uticaj u struci
15.00 – 16.00 Kulturno nasle─Ĺe u prekograni─Źnim uslovima. Debata sa lokalnim zainteresovanim stranama o uticaju evropskih projekata na kreiranje zajedni─Źkih politika.
16.00 – 17.00 Pauza, umre┼żavanje
17.00 – 18.00 Zna─Źaj arhitektonskih konkursa malih razmera na osetljivim lokacijama, Okrugli sto i diskusija sa lokalnim zainteresovanim stranama, ─Źlanovima ┼żirija, arhitektama i studentima.
18.00 – 19.00 Organizovani obilazak sa vodi─Źem
19.00 – 19.30 Sve─Źana dodela nagrada Think Brick.
19.30 – 20.00 Otvaranje izlo┼żbe Triplex Confinium – Think Brick.
20.00  After parti