Connect with us
Materijali

Novi panel za podno grejanje iz fabrike u Nišu

AUSTROTHERM PPG® – PANEL ZA PODNO GREJANJE

Od sredine aprila 2022. godine počinjemo sa plasmanom našeg novog sistemskog panela za podno grejanje na tržišta Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije. Sistemsku ploču Austrotherm PPG® koju proizvodimo u Nišu još od 2005. godine, uskoro zamenjujemo panelom koji će biti drugačijih dimenzija, drugačijeg dizajna, a i pakovanje ovog proizvoda će izgledati drugačije nego do sada. 

Reč je o panelu izrađenom na bazi EPS-a (ekspandiranog polistirena), sa tzv. „pečurkama“ u pravilnom rasteru, kao što je to bio slučaj ranije, ali će ovaj put taj sistemski panel biti drugačijih, uvećanih dimenzija (1200 mm x 800 mm), sa falcom po obimu širine 20 mm.

Panel za podno grejanje na bazi EPS-a (ekspandirani polistiren, tj. stiropor), sa tzv. „pečurkama“ u pravilnom rasteru

Panel za podno grejanje / Austrotherm d.o.o.

Panel za podno grejanje / Austrotherm d.o.o.

  • Dimenzije panela 1200 mm x 800 mm, sa falcom po obimu širine 20 mm
  • Ukupne debljina panela 40, 45 ili 50 mm, (visina „pečurke“ 24 mm)
  • Panel je sa gornje strane „presvučen“ vakuumiranom polistirenskom folijom (ružičaste boje), koja ga štiti od oštećenja pri montaži i fiksiranju grejnih cevi, od posledica gaženja itd.
  • Panel je predviđen za fiksiranje grejnih cevi prečnika 14, 16 ili 18 mm

Bitan podatak za projektante i izvođače radove je da se cevi mogu postavljati u minimalnom rasteru od 50 mm (što je i „korak“), odnosno dalje 100 mm, 150 mm itd. U jednom pakovanju se, bez obzira na debljinu panela, nalazi 10 komada, što znači da će se u svakom pakovanju nalaziti 9,60 m2 ovog proizvoda.

AUSTROTHERM d.o.o.
predstavništvo za Beograd
(kancelarija za marketinško-tehničku podršku)
Arčibalda Rajsa 27, 11030 Beograd
T. +381 11 2369 280
office-beograd@austrotherm.rs
www.austrotherm.rs