Connect with us
Promo

Trendovi u arhitekturi: A BETTER FINISH. FOR A BETTER WORLD

Pod ovim motom TIGER Coatings GmbH, Austrija, jedan od svetskih lidera u proizvodnji pra┼íkastih boja za plastifikaciju metala, ÔÇ×bojiÔÇť i menja izgled fasada i objekata ┼íirom sveta na svih 5 kontinenata.

Arhitektonski TIGER Drylac┬« fasadni premazi – boje i njihovi efekti su podjednako va┼żni i jednako presudni u davanju virtuoznog karaktera arhitektonskom ili dizajnerskom objektu isto kao ┼íto to daju i materijali, geometrija i struktura samog objekta.

Mogu se koristiti za nagla┼íavanje ili vizuelno umanjivanje odre─Ĺenih oblika, imitiranje razli─Źitih materijala ili jednostavno kao doprinos vizuelnoj percepciji povr┼íina objekata koje krase.

U tradiciji od preko 50 godina iskustva u proizvodnji pra┼íkastih boja TIGER Drylac┬« je ostavio svoj pe─Źat na mnogim fasadama svetski poznatih objekata: Reichstag Building (Berlin), Turre Europarco (Rome), Olimpic Village (London), Espalnade Art Center (Singapur), Goldman Sachs (New York)….

O ovoj temi smo razgovarali sa stru─Źnim timom, i ekskluzivnim dristributerom ovih boja za Srbiju i Crnu Goru, kompanije KLIO NS d.o.o. Prilikom na┼íe posete bli┼że smo se upoznali sa njihovim poslovanjem i mogu─çnostima primene koje nudi TIGER Drylac┬«.

Šta se sve nalazi u Vašoj ponudi?

TIGER Coatings GmbH, ─Źije TIGER Drylac┬« proizvode plasiramo, u svojoj redovnoj ponudi ima vi┼íe od 1700 boja i nijansi koje mo┼żete istra┼żiti i na─çi u njihovom redovnom asortimanu. Sve boje svrstane su po RAL classic, RAL design, RAL effect, NCS i Pantone ton karti i to u svim varijantama sjaja. Tako─Ĺe, TIGER nudi i bezbroj spektakularnih efekata i povr┼íinskih tekstura za sve potrebe modernog dizajna. Ukoliko ipak u tom izboru ne na─Ĺete boju koja Vam je potrebna izra─Ĺuju se i tzv. Custom Made boje po individualnom zahtevu kupaca.

┼áta su sve zahtevi na┼íeg tr┼żi┼íta?

Svedoci smo da se trendovi u poslednje vreme na na┼íe op┼íte zadovoljstvo menjaju.. ne mora sve na fasadama biti kao nekad crno, belo ili braon… sada ve─ç imamo fantasti─Źne objekte koji se isti─Źu upravo po razli─Źitom koloritu od drugih… sve vi┼íe se tra┼że specijalni efekti, metalici, 3D metalici kao i anodized look boje. Ali ono ┼íto nas posebno raduje je da se sve vi┼íe tra┼żi KVALITET, da on postaje imperativ!

3 metalik zlatni dijamant

3D metalik zlatna fasadna boja / Foto: TIGER Coatings GmbH

Svi na┼íi TIGER Drylac┬« premazi za fasade podle┼żu strogim kriterijumima kvaliteta, zadovoljavaju sve ekolo┼íke kriterijume i imaju GSB International i QUALICOAT, AAMA sertifikate, kao i ateste na protivpo┼żarnost klase A2.

Sara─Ĺujemo sa svim renomiranim proizvo─Ĺa─Źima ALU profila: Sch├╝co, Aliplast, Tehnomarket, FEAL, Alumil, Nissal ali i sa mnogim arhitektama i arhitektonskim biroima i na usluzi smo svim njihovim zahtevima kako u brzoj isporuci tako i u obezbe─Ĺivanju uzoraka boja, plo─Źica i kataloga ali i davanju stru─Źnih saveta iz oblasti plastifikacije metala.

┼Żelim da napomenem da brend koji zastupamo TIGER Drylac┬« ima ┼íiroku primenu i u ostalim industrijama: automobilska industrija, Sport and leisure industrija, proizvodnja name┼ítaja, rasvete… ali smo u ovom ─Źasopisu ┼żeleli da stavimo fokus na arhitektonsku primenu, odnosno njegovu primenu za zavr┼ínu obradu aluminijumskih, ─Źeli─Źnih i pocinkovanih ─Źeli─Źnih povr┼íina. TIGER Drylac┬« se tako─Ĺe mo┼że koristiti na MDF, plo─Źastim staklenim i kerami─Źkim povr┼íinama nakon odgovaraju─çe prethodne obrade i odgovaraju─çe prilago─Ĺene naknadne obrade.

Ove godine imate poseban povod za slavlje: jubilej od 20 godina uspe┼ínog postojanja na na┼íem tr┼żi┼ítu

Da… veoma smo ponosni na to, pogotovo ┼íto smo startovali kada se na na┼íem tr┼żi┼ítu nalazilo ve─ç dosta firmi iz iste bran┼íe, ali evo uspeli smo da se pozicioniramo na sam vrh i postanemo lideri. Iza nas stoje veliki projekti u Srbiji: WEST 65, Poslovni centar U┼í─çe, Tr┼żni centar Galerija, Klini─Źki centar Srbije, rekonstruisana fasada Sava Centra…

objekat u vidu staklene kupole

Reichstag Berlin/ Foto: iStock

Verujemo da su nas kupci prepoznali zahvaljuju─çi kvalitetu, na┼íem odnosu prema njima, oslu┼íkivanju potreba i njihovih zahteva ali i ekspeditivno┼í─çu u isporukama od 1-3 radna dana, obezbe─Ĺivanju uzoraka, plo─Źica i saradnji sa arhitektama... ali i zajedni─Źkom re┼íavanju i iznala┼żenju re┼íenja za sve vrste eventualnih problema iz oblasti plastifikacije metala. Ovaj pravac ┼żelimo da zadr┼żimo i nadaljeÔÇŽ

klio logo

 

 

KLIO NS d.o.o.
Pere Popadi─ça 3/2, 21000 Novi Sad
T. +381 21 478 0108
M. +381 60 555 6695
klio_ns@yahoo.com
www.klio.co.rs