Connect with us
Arhitektura

Ko ima najlepše kuće na svetu?

Na pitanje ko ima najlepše kuće na svetu nije teško dati odgovor. Barem u Evropi. Za život u izobilju ne morate da imate završene prestižne fakultete, ni da budete lepi, visoki ni zgodni. Dovoljno je da znate da igrate fudbal. I pre nego što požurite da upišete svoje sinove (ili kćerke) u lokalni fudbalski klub, moram vas podsetiti da to nije „sigurica“ što bi rekli u kladioničarskom žargonu. Fudbal je umeće i može se reći jedna vrsta umetnosti i malobrojni su oni koji izazivaju poštovanje cele planete. Ipak, kada dobro baratate loptom na terenu, postajete miljenik nacije za koju igrate, miljenih žena i u najvećem broju slučajeva, od siromaha iz trošne kuće postajete bogataš koji, kao u slučaju Mesija, zarađuje više od 200 dolara u samo jednom minutu.

Da ne bude da kritikujem i omalovažavam, moram pomenuti da su ovi momci najčešće veliki humanitarci i da svoj dug društvu koje zarađuje mnogo manje nego oni, vraćaju tako što obnavljaju škole, grade zgrade za beskućnike i često, svojim novcem, plaćaju lečenja bolesnoj deci koja jedino na taj način i mogu da dođu do tolike sume. Ako ništa drugo, ovo je pošteno zarađen novac na način na koji oni najbolje znaju. A znaju toliko da su fudbal podigli na jedan viši nivo i prikovali za TV ne samo muškarce, već i veliki broj dama koje sada već i same prave razliku između dobrog i lošeg fudbala.

Evo kakve domove su za sebe i svoje žene i decu izabrali ovi „zlatni“ momci.

MARIO BALOTELI

Ovaj momak ima svega 25 godina, a već je igrao u nekim od najboljih fudbalskih klubova na svetu – od Mančester Sitija do Milana, pa sve do Liverpula. Za Maria kažu da je i više nego talentovan igrač, ali je takođe vrlo nepredvidljiv i nestabilan kao ličnost, što se može zaključiti na osnovu njegovog načina života. Kada je živeo u Liverpulu kupio je vilu koja ga je koštala 5 miliona, u kojoj je bio bazen, privatno pozorište i bioskop, između ostalog. Ono što je zanimljivo jeste da je ista raspoloživa za izdavanje, jer se Balotteli preselio opet u Milan.

Kuća Maria Bolotellia

Kuća Maria Bolotellia

ANDREAS INIJESTA

Verovatno najbolji igrač nove generacije. Za njega se tvrdi da je morao da poseduje veliku kuću, jer u maloj ne bi mogao da izloži sve trofeje na prvenstvima koje je osvojio igrajući za Barselonu i Španski nacionalni tim. U njegovom posedu nalazi se prelepa kuća koje je napravljena specijalno za njega pre nekih desetak godina, na čijem frontalnom delu je uklesano njegovo ime i broj dresa koji nosi. Ovo je možda jedan od najboljih načina da fudbaler pokaže svoju ljubav prema timu za koji igra. Bazen, 5 spavaćih soba, pa čak i mala kapela nalaze se unutar ove 4,6 miliona procenjene kuće.

Kuća Andreasa Inijeste

Kuća Andreasa Inijeste

GARET BEJL

Nakon što je potpisao ugovor za Real Madrid, Bejl je postao jedan od najplaćenijih fudbalera na svetu, potisnuvši čak u drugi plan Kristijana Ronalda. Vrlo brzo se preselio u Kakinu „staru“ kuću, koja važi za jednu od najekskluzivnijih i najskupljih u Madridu. U komšiluku su mu naravno niko dugi no Kristijano, Zinedin Zidan i mnoge druge poznate španske ličnosti. Procenjuje se da nekretnine u ovom kraju koštaju oko 6 miliona dolara. Njegova vila ima 6 garaža za automobile, teretanu i bazen između ostalog.

Kuća Gereta Bejla

Kuća Gereta Bejla

DžON TERI

Ovaj fudbaler je živeo nedaleko od Londona u veoma mirnom kraju. U njegovom posedu nalazila se masivna vila sa 10 spavaćih soba, privatnim pozorištem, podzemnim akvarijumom i mnogim drugim luksuznim elementima koju je odlučio da proda za nezamislivo veliku cifru od čak 16 miliona funti. U istom selu kupio je nedavno novu prelepu kuću, koja je nekada pripadala golferu Kolinu Montgomeriju, a procenjuje se na oko 6,5 miliona dolara.

Kuća Džona Terija

Kuća Džona Terija

LIONEL MESI

Ovaj momak nosi epitet najboljeg fudbalera u istoriju fudbala i to sa veoma dobrim razlogom. Zajedno sa Andresom Iniestom, Xavijem i drugim legendama Barselone, pretvorilu su fudbal u jedan od najzanimljivijih događaja na planeti. Da voli fudbal malo je reći, a najbolji pokazatelj njegove ljubavi je njegov dom koji će biti u obliku lopte, i imanje koje liči na fudbalski teren. U istom će se kada izgradnja bude završena nalaziti spa i privatno pozorište, između ostalog. Cena izgradnje se procenjuje na oko 5 miliona dolara.

Kuća Lionela Mesija

Kuća Lionela Mesija

KRISTIANO RONALDO

Kad god posmatramo život Mesija, moramo i Ronalda, jednostavno dve strane istog novčića. Izuzetni portugalski fudbaler poseduje vilu vrednu neverovatnih 7.2 miliona u blizini Madrida. Sa svojih 7 spavaćih soba, 8 kupatila i luksuznim bazenom, ova vila je pravi dragulj u kojem Kristijano provodi svoje slobodno vreme. Ipak, saznali smo da fudbaler želi da je proda, kako bi bio bliže centru grada.

Kuća Kristiana Ronalda

Kuća Kristiana Ronalda

DIDIJER DROGBA

Ukoliko niste znali, Drogba i dalje igra fudbal i to vrlo uspešno. Fudbaler Obale Slonovače je jedan od najboljih fudbalera sa afričkog kontinenta. Njegova mesivna vila danas vredi 14.4 miliona dolara, koja pored osnovnog luksuznog sadržaja u sebi sadrži i manji sportski muzej!

Kuća Didijea Drogbe

Kuća Didijea Drogbe

TJERI ANRI

Još jedan u nizu legendarnih fudbalera na našoj listi. Svoju bogatu karijeru je završio u Njujork Red Bulsima, nakon 16 godina u Evropi. Na kraju, skrasio se u jednom od najlepših delova Njujorka – u masivnu kuću vrednu preko 15 miliona dolara. Tjeri, kao veliki ljubitelj životinja, poseduje masivni akvarijum u kojem se nalaze prelepe ribe i koralni motivi.

Kuća Tieri Anri

Kuća Tieri Anri

VEJN RUNI

Vila napadača Mančester Junajteda više liči na zamak, nego na običnu luksuznu kuću. Imajući u vidu da je u pitanju jedan od najbolje plaćenih fudbalera u Engleskoj, ovakva činjenica ne treba da čudi. Vejn je kuću kupio za „samo“ 6 miliona dolara i uložio u nju gomilu novca. Danas luksuzna vila vredi neverovatnih 17.83 miliona dolara! Njegova kuća sadrži muzej, unutrašnji bazen, teatar i gomilu drugih luksuznih dodataka.

Kuća Vejna Runija

Kuća Vejna Runija

DEJVID BEKAM

Spisak ne bi bio kompletan bez Bekama. Uređena po ukusu Viktorije, kuća odiše sa stilom i ukusom. Masivno zdanje ne prostire na više desetina kilometara i karakteriše ga savršena bašta, prepuna zelenila i mini vodopad! Nema sumnje da pojedini ljudi umeju da uživaju.

Kuća Dejvida i Viktorije Bekam

Kuća Dejvida i Viktorije Bekam

Piše: Mirjana Makarin Plavšić