Connect with us
Promo

Pouzdan sistem grejanja sa toplotnom pumpom

Izbor toplotne pumpe nije tako težak zadatak kao što mislite na prvi pogled. Bez obzira da li grejete svoj dom podom ili sa radijatorima, zbog mogućih ušteda isplati se zameniti postojeći sistem grejanja. U praksi se pokazalo da toplotna pumpa vazduh – voda dobija na popularnosti, jer je pogodna i za ugradnju u kuće starije izgradnje, uz povraćaj investicije 5-6 godina. Kupovinom toplotne pumpe pomažete u očuvanju naše životne sredine, jer ona za svoj rad koristi obnovljive izvore i ne proizvodi štetne po životnu sredinu koje utiču i na Vaše zdravlje.

Toplotna pumpa Weishaupt Biblock WWP LB vazduh/voda

Toplotna pumpa Weishaupt Biblock WWP LB vazduh/voda

Inovativna, tiha i moćna toplotna pumpa sa apsolutno pouzdanim radom

Toplotna pumpa Weishaupt Biblock WWP LB vazduh/voda kombinuje visoke performanse sa izuzetno niskim nivoom buke. Ima spoljašnju i unutrašnju jedinicu i koristi energiju spoljašnjeg vazduha. Zbog svoje konstrukcije izuzetno je tih. Ovo je presudno važno za mesto ugradnje i udaljenost od susednog objekta. Biblock toplotna pumpa vazduh/voda omogućava takođe hlađenje objekta. Visokokvalitetne lamele od aluminijuma na prednjoj i zadnjoj strani pružaju atraktivan izgled bez pogleda na rotirajuće komponente i usmereni protok vazduha.

Efikasnije, tiše

Posebna karakteristika Weishaupt Biblock toplotne pumpe je ventilator spoljašnje jedinice. Urađen je po uzoru na krila sove, tako da svojom konstrukcijom, sa malim brojem obrtaja i aerodinamičkom optimizacijom ispuštanja vazduha (smer strujanja), proizvodi izuzetno tih i efikasan rad. Kompresor nije ugrađen u spoljašnjoj jedinici, već u unutrašnjoj jedinici. Nova TP Biblock je zato jedan od najtiših uređaja na tržištu. Nivo zvučnog pritiska je na udaljenosti 1,5 m samo 35 dB(A) i odgovara najstrožim propisima u EU. To znači da se spoljašnja jedinica Biblock može instalirati bez ikakvih problema ugraditi čak i u gusto naseljenim područjima.

Toplotna pumpa Weishaupt Biblock WWP LB vazduh/voda

Toplotna pumpa Weishaupt Biblock WWP LB vazduh/voda

Sa toplotnom pumpom Biblock toplota spoljašnjeg vazduha može se efikasno iskoristiti za grejanje i pripremu tople vode do minus 22 stepena Celzijusa, sa najvišom klasom energetske efikasnosti A+++. Zato što dostiže temperaturu izlazne vode do 65 stepeni Celzijusa, posebno je pogodna za renoviranje objekata objekata sa radijatorskim grejanjem. Visoka efikasnost ogleda se u tome da od okoline dobija više od četiri puta energije nego što koristi za svoj rad.

To je pouzdanost.

Weishaupt Logo

Weishaupt d.o.o. Beograd
Omladinskih brigada 88, Airport City – zgrada 1100,
11070 Beograd,
T. +381 11 35 33 430
info@weishaupt.rs
www.weishaupt.rs