Connect with us
Novosti

Belgrade Kitchen Party na Dor─çolu sa ASAP Asocijacijom

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi ÔÇô ASAP je danas u prostoru Belgrade Kitchen Party na Dor─çolu, zajedno sa predstavnicima medija obele┼żila godi┼ínjicu postojanja i najavila partnerstvo na 45. Salonu arhitekture, koje po─Źinje danas, 28. marta 2023. godine u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

Vladimir ─Éori─ç - Partner Zabriskie

Vladimir ─Éori─ç – Partner Zabriskie

Asocijacija srpskih arhitektonskih praksi broji 46 c╠îlanova, okupljenih oko iste ideje ÔÇô podizanje svesti o arhitekturi u drus╠îtvu i profesionalnosti u praksi. Poput IT struc╠înjaka i gejmera, i oni osves╠î─çuju c╠îinjenicu da samo zajedno mogu biti veliki i pojedinac╠îno, i da jedino tako mogu srpsku arhitekturu i sve najbolje od nje, prezentovati dalje svetu. Osnovni cilj ove asocijacije je da se ljudi iz arhitekture bolje pove┼żu, podele zajedni─Źka iskustva, unaprede saradnju i samim tim i celu profesiju.

Branko Nikoli─ç, Antipod

Branko Nikoli─ç, Antipod

─îlanovi ove jedinstvene asocijacije arhitekata podelili su sa prisutnima utiske o dosada┼ínjem radu, ali i skrenuli pa┼żnju na nedostatak medijskog prostora kod nas za aktivnosti i teme kojima se ovo udru┼żenje bavi, kao i da su spremni da pomognu da se neke stvari promene.

Igor Marseni─ç, izvr┼íni menad┼żer ASAP-a

Igor Marseni─ç, izvr┼íni menad┼żer ASAP-a

Prisutnima su se obratili predstavnici Asocijacije, Vladimir Đorić, Danilo Dangubić i Igor Marsenić, i predstavili misiju i dosadašnji rad asocijacije ASAP, koja treba da postane arhitektonski stub Srbije oko koga će se tek zavrteti brojni zanimljivi i korisni projekti.

ÔÇÖÔÇÖTo je generacija koja razume s╠îire kontekste, moc╠ü zajednice i povezivanja, ne misli partikularno i z╠îeli da u srpskom drus╠îtvu zauzme mesto koje im pripada, kao s╠îto su uradili i njihovi generacijski parnjaci iz filmske i IT industrije. Ta generacija zna da je vaz╠îan c╠îinilac nacionalne ekonomije i veruje da moz╠îe dati kljuc╠îan doprinos promeni percepcije Srbije u svetu“

ÔÇô izjavio je Igor Marsenic╠ü, Izvrs╠îni menadzer ASAP, i dodao:

ÔÇÖÔÇÖDrago mi je da smo u otvorenom razgovoru imali priliku da razmenimo mi┼íljenja sa predstavnicima medija u Srbiji, ─Źija podr┼íka nam je izuzetno va┼żna i stalo nam je da ih upoznamo sa javnom misijom na┼íe organizacije. Va┼żna je i ─Źinjenica da smo na ovaj na─Źin otvorili teme koje su aktuelne i va┼żne kako za arhitektonsku struku, tako i za na┼íe dru┼ítvo.ÔÇÖÔÇÖ

Tokom trajanja 45. Salona arhitekture, narednih mesec dana, ASAP ─çe biti zna─Źajan partner koji ─çe doprineti razmeni iskustava izme─Ĺu priznatih doma─çih i internacionalnih predstavnika struke u okviru 12 razli─Źitih panel diskusija.

ASAP logo

www.asap.org.rs