Connect with us
Arhitektura

Danube’s Edge – Porodi─Źna ku─ça na Dunavu

Autor: Synthesis Quatro d.o.o.
Lokacija: Novi Sad
Površina: 340,87 m2
Godina: 2019.
Fotografije: Predrag Uzelac

Prate─çi besmrtne re─Źi Luisa Baragana da je posmatranje esencija arhitekture kao i premisu da je ─Źovek refleksija prostora u kome ┼żivi, enterijeri koje stvaraju u arhitektonskoj kompaniji Synthesis Quatro su rezultat po┼ítovanja ┼żelja i preferenci njihovih klijenata. Takav pristup dizajnu im omogu─çava da iskoriste sav kreativni potencijal kako bi transformisali afinitete svojih klijenata u nezaboravne prostore i stvorili atmosfere koje neguju radost, prosperitet i sinergiju.

porodi─Źna ku─ça

Synthesis Quatro dizajnerski tim svakim svojim projektom te┼żi da ispri─Źa po jednu novu pri─Źu

Iako je SQ zapo─Źeo sa svojim radom kao dizajn studio koji je uglavnom bio orijentisan ka dizajnu enterijera, tokom vremena razvili su kapacitete da u potpunosti zadovolje zahteve klijenata nude─çi opseg povezanih arhitektonskih usluga i materijala u dekoraciji nekretnina i gra─Ĺevinskoj industriji.

porodi─Źna ku─ça

Na fasadi koja je okrenuta ka Dunavu pojavljuje se motiv kerami─Źkih ciglica koji bojom asociraju na pesak iz Dunava

Danas, SQ nije samo dizajn studio, ve─ç vertikalno integrisana, profesionalna arhitektonska kompanija koja obezbe─Ĺuje svojim klijentima pun opseg usluga i re┼íenja za sve na jednom mestu koja su efikasna i ┼íto se ti─Źe klijentovog vremena i ┼íto se ti─Źe klijentovog tro┼íka.

Synthesis Quatro dizajnerski tim svakim svojim projektom te┼żi da ispri─Źa po jednu novu pri─Źu, vode─çi se idejom da je dizajn proces ljudskog stvaranja nove realnosti, transformacija nevidljivog u vidljivo, ideje u formu, pretvaranje mentalnih, socijalnih i duhovnih entiteta u fizi─Źke promene.

Dnevna soba

Novi projekat, jo┼í jedna SQ pri─Źa, je porodi─Źna ku─ça projektovana tako da usaglasi potrebe dece i roditelja. Ku─ça ÔÇ×DanubeÔÇÖs EdgeÔÇť je sme┼ítena u neposrednoj blizini Dunava, iz kog proizilaze neke od ideja kojima se vodilo prilikom projektovanja i dizajniranja. Arhitektonsko-oblikovno re┼íenje u potpunosti se uklapa u neposredno okru┼żenje, koji zajedno sa oblikom parcele diktira i oblik same ku─çe.

trpezarija

Glavna ideja prilikom projektovanja bila je upotreba tradicionalnih materijala sa naših prostora u kombinaciji sa savremenim i novim materijalima

Glavna ideja prilikom projektovanja obuhvata kontekst, postoje─çe okru┼żenje, motiv tradicionalne vojvo─Ĺanske ku─çe (dvovodni krov) kao i upotrebu tradicionalnih materijala sa na┼íih prostora u kombinaciji sa savremenim i novim materijalima.

Arhitekta na ku─çu gleda kao simbiozu vode i tla, pa samim tim se na fasadi koja je okrenuta ka Dunavu pojavljuje motiv kerami─Źkih ciglica koji bojom asociraju na pesak iz Dunava. Funkcionalna podela ku─çe je formirana tako da je dnevna zona, zona gde se uku─çani susre─çu i provode zajedni─Źko vreme, okrenuta ka Dunavu i prirodi.┬á

spava─ça soba

Porodi─Źna ku─ça projektovana tako da usaglasi potrebe dece i roditelja

Glavni zahtev klijenta da se uspostavi kontakt sa prirodom i jasan pogled na Dunav, posti┼że se preciznom pozicijom bazena koji se stapa sa Dunavom kao i ne┼żnom zelenom povr┼íinom koja se prostire od ku─çe prema Dunavu.

Predivan pogled na bazen i Dunav

Time se dobija razli─Źita atmosfera u razli─Źitim delovima dana koju ┼żivi ova ku─ça. Kada posmatra─Ź stoji na terasi ku─çe pru┼ża mu se predivan pogled na bazen i Dunav izme─Ĺu kojih ne postoji jasna granica.

Bazen u ku─çi

Kontakt sa prirodom i jasan pogled na Dunav postignuti su preciznom pozicijom bazena koji se stapa sa Dunavom i ne┼żnom zelenom povr┼íinom

U─Źesnici u projketu: Projekat enterijera i eksterijera – Syntheshis Quatro; Parket – Artinjan; Kupovni name┼ítaj – Arketipo by SQ; Keramika – Ceramix; Medini; Molerski radovi – Mondocolori; Name┼ítaj po meri – Forma ing doo; Fasada – Ns brush-bros; Sanitarije – Delta term; Mermer i granit by SQ; Name┼ítaj – Nabla Furniture.

Synthesis Quatro d.o.o.
Bulevar Mihajla Pupina 17
21000 Novi Sad
Republika Srbija
Tel/Fax.: +381 021 26 16 362
Email: office@sq.rs
Web:www.sq.rs