Connect with us
Novosti

Dani energetike i investiranja u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma

Najavljeni 11. Međunarodni dani energetike i investicija

Međunarodni dani energetike i investicija biće održani u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, 2. i 3. novembra. Fokus će biti na oblasti obnovljivih izvora energije, upotrebi solarne energije, stanju u vetroindustriji i drugim aktuelnim pitanjima iz oblasti javnih politika, regulative i finansiranja.

Međunarodni dani energetike i investicija

Međunarodni dani energetike i investicija

– U panelima će učešće uzeti predstavnici republičkih i pokrajinskih organa, lokalnih samouprava, Agencija za energetiku Republike Srbije, Elektromreže Srbije, USAID „Bolja energija“, novosadski Fakultet tehničkih nauka, toplane, banke i kompanije iz oblasti energetike rekao je pomoćnik pokrajinskog sekretara za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj iz Sektora za investicije i energetiku Nebojša Vojnović. – Posebna pažnja na Danima energetike biće usmerena na efikasnost javnih zgrada kao i razvoj obnovljivih izvora energije, najavio je Vojnović.

U dva dana konferencije, centralne teme foruma biće energija sunca, biomase, geotermalna i energija vetra, zatim toplotne pumpe. Govoriće se i energetskoj efikasnosti u vodosnabdevanju i upravljanju otpadnim vodama, energetskom menadžmentu u lokalnim samoupravama te modelima finansiranja energetskih projekata u lokalnim samoupravama i energetskoj efikasnosti u zgradarstvu.

Udruženje OIE Srbija će u četvrtak, 3. novembra, organizovati i radionice za studente na kojima će moći da vide uspešne primere iz prakse i saznaju kako se razvija vetropark, ali i kako izgleda rad na OIE projektima iz ženskog ugla.

Manifestaciju Novosadski sajam organizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Udruženja Obnovlji izvori energije, a Grad partner Međunarodnih dana energetike i investicija je Grad Novi Sad.

Izvor: www.sajam.net