Connect with us
Novosti

Dani energetike i investiranja u Kongresnom centru ÔÇ×MasterÔÇť Novosadskog sajma

Me─Ĺunarodni dani energetike i investicija bi─çe odr┼żani u Kongresnom centru ÔÇ×MasterÔÇť Novosadskog sajma, 2. i 3. novembra. Fokus ─çe biti na oblasti obnovljivih izvora energije, upotrebi solarne energije, stanju u vetroindustriji i drugim aktuelnim pitanjima iz oblasti javnih politika, regulative i finansiranja.

Me─Ĺunarodni dani energetike i investicija

Me─Ĺunarodni dani energetike i investicija

– U panelima ─çe u─Źe┼í─çe uzeti predstavnici republi─Źkih i pokrajinskih organa, lokalnih samouprava, Agencija za energetiku Republike Srbije, Elektromre┼że Srbije, USAID „Bolja energija“, novosadski Fakultet tehni─Źkih nauka, toplane, banke i kompanije iz oblasti energetike rekao je pomo─çnik pokrajinskog sekretara za energetiku, gra─Ĺevinarstvo i saobra─çaj iz Sektora za investicije i energetiku Neboj┼ía Vojnovi─ç. – Posebna pa┼żnja na Danima energetike bi─çe usmerena na efikasnost javnih zgrada kao i razvoj obnovljivih izvora energije, najavio je Vojnovi─ç.

U dva dana konferencije, centralne teme foruma bi─çe energija sunca, biomase, geotermalna i energija vetra, zatim toplotne pumpe. Govori─çe se i energetskoj efikasnosti u vodosnabdevanju i upravljanju otpadnim vodama, energetskom menad┼żmentu u lokalnim samoupravama te modelima finansiranja energetskih projekata u lokalnim samoupravama i energetskoj efikasnosti u zgradarstvu.

Udru┼żenje OIE Srbija ─çe u ─Źetvrtak, 3. novembra, organizovati i radionice za studente na kojima ─çe mo─çi da vide uspe┼íne primere iz prakse i saznaju kako se razvija vetropark, ali i kako izgleda rad na OIE projektima iz ┼żenskog ugla.

Manifestaciju Novosadski sajam organizuje uz podr┼íku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, gra─Ĺevinarstvo i saobra─çaj i Udru┼żenja Obnovlji izvori energije, a Grad partner Me─Ĺunarodnih dana energetike i investicija je Grad Novi Sad.

Izvor: www.sajam.net