Connect with us
Novosti

ALUMIL Zeleni ambasadori organizovali ekološku akciju u Novoj Pazovi

ALUMIL zeleni ambasadori organizovali ekološku akciju u Novoj Pazovi

Društvena odgovornost predstavlja jednu od osnovnih postulata poslovanja ALUMIL kompanije koja se realizuje kroz strateški postavljene aktivnosti, a sve u cilju brige o planeti, odnosno obezbeđivanju sigurnog „doma“ i stvaranja bolje budućnosti za sve, a posebno za naredne generacije.

ALUMIL kompanija se trudi da svoj doprinos u rešavanju globalnih ekoloških izazova pruži kroz uključivanje u veliki broj inicijativa kako bi na taj način podigla ekološku svest društva, koja predstavlja neophodnu osnovu daljeg održivog razvoja i zaštite životne sredine.

Misiju stvaranja zelene korporativne kulture i brige o životnoj sredini kompanija realizuje uz pomoć tima volontera Zelenih ambasadora koji čine zaposleni kompanije.
Jedna od ekoloških akcija koju su ALUMIL Zeleni ambasadori realizovali u saradnji sa Opštinom i JKP Nova Pazova, jeste sadnja drveća u dvorištu predškolske ustanove „Bubamara“ i Osnovne škole „Rastko Nemanjić – Sveti Sava“ u Novoj Pazovi.

Događaj, koji se održao u oktobru, okupio je preko 50 Zelenih ambasadora ALUMIL kompanije i njihovih članova porodice, koji su zajedničkim snagama zasadili 60 sadnica, a sve u cilju obezbeđivanja kvalitetnijeg vazduha i zdravijeg okruženja deci.

Za najmlađe volontere održana je i edukativna radionica, od strane stručnih lica Dečije ekološke akademije, a kroz koju je detaljnije objašnjena važnost i značaj šuma, šumskih ekosistema i očuvanje prirode.

Sadnja drveća je jedna od najboljih aktivnosti koje se mogu realizovati za planetu. Drveće proizvodi kiseonik, smanjuje ugljen dioksid i zagađivače iz vazduha i pozitivno utiče na životnu sredinu, biodiverzitet i na celo društvo i zajednicu.

Za ALUMIL tim Zelenih ambasadora, životna sredina je glavni prioritet, i stoga su posvećeni da i dalje organizuju akcije kako bi doprineli očuvanju planete.
Ekološkom svešću, upornošću i strašću, može se poboljšati kvalitet života nas i budućih generacija.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs