Connect with us
Novosti

ALUMIL Zeleni ambasadori organizovali ekološku akciju u Novoj Pazovi

Dru┼ítvena odgovornost predstavlja jednu od osnovnih postulata poslovanja ALUMIL kompanije koja se realizuje kroz strate┼íki postavljene aktivnosti, a sve u cilju brige o planeti, odnosno obezbe─Ĺivanju sigurnog ÔÇ×domaÔÇť i stvaranja bolje budu─çnosti za sve, a posebno za naredne generacije.

ALUMIL kompanija se trudi da svoj doprinos u re┼íavanju globalnih ekolo┼íkih izazova pru┼żi kroz uklju─Źivanje u veliki broj inicijativa kako bi na taj na─Źin podigla ekolo┼íku svest dru┼ítva, koja predstavlja neophodnu osnovu daljeg odr┼żivog razvoja i za┼ítite ┼żivotne sredine.

Misiju stvaranja zelene korporativne kulture i brige o ┼żivotnoj sredini kompanija realizuje uz pomo─ç tima volontera Zelenih ambasadora koji ─Źine zaposleni kompanije.
Jedna od ekolo┼íkih akcija koju su ALUMIL Zeleni ambasadori realizovali u saradnji sa Op┼ítinom i JKP Nova Pazova, jeste sadnja drve─ça u dvori┼ítu pred┼íkolske ustanove ÔÇ×BubamaraÔÇť i Osnovne ┼íkole ÔÇ×Rastko Nemanji─ç – Sveti SavaÔÇť u Novoj Pazovi.

Doga─Ĺaj, koji se odr┼żao u oktobru, okupio je preko 50 Zelenih ambasadora ALUMIL kompanije i njihovih ─Źlanova porodice, koji su zajedni─Źkim snagama zasadili 60 sadnica, a sve u cilju obezbe─Ĺivanja kvalitetnijeg vazduha i zdravijeg okru┼żenja deci.

Za najmla─Ĺe volontere odr┼żana je i edukativna radionica, od strane stru─Źnih lica De─Źije ekolo┼íke akademije, a kroz koju je detaljnije obja┼ínjena va┼żnost i zna─Źaj ┼íuma, ┼íumskih ekosistema i o─Źuvanje prirode.

Sadnja drve─ça je jedna od najboljih aktivnosti koje se mogu realizovati za planetu. Drve─çe proizvodi kiseonik, smanjuje ugljen dioksid i zaga─Ĺiva─Źe iz vazduha i pozitivno uti─Źe na ┼żivotnu sredinu, biodiverzitet i na celo dru┼ítvo i zajednicu.

Za ALUMIL tim Zelenih ambasadora, ┼żivotna sredina je glavni prioritet, i stoga su posvec╠üeni da i dalje organizuju akcije kako bi doprineli o─Źuvanju planete.
Ekolo┼íkom sve┼íc╠üu, uporno┼í─çu i stra┼íc╠üu, mo┼że se pobolj┼íati kvalitet ┼żivota nas i budu─çih generacija.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE ÔÇô Milutina Milankovi─ça 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs