Connect with us
Novosti

U Sarajevu sve─Źano otvorena konferencija „Sfera 2021: Tehnologija betona“

Danas je u Sarajevu otvorena X Me─Ĺunarodna nau─Źno stru─Źna konferencija “Sfera 2021:Tehnologija betona“ koju je sve─Źano otvorio Mirsad Ja┼íarspahi─ç, predsednik Privredne komore FBiH. Naglasio je va┼żnost odr┼żavanja ovakvih doga─Ĺaja za BiH, s obzirom na to da se na jednom mestu skupe regionalne kompanije i predava─Źi koji imaju priliku razgovarati, razmenjivati iskustva i predstavljati nove trendove i ideje.

Ispred kompanije Sfera d.o.o. koja je organizator, obratio se Ned┼żad Memi─ç koji se zahvalio svim u─Źesnicima koji su prepoznali i podr┼żali doga─Ĺaj, te im po┼żeleo dobrodo┼ílicu u naredna dva dana koliko ─çe konferencija trajati. U uvodnom obra─çanju, pored organizatora, obratili su se i suorganizatori doga─Ĺaja. Ispred Arhitektonsko gra─Ĺevinsko geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, obratila se doc.dr. Gordana Bro─çeta, dok se ispred Gra─Ĺevinskog fakulteta Sarajevo Univerziteta u Sarajevu obratio dekan, prof.dr. Samir Dolarevi─ç. Jedan od suorganizatora je i IGH Institut iz Zagreba, a ┼íef laboratorija za materijale dipl.ing.gra─Ĺ. Karla Ille obratila se svim prisutnim i izrazila zadovoljstvo ┼íto se ovakve manifestacije odr┼żavaju i ┼íto se ciljanoj publici pru┼żi prilika za interaktivnom diskusojom i komunikacijom.

Sfera 2021

Sfera 2021

Konferenciju je podr┼żalo 28 kompanija s podru─Źja regije koji aktivno deluju u ovom podru─Źju i organizacija ovakvih doga─Ĺaja mogu─ça je isklju─Źivo uz podr┼íku realnog sektora. Sponzori, partneri i izlaga─Źi ─çe putem svojih prezentacija i izlo┼żbenog dela ponuditi sve neophodne informacije, te predstaviti novitete i trendove u domenu tehnologije betona.

Sponzori konferencije su: Tvornica cementa Kakanj, Penetron, Sika, ┼áirbegovi─ç In┼żenjering, Xypex i Pinky s.
Partneri, izlaga─Źi i prijatelji: Fabrika cementa Lukavac, TKK, Almy, BT3, Transportbeton, Nexe, Hering, Bossin, Baldinistudio, Mapei, Ro tehnologija, Tehna, Put in┼żenjering, Binis beton, Doka, Simprolit, Teknoxgroup, Solidian, In┼żinjering1, Terakop, Duly i Peri.

Sfera 2021

Konferencija „Sfera 2021:Tehnologija betona“

Jedan od noviteta na konferenciji ove godine je ┼íto ─çe organizatori drugog dana konferencije u saradnji sa izlaga─Źem Baldinistudio iz Zagreba nagraditi 5 u─Źesnika sa trodnevnom Allplan Basic edukacijom u periodu od 25.-27.11. u Sarajevu. Ulaz na konferenciju je slobodan.

Za one koji ne mogu prisustvovati konferenciji, osigurano je online pra─çenje putem facebook stranice: https://www.facebook.com/www.mkvadrat.ba

Drugi dan konferencije odr┼ża─çe se panel diskusija o temi konferencije u kojoj aktivno u─Źestvuju svi izlaga─Źi, predava─Źi i gosti.

SFERA logo

Sfera d.o.o. Mostar
─îevrina 9a, Mostar 88000
+387 36 578 259
marketing@sfera.ba
2021beton.sfera.ba