Connect with us
Arhitektura

Otvorena „Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove“

U Mostaru je u srijedu otvorena VI nau─Źno stru─Źna konferencija “Sfera 2018: tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove“. Konferenciju je otvorio mostarski gradona─Źelnik, Ljubo Be┼íli─ç koji je organizatorima, kompaniji Sfera d.o.o. Mostar ─Źestitao na odli─Źnom animiranju ┼íire dru┼ítvene zajednice. Istakao je kako je ovo odli─Źna prilika za Mostar i cijelu regiju kako bi se unaprijedila privreda i pobolj┼íalo poslovanje. Prisutnima se obratila i savjetnica federalne ministrice obrazovanja i nauke, Sanela Kuko koja je naglasila va┼żnost odr┼żavanja ovakvih skupova za regiju.

Konferencija „Sfera 2018“ otvorena danas

Konferencija je dvodnevnog karaktera, te pored interaktivnih predavanja, dijaloga i debate, gosti ─çe oba dana konferencije mo─çi posjetiti ┼ítandove kompanija koje su sponzori i parnteri.┬á Ina─Źe, sponzori konferencije su kompanije: Sika, Alternativa, Terrasit i Strojegradnja Sas. Partneri konferencije su: Bramac, Tondach, Fiko Commerc, Civi─ç Cazin, Knauf Insulation, Wortman Metali, Rockwool, Marex, Velux, Geff, te Nexe crijep.

Vi┼íe od 400 u─Źesnika s podru─Źja regije prisustvuje i aktivno u─Źestvuje u konferenciji. Govori se o tehnolo┼íkim dostignu─çima i inovacijama u proizvodnji sistema izrade krovova, savremenim na─Źinima ugradnje i monta┼że, osnovnim svojstvima supstanci u sistemima, sigurnosnim sistemima, recikliranim materijalima, odr┼żivom gradnjom, obnovljnim izvorima energije, energetskoj efikasnosti, te legistlativama i propisima.

U okviru ovogodi┼ínje konferencije „Sfera 2018″ predavanja ─çe odr┼żati neki od najboljih stru─Źnjaka iz domene arhitekture: Tomislav ─ćurkovi─ç, Arhitektonski studio “Dva arhitekta“ Zagreb; Krsto Radovanovi─ç, ModeLart arhitekti studio za prostorni dizajn Novi Sad; Dujmo ┼Żi┼żi─ç, Fakultet gra─Ĺevinarstva, arhitekture i geodezije Split; Nihad Harba┼í, Tehni─Źki ekspert za WB GEFF; Amira Salihbegovi─ç, Arhitektonski fakultet Sarajevo; Jasmina Katica, Federalno ministarstvo prostornog ure─Ĺenja FBiH; Maja Popovac, Gra─Ĺevinski fakultet “Univerzitet D┼żemal Bijedi─ç“ Mostar; Miron Ibrahimpa┼íi─ç, IN/OUT Arhitektonski studio d.o.o.; te Merima ┼áahinagi─ç Isovi─ç, Gra─Ĺevinski fakultet “Univerzitet D┼żemal Bijedi─ç“ Mostar.

Konferencija je regionalnog karaktera i njen cilj je okupiti struku i nauku, te im ponuditi mogu─çnost razmjene znanja i iskustva u razli─Źitim oblastima in┼żenjerstva, te uspostavljanje me─Ĺunarodne i doma─çe saradnje.

www.sfera.ba

SFERA d.o.o. Mostar
Tel. +387 36 578 259
Email: marketing@sfera.ba
Web: www.sfera.ba