Connect with us
Promo

Klima uređaj koji čuva vaÅ”e zdravlje

Grejte seĀ  povoljnije i zdravije zahvaljujući novim, inteligentnim Hisense Energy Nordic klima uređajima čije funkcije eliminiÅ”u čak i korona virus.

Na pragu zime idealno je vreme da svoj životni ili poslovni prostor upotpunite klima uređajem, ali ne bilo kojim! Birajte mudro, pa neka u skladu s tim vaÅ”a odluka obezbedi dugoročnu dobit, koja podrazumeva kvalitetnije i pouzdanije grejanje, uÅ”tedu energije, manji uticaj na životnu sredinu i dodatno – poboljÅ”anje zdravlja. Pri ovome ne mislimo samo na lakÅ”e disanje, manje alergija i osipa, nego i na ponovo aktuelan korona virus, sa kojima sada određeni Hisense klima uređaji uspeÅ”no mogu da se izbore i neutraliÅ”u ga.

Inverter klima uređaji već neko vreme su izuzetno popularni u naÅ”oj zemlji, a modeli Hisense Energy Nordic linije, upotpunjeni inovativnim tehnologijama idu korak dalje i donose zdraviji i čistiji vazduh i kada greju i kada hlade, pa su praktično idealna odluka koju možete da donesete. KoriŔćenjem inverter klima uređaja izbegavaju se nagle promene sobne temperature, nema čestog uključivanja i isključivanja, pa dok se grejete ili hladite, vi zapravo Å”tedite električnu energiju. Inverter motori omogućavaju grejanje čak i na veoma niskim spoljnim temperaturama, čak do -25Ā°C, a spoljna jedinica ima grejač, koji sprečava smrzavanje i Å”titi od mogućih novih ulaganja u popravku ili zamenu.

Hisense klima uređaj može da prati vaÅ”e korake

foto: Hisense

Zdravlje, pre svega

Hisense kompanija već neko vreme brine o očuvanju zdravlja potroÅ”ača,, ali HI-NANO inovacijom u okviru Energy Nordic linije podiže lestvicu jedinstvenom tehnologijom. HI-NANO su efikasni plazma joni, koji generiÅ”u milion tih čestica po kubnom centimetru, u poređenju sa običnom plazmom koja generiÅ”e od 0,4 do 0,6 jona. Zbog svoje jake emisije u stanju je da efikasno eliminiÅ”e 99 odsto čestica H1N1 virusa za dva sata, Å”to u ovom trenutku, kad je korona ponovo u zamahu ima izuzetno povoljan značaj za sve koji borave klimatizovanom prostoru. U poređenju sa običnom plazmom, HI-NANO proizvodi dvostruko manje ozona (0,007 miligrama po metru kubnom), ne oÅ”tećuje okolinu i efikasno uklanja bakterije i omogućava uživanje u čistom vazduhu non-stop. Efikasnost nove Hisense tehnologije potvrdila je i francuska Texcell laboratorija, koja je dokazala da HI-NANO može efikasno da uniÅ”ti 93,54 odsto čestica novog koronavirusa (SARS-CoV-2) za dva sata.

Hisense klima uređaji poseduju HI-NANO tehnologiju

foto: Hisense

Osim HI-NANO tehnologije, Hisense Energy Nordic klima uređaji podržavaju i viÅ”eslojnu tehnologiju prečiŔćavanja vazduha, koji tokom obrade prolazi kroz viÅ”e filtera, a svaki od njih ima funkciju da poboljÅ”a kvalitet i pročisti ga. Inovativni četiri u jednom uključuje filter sa katehinom, sa jonima srebra, sa vitaminom C i HEPA filter. Prvi filter sadrži katehin koji je ekstrakt zelenog čaja i dodaje se zbog efekata oksidacije i sterilizacije. Aktivni enzimi prave jezgro od benzena, koje upija neprijatne mirise i Å”tetne supstance, pa efikasno i dugoročno presreće i neutraliÅ”e čestice praÅ”ine. Filter sa jonima srebra je visoko efikasan filter za sterilizaciju, koji uspeÅ”no sprečava Å”irenje bakterija. Filter sa vitaminom C je dodatna zaÅ”tita koja proizvodi ekstremno čist vazduh, a tako čist vazduh je zdrav za kožu, ne izaziva osip ili svrab, čini je mekÅ”om i smanjuje stres. Na kraju, HEPA filter je visoko efikasan filter, koji hvata 80 odsto viÅ”e čestica praÅ”ine od običnih filtera, osiguravajući da vazduh bude joÅ” svežiji i čistiji, bez alergena i izazivača kijanja.

Na ove je dodat poseban filter sa aktivnim ugljem, koji je dokazan u borbi protiv neprijatnih mirisa i za upijanje loŔih čestica. Aktivni ugalj uklanja hemikalije, isparenja i duvanski dim, savrŔeno eliminiŔe težak, ustajao vazduh i neprijatne mirise, nakon čega vazduh ostaje čist i svež.

Hisense klima uređaji se sami čiste

foto: Hisense

Pametne inovacije

Odabrani Hisense Energy Nordic klima uređaji sad imaju niz pametnih inovacija koje se brinu o tome da vazduh struji onako kako vi želite. Recimo, vazduh može da vas prati ili izbegava, u zavisnosti od toga Å”ta poželite. Efikasna kamera nazvana Smart Eye na samom uređaju prati vaÅ” položaj u prostoriji i na osnovu toga, osim usmeravanja vazduha, automatski prilagođava vlažnost vazduha i temperaturu, u zavisnosti od broj osoba i njihovog razmaka u prostoriji. Smart AI opcija može da smeri vazduh na plafon ili na pod, kako bi se postigao efekat koji želite, a ista opcija nudi i čak četiri automatizovane opcije tokom spavanja, kako biste i tokom noći uživali u idealnim uslovima za san.

Automatskim pomeranjem horizontalnih usmerivača vazduha, klima obezbeđuje optimalnu distribuciju i protok hladnog ili toplog vazduha kroz prostoriju u sva četiri smera. Na osnovu ovoga Hisense 4D Auto Swing tehnologija za distribuciju vazduha u zatvorenom prostoru pruža maksimalnu udobnost i organizaciju strujanja vazduha kako to korisniku odgovara.

SpoljaÅ”nja jedinica Hisense klima uređaja

foto: Hisense

Lakoća upravljanja i koriŔćenja

Zahvaljujući novoj generaciji Hisense premaza, nakupljena praÅ”ina, mikroorganizmi i masnoće mogu da se uklone sa aluminijumske povrÅ”ine isparivača kroz ciklus zamrzavanja i odmrzavanja. Prilikom isključivanja, ventilator unutraÅ”nje jedinice će nastaviti da radi 30 sekundi kako bi se osuÅ”io isparivač, čime se klima uređaj takoreći čisti samostalno i sistem ostavlja spremnim za sledeću upotrebu.

Hisense klima uređaji su tihi, nivo buke koju prave može da bude svega 19 decibela, moguće je upravljanje njihovim opcijama i sa udaljenog mesta koriŔćenjem ConnectLife aplikacije, glasom uz Google i Amazon virtuelne asistente, a novi modeli dolaze i sa statističkim prikazom potroÅ”nje, Å”to omogućava smanjenje troÅ”kova prikazom dosadaÅ”njeg načina koriŔćenja uređaja.

Hisense klima uređaj

foto: Hisense

Uvek u zelenoj zoni

Osim uÅ”tede zbog samog motora i deklaracije najviÅ”im A radnim razredom, Hisense Energy Nordic klima uređaji imaju do 80 odsto manju potroÅ”nju struje u režimu mirovanja, od samo jednog vata, a za rad koriste zeleniji i održiviji R32 gas. R32 je ekoloÅ”ki gas sa većim kapacitetom hlađenja na istoj zapremini, Å”to znači da je potrebna manja količina sredstva za hlađenje u svakom uređaju, pa se tako smanjuje i globalno zagrevanje.

Hisense klima uređaji imaju pametno duvanje vazduha

foto: Hisense

Za sve detalje i pretragu modela posetite Hisense Srbija sajt, proÅ”etajte do svoje omiljene IT prodavnice ili svratite u najbliži Hisense / Gorenje Studio i uživo se upoznajte sa Hisense ponudom premijum klima uređaja. I na kraju ne zaboravite ni ovo – Hisense kompanija je partner EURO 2024 prvenstva u fudbalu, i to treći put zaredom, pa ćete za navijanje biti spremni uz najbolje uslove i moći ćete da uživate u utakmicama u idealnim uslovima kod kuće ili na poslu.