Connect with us
Budućnost

ChoruSmart: Pametna rešenja za svaki stambeni i kancelarijski prostor

ChoruSmart: Pametna rešenja

GEWISS predstavlja novi asortiman povezanih, svestranih rešenja i sistema dizajniranih da pojednostave sve automatizovane funkcije.

ChoruSmart je inovativni ekosistem kompanije Gewiss koji nudi čitav niz funkcionalnih i estetskih rešenja za sve potrebe instalacije, od stambenih do malih i srednjih poslovnih prostora.

Izaberite između različitih tehnologija (tradicionalnih, bežičnih ili BUS) koje korisnicima nude značajne prednosti ka unapređenju komfora, sigurnosti, uštedu energije i održivost, kao i široke opcije za personalizaciju.

ChoruSmart vam omogućava da dizajnirate i instalirate, potpuno i skalabilno, tradicionalne, Connected Smart Home ili Home&Building Pro sisteme, koristeći najbolje dostupne tehnologije, dopunjene širokim spektrom oblika, boja i završnih obrada za uređaje i dekorativne maske koje nudi GEWISS.

Tradicionalni sistem – ChoruSmart predlog za tradicionalne sisteme sastoji se od žičanih estetskih i tehnoloških rešenja, jednostavnih i naprednih, za bilo koju vrstu zgrade. Nudi inovativne kontrolne jedinice kao što su EVO aksijalne verzije i varijante na dodir, koje vam omogućavaju da lako centralizujete svetla i roletne, pored tradicionalnih komandi sa prekidačima ili soft touch. Ponuda takođe uključuje standardne utičnice, sistemske alarme i uređaje za prijem signala, zaštitu, ličnu bezbednost i upravljanje kućnim komforom.

Connected Smart Home – ChoruSmart je poboljšan povezanim uređajima za kreiranje niza pametnih, praktičnih i bežičnih rešenja. EGO SMART paneli specifičnih karakteristika čitavog ekosistema, nude jedinstven i prilagodljiv interfejs za upravljanje bezbednošću, udobnošću i potrošnjom u domaćinstvu. Standardni protokol Zigbee, aplikacija Home Gateway i integracija sa pametnim zvučnicima vodećih proizvođača na tržištu i sa Google Home IoT platformama, Amazon Alexa i IFTTT omogućavaju upravljanje svetlima, roletnama i scenarijima dodirom prsta i glasom, potrošnjom energije i otkrivanjem kritičnih situacija. Kontrolne jedinice bez baterije i bežične kontrolne jedinice daju vam mogućnost da dodate željene kontrolne tačke po potrebi.

Home&Building Pro – Ako upotpunite ChoruSmart ponudu sa BUS ožičenjem, konfigurisanim po KNX međunarodnom standardnom protokolu, možete kreirati napredni i prošireni sistem za stambene ili male i srednje kancelarije. Kreirani sistem će biti pametan i prilagodljiv, kompletan sa svim funkcijama, sposoban da se integriše sa uređajima i third-party sistemima (video, pametna brava, zabava), kontrolisan preko aplikacija, glasovnih poruka ili dodirnih panela.

NAPREDNI UREĐAJI ZA SVAKI ZAHTEV

ChoruSmart je prava inovacija na tržištu upravljanja kućama i zgradama, sa raznovrsnim i pristupačnim rešenjima za svaki zahtev. Neki od najvažnijih su:

• EVO Axial Controls. Familija komandi sa aksijalnim upravljanjem za kontrolisanje rasvetnih uređaja i elektromotora. Nudi centralizaciju kontrole svetla i roletni, uključujući gašenje svih svetala i zatvaranje roletni sa jednom komandom, bez potrebe za aplikacijom ili vezom u cloud sistemu. Centralizacija se vrši jednostavnom žičnom vezom.

• EGO Smart Plates. Savršen primer spoja dizajna i tehnologije. EGO Smart paneli poseduju integrisani grafički displej (nevidljiv kada je panel isključen) koji prikazuje animirane ikone i pomerajuće tekstualne poruke, obojeni LED sistem osvetljenja po obodu i senzor blizine. Izrađeni su od tehnopolimera, u 12 različitih boja i satenskih završnih obrada, i mogu se kombinovati sa svim ChoruSmart uređajima.

• ECO Push-button Panel. Interfejs sposoban za slanje bežičnih komandi zahvaljujući 4 prednja dugmeta, bez potrebe za žičnim vezama, napajanjem ili baterijama. Može se montirati na bilo koju površinu, na ili u zid, ili jednostavno postaviti na površinu (sto, noćni ormarić) poput daljinskog upravljača. Upravlja sa do 4 kontrolne jedinice, koje se mogu konfigurisati da rade pojedinačno ili u paru (za kontrolu zamračivanja i roletni), i napaja se pomoću energije koja se generiše pritiskom na dugmad. Ekološki je prihvatljiv jer ne zahteva baterije, što eliminiše rad potreban za njihovu zamenu.

VAŠ DOM NA DODIR PRSTIJU: APLIKACIJA HOME GATEWAY I APLIKACIJA SMART GATEWAY

Aplikacije Home Gateway i Smart Gateway za pametne telefone i tablete omogućavaju vam da brzo i intuitivno upravljate čitavim sistemom ChoruSmart.

Aplikacija Home Gateway vam omogućava da kontrolišete sistem Smart Home Connected, od konfiguracije do pune upotrebe. Sa modernom, pojednostavljenom grafikom, pristupom jednim ili dva dodira svakoj funkciji na ekranu za pristup svim komandama i interaktivnom početnom stranicom, možete jednim pogledom da nadgledate ceo svoj dom.

Slično tome, Smart Gateway aplikacija vam omogućava da podesite i pokrenete složene scenarije na Home&Building PRO sistemu, uključujući vremenske rasporede (npr. zalivanje bašte), analizu potrošnje, logiku i obaveštenja o alarmima ili sistemskim anomalijama, koja se mogu poslati direktno na pametni telefon i/ili putem e-pošte.

Izvor: Gewiss.com

OVLAŠĆENI DISTRIBUTER

Sion Net logo

Sion Net d.o.o.
Bul. Zorana Đinđića 73, 11070 Beograd
+381 11 301 88 34
office@sionnet.rs
www.sionnet.rs