Connect with us
Arhitektura

Vikendica – mesto očuvanja zdravlja

U Republici Srbiji na snazi je vanredno stanje usled sprečavanja zaraze od Korona virusa (COVID 19). Svima nam je preporučeno da ostanemo kod kuće, zabranjena je poseta parkovima i Å”etaliÅ”tima i ovakav vid življenja, bez obzira na neophodnost, nije lak, pogotovo za decu.

Ipak, mnogobrojni su oni koji su ovu situaciju iskoristili kako bi otiŔli na svoje vikendice, oaze bez kojih se danas, u užurbanim urbanim sredinama ne može zamisliti mir kao takav.

Korona virus se kao i svaki prenosi kapljično, pa je odlazak vaÅ”e porodice na vikendicu, ukoliko je imate, najbolji garant da ćete sačuvati zdravlje. I zdrav razum, svakako. Deca će realizovati svoju igru na otvorenom i udahnuti svež vazduh, a vama će sve ovo, posledično, doneti mir i strah da se ne povrede skačući po stanu.

vikendica

Vikendica

Vikendica je zamiÅ”ljena kao kuća u koju se povremeno svraća, obično vikendom, ali je poslednjih sedmica definitivno postala „glavno mesto za življenje“ onih koji su je kupili ili nasledili. Ukoliko ne spadate ni u jednu od ove dve grupe, u naÅ”oj zemlji, poslednjih godina postoje i tzv. vikendice na dan koje omogućavaju da iznajmite kuću u prirodi i okupite se sa prijateljima u doba zdravlja.

U doba Korona virusa, ipak, preporuka je da u svojoj vikendici budete sa onima sa kojima i živite, dakle, najužom porodicom. Da sačuvamo zdravlje, a za druženje biće prostora.

Ukoliko vam je, kao i mnogima od nas, jasno da je vikendica i ovakva vrsta prostora neophodnost koju ćete podariti čim ovo prođe najpre sebi, pa onda i deci, neke predloge o tome kako bi ona mogla da izgleda i koliko da koÅ”ta pogledajte na sledećem LINKU.

Budite dobro i zdravo. Pa se vidimo na vikendici. Da se družimo kada prođe virus Korona.