Connect with us
Arhitektura

Vikendica – mesto o─Źuvanja zdravlja

U Republici Srbiji na snazi je vanredno stanje usled spre─Źavanja zaraze od Korona virusa (COVID 19). Svima nam je preporu─Źeno da ostanemo kod ku─çe, zabranjena je poseta parkovima i ┼íetali┼ítima i ovakav vid ┼żivljenja, bez obzira na neophodnost, nije lak, pogotovo za decu.

Ipak, mnogobrojni su oni koji su ovu situaciju iskoristili kako bi oti┼íli na svoje vikendice, oaze bez kojih se danas, u u┼żurbanim urbanim sredinama ne mo┼że zamisliti mir kao takav.

Korona virus se kao i svaki prenosi kaplji─Źno, pa je odlazak va┼íe porodice na vikendicu, ukoliko je imate, najbolji garant da ─çete sa─Źuvati zdravlje. I zdrav razum, svakako. Deca ─çe realizovati svoju igru na otvorenom i udahnuti sve┼ż vazduh, a vama ─çe sve ovo, posledi─Źno, doneti mir i strah da se ne povrede ska─Źu─çi po stanu.

vikendica

Vikendica

Vikendica je zami┼íljena kao ku─ça u koju se povremeno svra─ça, obi─Źno vikendom, ali je poslednjih sedmica definitivno postala „glavno mesto za ┼żivljenje“ onih koji su je kupili ili nasledili. Ukoliko ne spadate ni u jednu od ove dve grupe, u na┼íoj zemlji, poslednjih godina postoje i tzv. vikendice na dan koje omogu─çavaju da iznajmite ku─çu u prirodi i okupite se sa prijateljima u doba zdravlja.

U doba Korona virusa, ipak, preporuka je da u svojoj vikendici budete sa onima sa kojima i ┼żivite, dakle, naju┼żom porodicom. Da sa─Źuvamo zdravlje, a za dru┼żenje bi─çe prostora.

Ukoliko vam je, kao i mnogima od nas, jasno da je vikendica i ovakva vrsta prostora neophodnost koju ─çete podariti ─Źim ovo pro─Ĺe najpre sebi, pa onda i deci, neke predloge o tome kako bi ona mogla da izgleda i koliko da ko┼íta pogledajte na slede─çem LINKU.

Budite dobro i zdravo. Pa se vidimo na vikendici. Da se dru┼żimo kada pro─Ĺe virus Korona.