Connect with us
Promo

Uštedite i do 70% vode, zahvaljujući savremenoj metodi podzemnog navodnjavanja

Lite-Soil sistemi za navodnjavanje

Svakim danom svedoci smo napretka u svim segmentima modernog življenja. Zahvaljujući tome pojavljuju se novi materijali i tehnologije, koji su tu sa razlogom da nam poboljšaju kvalitet života i unaprede dosadašnje navike. Predstavljamo vam proizvode kompanije Lite-Soil.

Lite-Soil sistemi za navodnjavanje

Ko smo mi, i šta Lite-Soil brend predstavlja?

Lite-Soil je austrijska kompanija sa sedištem u Beču koja je razvila inovativno, održivo i dugoročno posmatrano veoma isplativo rešenje za snabdevanje vaših biljaka vodom i vazduhom.

Kako su nastali Lite-Soil proizvodi?

Visoke temperature, sve manje kišnih dana, nedostatak vode u letnjem periodu, čine navodnjavanje biljaka i travnjaka sve izazovnijim svuda u svetu. Naše višedecenijsko iskustvo u proizvodnji specijalizovanih geotekstilnih i drenažnih folija poslužilo je kao osnova za istraživanje i patentiranje Lite-Soil proizvoda.

Lite-Soil sistemi za navodnjavanje

Lite-Soil sistemi za navodnjavanje / foto: Hemcof d.o.o.

Po čemu se materijal od koga su napravljeni Lite-Soil proizvodi razlikuje od svih ostalih?

Naši proizvodi su napravljeni od patentiranih netkanih materijala koji su optimizovani za sve vrste tla. Oko 90% zapremine čine međusobno povezane vazdušne pore koje skladište vodu i kapilarnim delovanjem je distribuiraju kroz materijal. Na ovaj način sva voda je dostupna trenutno.

10 Litara Lite-Soil geotekstila može da upije 9 litara vode!!

Lite-Soil sistemi za navodnjavanje

Lite-Soil proizvodi / foto: Hemcof d.o.o.

Koje su osnovne podele kada su oblik i namena materijala u pitanju?

Postoji više oblika i dimenzija, u zavisnosti od potreba mogu se međusobno kombinovati.

  • Lite-Cubes, geotekstilne kockice.
  • Lite-Strips, rezervoari za vodu u obliku štapića.
  • Lite-Net su specijalno dizajnirani proizvodi u formi 3D mreže.

Primena Lite-Soil proizvoda

U razvoj koji traje više od deset godina konstantno su uključeni projektanti, arhitekte kao i naučni institut BOKU iz Beča. Zbog svojih karakteristika ovi sistemi pronašli su široku primenu i u najzahtevnijim uslovima. Ozelenjavanje hotelskih kompleksa, rezidencijalnih i ugostiteljskih objekata, privatnih vila, navodnjavanje zelenih krovova i svih objekata koji zahtevaju kontinuirano korišćenje zelenih površina, sa ovim sistemima podignuto je na viši nivo. Jedan od razloga je što čak i u vreme dok navodnjavanje traje površinu možete koristiti bez ikakvih ograničenja.

Pre svega ovaj vid navodnjavanja pomaže projektantima i pejzažnim arhitektama kao idealno rešenje za svaki moderno osmišljen objekat. Izbeći ostatke od gvožđa na behaton pločama i fasadama, sušenje travnog pojasa uz ivičnjak a u isto vreme štedeti finansijska sredstva investitoru, nije lak zadatak.

lite-soil logo

Hemcof logo

HEMCOF d.o.o.
Carice Milice 47, 21410 Futog
T. +381 21 893 101
M. +381 63 887 9597
hemcof@gmail.com
www.hemcof.com