Connect with us
Promo

Uštedite i do 70% vode, zahvaljujući savremenoj metodi podzemnog navodnjavanja

Svakim danom svedoci smo napretka u svim segmentima modernog ┼żivljenja. Zahvaljuju─çi tome pojavljuju se novi materijali i tehnologije, koji su tu sa razlogom da nam pobolj┼íaju kvalitet ┼żivota i unaprede dosada┼ínje navike. Predstavljamo vam proizvode kompanije Lite-Soil.

Lite-Soil sistemi za navodnjavanje

Ko smo mi, i šta Lite-Soil brend predstavlja?

Lite-Soil je austrijska kompanija sa sedi┼ítem u Be─Źu koja je razvila inovativno, odr┼żivo i dugoro─Źno posmatrano veoma isplativo re┼íenje za snabdevanje va┼íih biljaka vodom i vazduhom.

Kako su nastali Lite-Soil proizvodi?

Visoke temperature, sve manje ki┼ínih dana, nedostatak vode u letnjem periodu, ─Źine navodnjavanje biljaka i travnjaka sve izazovnijim svuda u svetu. Na┼íe vi┼íedecenijsko iskustvo u proizvodnji specijalizovanih geotekstilnih i drena┼żnih folija poslu┼żilo je kao osnova za istra┼żivanje i patentiranje Lite-Soil proizvoda.

Lite-Soil sistemi za navodnjavanje

Lite-Soil sistemi za navodnjavanje / foto: Hemcof d.o.o.

Po ─Źemu se materijal od koga su napravljeni Lite-Soil proizvodi razlikuje od svih ostalih?

Na┼íi proizvodi su napravljeni od patentiranih netkanih materijala koji su optimizovani za sve vrste tla. Oko 90% zapremine ─Źine me─Ĺusobno povezane vazdu┼íne pore koje skladi┼íte vodu i kapilarnim delovanjem je distribuiraju kroz materijal. Na ovaj na─Źin sva voda je dostupna trenutno.

10 Litara Lite-Soil geotekstila mo┼że da upije 9 litara vode!!

Lite-Soil sistemi za navodnjavanje

Lite-Soil proizvodi / foto: Hemcof d.o.o.

Koje su osnovne podele kada su oblik i namena materijala u pitanju?

Postoji vi┼íe oblika i dimenzija, u zavisnosti od potreba mogu se me─Ĺusobno kombinovati.

  • Lite-Cubes, geotekstilne kockice.
  • Lite-Strips, rezervoari za vodu u obliku ┼ítapi─ça.
  • Lite-Net su specijalno dizajnirani proizvodi u formi 3D mre┼że.

Primena Lite-Soil proizvoda

U razvoj koji traje vi┼íe od deset godina konstantno su uklju─Źeni projektanti, arhitekte kao i nau─Źni institut BOKU iz Be─Źa. Zbog svojih karakteristika ovi sistemi prona┼íli su ┼íiroku primenu i u najzahtevnijim uslovima. Ozelenjavanje hotelskih kompleksa, rezidencijalnih i ugostiteljskih objekata, privatnih vila, navodnjavanje zelenih krovova i svih objekata koji zahtevaju kontinuirano kori┼í─çenje zelenih povr┼íina, sa ovim sistemima podignuto je na vi┼íi nivo. Jedan od razloga je ┼íto ─Źak i u vreme dok navodnjavanje traje povr┼íinu mo┼żete koristiti bez ikakvih ograni─Źenja.

Pre svega ovaj vid navodnjavanja poma┼że projektantima i pejza┼żnim arhitektama kao idealno re┼íenje za svaki moderno osmi┼íljen objekat. Izbe─çi ostatke od gvo┼ż─Ĺa na behaton plo─Źama i fasadama, su┼íenje travnog pojasa uz ivi─Źnjak a u isto vreme ┼ítedeti finansijska sredstva investitoru, nije lak zadatak.

lite-soil logo

Hemcof logo

HEMCOF d.o.o.
Carice Milice 47, 21410 Futog
T. +381 21 893 101
M. +381 63 887 9597
hemcof@gmail.com
www.hemcof.com