Connect with us
Enterijer

Dizajn enterijera dinamičnog karaktera

Na poslednjem spratu novoizgrađenog kompleksa Kneza MiloÅ”a Residence nalazi se ovaj prozračni stan. Predstavljamo dizajn enterijera penthausa. Izvorno, stan se sastojao od tri spavaće sobe i dnevne zone nedovoljne veličine za formiranje kvalitetnih ambijentalnih celina. U skladu sa potrebama investitora, ukidanjem jedne spavaće sobe dobijena je veća dnevna zona i na taj način je ostvaren pun potencijal stambenog prostora.

Dizajn enterijera penthausa u Beogradu

Dnevna soba i trpezarija / Dello studio / foto: Relja Ivanić

Objekat: Penthaus
Lokacija: Kneza MiloŔa Residence, Beograd
Godina izgradnje: 2020.
PovrŔina: 115 m2
Autori: Studio Dello. i Studio Situacije
Projektanti: StaÅ”a Radmilović Diklić, Milica Tasić
Fotografija: Relja Ivanić

Imajući u vidu kontekst i arhitekturu objekta u kojem se stan nalazi, savremen dizajn enterijera je predstavljao adekvatan odgovor. Podstaknute smernicama investitora, poseban fokus stavile smo na kreiranje funkcionalnih prostora i nameÅ”taja, prilagođenih savremenom načinu življenja.

Kako bi stvorile prostor koji je u potpunom skladu sa senzibilitetom naŔeg klijenta, odlučile smo se za toplu paletu boja, svetle tonove hrasta i kontrastne detalje u crnoj boji koji enterijer čine smelim i bezvremenim. Furnirani medijapan u natur ulju predstavlja dominantan materijal za dizajn enterijera i koriŔten je za izradu nameŔtaja raznolike namene.

Biblioteka u dnevnoj sobi

Biblioteka u dnevnoj sobi / Dello studio / foto: Relja Ivanić

Na ovaj način, različiti ambijenti povezani su u jednu celinu usklađene oblikovnosti i jedinstvenog arhitektonskog izraza.

Specifičnom organizacijom dnevne sobe omogućen je fantastičan pogled na grad a ujedno i komunikacija sa ostatkom dnevne zone. Živopisan i dinamičan karakter ovom prostoru daje biblioteka rafinirane izrade i delikatnih detalja. Antipod dnevnoj sobi i trpezariji je kuhinja sa kuhinjskim ostrvom svetlih tonova i pločom izrađenom od volakas premijum mermera.

Sveden kolorit razigran je dekorom različitih boja, materijala i tekstura a lusteri brenda Bolia se poput skulptura pojavljuju u prostoru čineći ga skladnim a istovremeno dinamičnim. Svedene forme i svetli tonovi master spavaćeg bloka bili su odgovor na zahtev naÅ”eg klijenta. Sofisticirana estetika i nenametljiv dizajn postignuti su pažljivim odabirom palete boja, materijala i tekstura.

Walk-in plakar bio je veliki izazov i u kreativnom i u izvođačkom smislu, obzirom da je saglediv iz pristupnog hodnika a istovremeno veoma uzak. Sa ciljem da odgovorimo na temu funkcionalnosti a ujedno damo i svoj dizajnerski doprinos, frontovi plakara izrađeni su od transparentnog toniranog stakla, a korpusi od furniranog medijapana u natur ulju. Postavljanjem ogledala i uvođenjem led rasvete unutar plakara, stvorena je iluzija veće i dubine i Å”irine prostora.

NameŔtaj: Dizajniran od strane autorskog tima, Soba 23 (HK living)
Rasveta: Soba 23 (Bolia lusteri, stona lampa House Doctor), Zara light, Kinetic (Delta light, SLV)
Mermer: Mermeta
Dekor: Soba 23 (HK living, House doctor, Bloomingville)