Connect with us

Enterijer

Dizajn enterijera dinamičnog karaktera

Objavljeno

:

Kuhinja i trpezarija

Na poslednjem spratu novoizgrađenog kompleksa Kneza Miloša Residence nalazi se ovaj prozračni stan. Predstavljamo dizajn enterijera penthausa. Izvorno, stan se sastojao od tri spavaće sobe i dnevne zone nedovoljne veličine za formiranje kvalitetnih ambijentalnih celina. U skladu sa potrebama investitora, ukidanjem jedne spavaće sobe dobijena je veća dnevna zona i na taj način je ostvaren pun potencijal stambenog prostora.

Dizajn enterijera penthausa u Beogradu

Dnevna soba i trpezarija / Dello studio / foto: Relja Ivanić

Objekat: Penthaus
Lokacija: Kneza Miloša Residence, Beograd
Godina izgradnje: 2020.
Površina: 115 m2
Autori: Studio Dello. i Studio Situacije
Projektanti: Staša Radmilović Diklić, Milica Tasić
Fotografija: Relja Ivanić

Imajući u vidu kontekst i arhitekturu objekta u kojem se stan nalazi, savremen dizajn enterijera je predstavljao adekvatan odgovor. Podstaknute smernicama investitora, poseban fokus stavile smo na kreiranje funkcionalnih prostora i nameštaja, prilagođenih savremenom načinu življenja.

Kako bi stvorile prostor koji je u potpunom skladu sa senzibilitetom našeg klijenta, odlučile smo se za toplu paletu boja, svetle tonove hrasta i kontrastne detalje u crnoj boji koji enterijer čine smelim i bezvremenim. Furnirani medijapan u natur ulju predstavlja dominantan materijal za dizajn enterijera i korišten je za izradu nameštaja raznolike namene.

Biblioteka u dnevnoj sobi

Biblioteka u dnevnoj sobi / Dello studio / foto: Relja Ivanić

Na ovaj način, različiti ambijenti povezani su u jednu celinu usklađene oblikovnosti i jedinstvenog arhitektonskog izraza.

Specifičnom organizacijom dnevne sobe omogućen je fantastičan pogled na grad a ujedno i komunikacija sa ostatkom dnevne zone. Živopisan i dinamičan karakter ovom prostoru daje biblioteka rafinirane izrade i delikatnih detalja. Antipod dnevnoj sobi i trpezariji je kuhinja sa kuhinjskim ostrvom svetlih tonova i pločom izrađenom od volakas premijum mermera.

Sveden kolorit razigran je dekorom različitih boja, materijala i tekstura a lusteri brenda Bolia se poput skulptura pojavljuju u prostoru čineći ga skladnim a istovremeno dinamičnim. Svedene forme i svetli tonovi master spavaćeg bloka bili su odgovor na zahtev našeg klijenta. Sofisticirana estetika i nenametljiv dizajn postignuti su pažljivim odabirom palete boja, materijala i tekstura.

Walk-in plakar bio je veliki izazov i u kreativnom i u izvođačkom smislu, obzirom da je saglediv iz pristupnog hodnika a istovremeno veoma uzak. Sa ciljem da odgovorimo na temu funkcionalnosti a ujedno damo i svoj dizajnerski doprinos, frontovi plakara izrađeni su od transparentnog toniranog stakla, a korpusi od furniranog medijapana u natur ulju. Postavljanjem ogledala i uvođenjem led rasvete unutar plakara, stvorena je iluzija veće i dubine i širine prostora.

Nameštaj: Dizajniran od strane autorskog tima, Soba 23 (HK living)
Rasveta: Soba 23 (Bolia lusteri, stona lampa House Doctor), Zara light, Kinetic (Delta light, SLV)
Mermer: Mermeta
Dekor: Soba 23 (HK living, House doctor, Bloomingville)

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno