Connect with us
Enterijer

Dizajn enterijera dinami─Źnog karaktera

Na poslednjem spratu novoizgra─Ĺenog kompleksa Kneza Milo┼ía Residence nalazi se ovaj prozra─Źni stan. Predstavljamo dizajn enterijera penthausa. Izvorno, stan se sastojao od tri spava─çe sobe i dnevne zone nedovoljne veli─Źine za formiranje kvalitetnih ambijentalnih celina. U skladu sa potrebama investitora, ukidanjem jedne spava─çe sobe dobijena je ve─ça dnevna zona i na taj na─Źin je ostvaren pun potencijal stambenog prostora.

Dizajn enterijera penthausa u Beogradu

Dnevna soba i trpezarija / Dello studio / foto: Relja Ivani─ç

Objekat: Penthaus
Lokacija: Kneza Miloša Residence, Beograd
Godina izgradnje: 2020.
Površina: 115 m2
Autori: Studio Dello. i Studio Situacije
Projektanti: Staša Radmilović Diklić, Milica Tasić
Fotografija: Relja Ivani─ç

Imaju─çi u vidu kontekst i arhitekturu objekta u kojem se stan nalazi, savremen dizajn enterijera je predstavljao adekvatan odgovor. Podstaknute smernicama investitora, poseban fokus stavile smo na kreiranje funkcionalnih prostora i name┼ítaja, prilago─Ĺenih savremenom na─Źinu ┼żivljenja.

Kako bi stvorile prostor koji je u potpunom skladu sa senzibilitetom na┼íeg klijenta, odlu─Źile smo se za toplu paletu boja, svetle tonove hrasta i kontrastne detalje u crnoj boji koji enterijer ─Źine smelim i bezvremenim. Furnirani medijapan u natur ulju predstavlja dominantan materijal za dizajn enterijera i kori┼íten je za izradu name┼ítaja raznolike namene.

Biblioteka u dnevnoj sobi

Biblioteka u dnevnoj sobi / Dello studio / foto: Relja Ivani─ç

Na ovaj na─Źin, razli─Źiti ambijenti povezani su u jednu celinu uskla─Ĺene oblikovnosti i jedinstvenog arhitektonskog izraza.

Specifi─Źnom organizacijom dnevne sobe omogu─çen je fantasti─Źan pogled na grad a ujedno i komunikacija sa ostatkom dnevne zone. ┼Żivopisan i dinami─Źan karakter ovom prostoru daje biblioteka rafinirane izrade i delikatnih detalja. Antipod dnevnoj sobi i trpezariji je kuhinja sa kuhinjskim ostrvom svetlih tonova i plo─Źom izra─Ĺenom od volakas premijum mermera.

Sveden kolorit razigran je dekorom razli─Źitih boja, materijala i tekstura a lusteri brenda Bolia se poput skulptura pojavljuju u prostoru ─Źine─çi ga skladnim a istovremeno dinami─Źnim. Svedene forme i svetli tonovi master spava─çeg bloka bili su odgovor na zahtev na┼íeg klijenta. Sofisticirana estetika i nenametljiv dizajn postignuti su pa┼żljivim odabirom palete boja, materijala i tekstura.

Walk-in plakar bio je veliki izazov i u kreativnom i u izvo─Ĺa─Źkom smislu, obzirom da je saglediv iz pristupnog hodnika a istovremeno veoma uzak. Sa ciljem da odgovorimo na temu funkcionalnosti a ujedno damo i svoj dizajnerski doprinos, frontovi plakara izra─Ĺeni su od transparentnog toniranog stakla, a korpusi od furniranog medijapana u natur ulju. Postavljanjem ogledala i uvo─Ĺenjem led rasvete unutar plakara, stvorena je iluzija ve─çe i dubine i ┼íirine prostora.

Nameštaj: Dizajniran od strane autorskog tima, Soba 23 (HK living)
Rasveta: Soba 23 (Bolia lusteri, stona lampa House Doctor), Zara light, Kinetic (Delta light, SLV)
Mermer: Mermeta
Dekor: Soba 23 (HK living, House doctor, Bloomingville)