Connect with us
Arhitektura

Spektakularni projekat Orbi Twin Towers u Batumiju bira ALUMIL

Batumi je drugi po veličini grad u Gruziji i nalazi se u značajnom području na istočnoj strani Crnog mora. Takozvani „Las Vegas“ Gruzije uspeo je da privuče mnoge investitore poslednjih godina, posebno za hotele i kazina, čime se broj nebodera na slici grada izuzetno povećao tokom poslednje decenije.

Jedan od najambicioznijih projekata tokom poslednjih decenija u Batumiju su „Orbi Twin Towers“. Dva identična nebodera od po 160 metara visine postala su središnja tačka na aveniji Khimshiashvili. Svaka od dve spektakularne zgrade sastoji se od 45 spratova, čineći jedan od najvećih hotelskih kompleksa na svetu. Dve kule imaju ukupno 5.000 soba i apartmana, a životni doživljaj obogaćuju maloprodajni objekti, restorani, kafići, impresivni bazeni i spa centri.

twin towers

Foto: Alumil / Plava nijansa fasade uklapa se sa plavim horizontom Crnog mora

Arhitektonski dizajn ovih dveju zgrada budi osećaj slobode, a plava nijansa fasade uklapa se sa plavim horizontom Crnog mora. Njegove ravne linije donose savremenu perspektivu, dok nas krivina na vrhu dve konstrukcije podseća na morski talas prateći vodeni element koji je rasprostranjen na obližnjoj obali udaljenoj samo 70 metara od ovog mesta. Građevinska školjka svakog nebodera zaštićena je od priobalne korozije ili ekstremnih vremenskih uslova visokokvalitetnim aluminijumom i staklom. ALUMIL učestvuje u projektu sa sistemom SMARTIA M9660, izvrsnim termički izolovanim okretno-nagibnim sistemom. Visoke energetske performanse sistema i njegova pogodnost za sve klimatske zone su dve njegove glavne prednosti. Pored toga, povećana statička robusnost i funkcionalnost M9660 – čak i protiv ekstremnih vremenskih uslova – čine ga vrhunskim rešenjem za obalnu stranu istočnog Crnog mora u Gruziji.

orbi twin towers

ALUMIL učestvuje u projektu sa sistemom SMARTIA M9660, izvrsnim termički izolovanim okretno-nagibnim sistemom

Projekat „Orbi Twin Towers“ jedinstveni je arhitektonski dodatak slici grada Batumi. Kao simbol poverenja, ovaj projekat je u skladu sa ALUMIL vizijom za izvrsnost i stalni napredak. Najviše od svega, ovi objekti potkrepljuju prisustvo naše kompanije širom sveta, držeći je uvek u središtu globalnog razvoja i urbanog planiranja.

www.alumil.rs

ALUMIL Projektni biro – izložbeni salon
Milutina Milankovića 11b, GTC Square, 11070 Novi Beograd
T. +381 11 614 92 10, +381 11 614 92 11
projektbiro@alumil.com
marketing.srbija@alumil.com
www.alumil.com