Connect with us
Arhitektura

Spektakularni projekat Orbi Twin Towers u Batumiju bira ALUMIL

Batumi je drugi po veli─Źini grad u Gruziji i nalazi se u zna─Źajnom podru─Źju na isto─Źnoj strani Crnog mora. Takozvani ÔÇ×Las VegasÔÇť Gruzije uspeo je da privu─Źe mnoge investitore poslednjih godina, posebno za hotele i kazina, ─Źime se broj nebodera na slici grada izuzetno povec╠üao tokom poslednje decenije.

Jedan od najambicioznijih projekata tokom poslednjih decenija u Batumiju su ÔÇ×Orbi Twin TowersÔÇť. Dva identi─Źna nebodera od po 160 metara visine postala su sredi┼ínja ta─Źka na aveniji Khimshiashvili. Svaka od dve spektakularne zgrade sastoji se od 45 spratova, ─Źinec╠üi jedan od najvec╠üih hotelskih kompleksa na svetu. Dve kule imaju ukupno 5.000 soba i apartmana, a ┼żivotni do┼żivljaj obogac╠üuju maloprodajni objekti, restorani, kafic╠üi, impresivni bazeni i spa centri.

twin towers

Foto: Alumil / Plava nijansa fasade uklapa se sa plavim horizontom Crnog mora

Arhitektonski dizajn ovih dveju zgrada budi osec╠üaj slobode, a plava nijansa fasade uklapa se sa plavim horizontom Crnog mora. Njegove ravne linije donose savremenu perspektivu, dok nas krivina na vrhu dve konstrukcije podsec╠üa na morski talas pratec╠üi vodeni element koji je rasprostranjen na obli┼żnjoj obali udaljenoj samo 70 metara od ovog mesta. Gra─Ĺevinska ┼íkoljka svakog nebodera za┼ític╠üena je od priobalne korozije ili ekstremnih vremenskih uslova visokokvalitetnim aluminijumom i staklom. ALUMIL u─Źestvuje u projektu sa sistemom SMARTIA M9660, izvrsnim termi─Źki izolovanim okretno-nagibnim sistemom. Visoke energetske performanse sistema i njegova pogodnost za sve klimatske zone su dve njegove glavne prednosti. Pored toga, povec╠üana stati─Źka robusnost i funkcionalnost M9660 – ─Źak i protiv ekstremnih vremenskih uslova – ─Źine ga vrhunskim re┼íenjem za obalnu stranu isto─Źnog Crnog mora u Gruziji.

orbi twin towers

ALUMIL u─Źestvuje u projektu sa sistemom SMARTIA M9660, izvrsnim termi─Źki izolovanim okretno-nagibnim sistemom

Projekat ÔÇ×Orbi Twin TowersÔÇť jedinstveni je arhitektonski dodatak slici grada Batumi. Kao simbol poverenja, ovaj projekat je u skladu sa ALUMIL vizijom za izvrsnost i stalni napredak. Najvi┼íe od svega, ovi objekti potkrepljuju prisustvo na┼íe kompanije ┼íirom sveta, dr┼że─çi je uvek u sredi┼ítu globalnog razvoja i urbanog planiranja.

www.alumil.rs

ALUMIL Projektni biro – izlo┼żbeni salon
Milutina Milankovi─ça 11b, GTC Square, 11070 Novi Beograd
T. +381 11 614 92 10, +381 11 614 92 11
projektbiro@alumil.com
marketing.srbija@alumil.com
www.alumil.com