Connect with us
Arhitektura

Kompleks Novella – Savremena vizija ┼żivota i poslovanja

Kompleks Novella predstavlja novu perspektivu savremenog na─Źina ┼żivota i poslovanja u ┼íirem gradskom podru─Źju Novog Sada. Ovaj kompleks sme┼íten je na periferiji centralne gradske zone, du┼ż Futo┼íkog puta, pru┼żaju─çi izvanrednu povezanost sa svim klju─Źnim sadr┼żajima u gradu. Istovremeno, Novella nudi mirnu oazu i prijatan ambijent za stanovanje i poslovanje.

Kompleks je sme┼íten na periferiji centralne gradske zone, du┼ż Futo┼íkog puta u Novom Sadu

Kompleks je sme┼íten na periferiji centralne gradske zone, du┼ż Futo┼íkog puta u Novom Sadu / 3D vizualizacija: Arhi.pro

Kompleks Novella sastoji se od tri odvojene stambene zgrade i jedne poslovne zgrade, formiraju─çi dve funkcionalne celine. Ovi objekti su sme┼íteni u prijatnom okru┼żenju pe┼ía─Źke zone unutra┼ínjeg dvori┼íta i parka sa obiljem zelenila. Pravilan raspored i udaljenost izme─Ĺu objekata omogu─çava optimalno osvetljenje i ventilaciju unutra┼ínjeg dvori┼íta, istovremeno pru┼żaju─çi za┼ítitu od gradske buke sa glavne saobra─çajnice.

Novella nudi mirnu oazu i prijatan ambijent za stanovanje i poslovanje

Novella nudi mirnu oazu i prijatan ambijent za stanovanje i poslovanje / 3D vizualizacija: Arhi.pro

Dodatno, unutra┼ínjem dvori┼ítu je dodat novi gradski trg – piazzetta, sa atraktivnim vodenim elementima i fontanom. Ovaj trg ─çe ponuditi restorane, kafi─çe i druge privla─Źne sadr┼żaje, postaju─çi nova destinacija u gradu.

Poslovna zgrada, sa svojih 21.144 kvadratnih metara, isti─Źe se du┼ż Futo┼íkog puta svojom modernom arhitekturom i visinom od 15 spratova, postaju─çi prepoznatljiv simbol Novog Sada. Njen dizajn kombinuje horizontalne volumene sa dinami─Źnim fasadama, pru┼żaju─çi ravnote┼żu izme─Ĺu potreba savremenog poslovanja i udobnosti radnog okru┼żenja.

Novella nudi mirnu oazu i prijatan ambijent za stanovanje i poslovanje

Novella nudi mirnu oazu i prijatan ambijent za stanovanje i poslovanje / 3D vizualizacija: Arhi.pro

Poslovni prostor nudi razdvajane recepcije, obezbe─Ĺenje, impresivne ulazne holove, korisne krovne terase sa zelenilom i spektakularnim panoramskim pogledima na grad. Unutar poslovnog prostora, otvoren plan sa fleksibilnom organizacijom omogu─çava prilago─Ĺavanje specifi─Źnim potrebama klijenata.

Veliki prozori od poda do plafona i visoki plafoni obezbe─Ĺuju impresivne panoramske poglede. Tako─Ĺe, mnoge terase i spoljni prostori omogu─çavaju rad na otvorenom. Infrastrukturna mre┼ża je najsavremenija i sposobna za zadovoljenje najvi┼íih zahteva poslovnih korisnika.

Stambene zgrade imaju modernu arhitekturu sa ─Źistim, ritmi─Źnim formama i upotrebom toplih materijala, posebno opeke koja doprinosi toplini ambijenta stanovanja. Ukupno 279 stanova svih tipova nudi raznovrsne opcije za razli─Źite kupce i budu─çe stanare. Isto tako, posebni stanovi, kao ┼íto su dupleksi, penthausi, ugaoni stanovi i oni sa prostranim terasama na prizemlju, izdvajaju se u ponudi. Svi stanovi su prostrani, sa velikim prozorima, udobnim terasama i prelepim pogledima na Fru┼íku Goru, unutra┼ínje dvori┼íte i park, ili gradsku panoramu.

Kompleks Novella sastoji se od tri odvojene stambene zgrade i jedne poslovne zgrade

Kompleks Novella sastoji se od tri odvojene stambene zgrade i jedne poslovne zgrade / 3D vizualizacija: Arhi.pro

Kvalitet gradnje je izuzetno visok, uz primenu najboljih materijala i opreme, uz posebnu pa┼żnju posve─çenu zvu─Źnoj izolaciji i energetskoj efikasnosti.

Kompleks dopunjuje prostrana podzemna gara┼ża sa dva nivoa, sme┼ítena ispod celog kompleksa, sa direktnim pristupom svim objektima. Gara┼ża je podeljena na deo za poslovne korisnike i deo za stanare, pru┼żaju─çi ukupno 646 parking mesta za vozila i vi┼íe od 300 mesta za bicikle. Od ovih, 42 parking mesta su u individualnim gara┼żama. Odre─Ĺena parking mesta u gara┼żi ima─çe mogu─çnost instalacije punja─Źa za elektri─Źne automobile. Pored gara┼że, na platou ─çe se nalaziti parking mesta za komercijalna vozila – ukupno 47 mesta od kojih ─çe uz 4 mesta biti postavljeni brzi punja─Źi za javnu upotrebu.

Posebna pa┼żnja je posve─çena deci, sa velikim igrali┼ítem u centralnom delu unutra┼ínjeg dvori┼íta, kao i mnogim otvorenim pe┼ía─Źkim i zelenim povr┼íinama. Ovo pru┼ża mogu─çnost za ┼íetnje i opu┼ítanje za sve stanare, uz obezbe─Ĺenje koje brine o bezbednosti kompleksa.

Dobrodo┼íli u Novellu, gde se stvaraju nove perspektive savremenog na─Źina ┼żivota i poslovanja!