Connect with us

Novosti

Nova platforma za digitalnu transformaciju poslovanja

Objavljeno

:

Privredna komora Srbije

Na sajtu Privredne komore Srbije početkom jula meseca ove godine javnost je obaveštena o tome da je kreirana nova platforma posebno osmišljena za digitalnu transformaciju poslovanja.

U navedenom tekstu saznajemo, prema navodima Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije i predsednika Odbora za digitalizaciju Srbije, da će oko 20 miliona preduzeća koje okupljaju evropske komore, članice Evrokomore, već do kraja ove godine biti u mogućnosti da bez obzira u kojoj se zemlji nalaze, koriste zajedničku panevropsku uslugu, to jest platformu kreiranu u cilju podrške digitalnoj transformaciji poslovanja.

Prema njegovim rečima ovaj zajednički alat Odbor za digitalizaciju Evrokomore uspostaviće po uzoru na proizvod kreiran od strane Privredne komore Francuske i on se trenutno nalazi u fazi testiranja.

Naime, reč je o prvoj digitalnoj online inteligentnoj platformi osmišljenoj da pomaže privrednicima i njihovim konsultantima za digitalizaciju u zajedničkom radu na digitalnoj platformi poslovanja.

3. jula 2019. godine platforma je po prvi put predstavljena u Briselu na sesiji „Digitalna Evropa“ – kojom je predsedavao Čadež u okviru skupa „Conecting European Chambers“ u organizaciji Evrokomore. Pomenuti skup posvećen je povezivanju članica Evrokomore, razmeni iskustava i primera najbolje prakse. Kako je najavljeno, uspostavljanje ove zajedničke usluge biće motivisano daljim razvojem i istraživanjem na istu temu, a od strane vrhunskih stručnjaka za digitalizaciju evropskih komora koji planiraju da se, naredni put, sastanu i razgovaraju u Beogradu.

Kada je reč o digitalnoj transformaciji privrede i položaju koji Srbija zauzima u ovom aspektu, prema rečima Čadeža, nalazimo se na nivou zemalja Centralne i Istočne Evrope. „Mnogi privrednici još nisu upoznati sa tim šta predstavlja digitalna transformacija i koliko je njen uticaj na produktivnost, proizvodnju, nabavku, prodaju i marketing“ – obrazložio je predsednik PKS naglašavajući da je ovo prilika za suštinsku promenu modela poslovanja, a da je najveći izazov u tome što je ona primenjiva bez obzira na delatnost i veličinu kompanije.

Izvor:Privredna komora Srbije

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno