Connect with us

Novosti

Nova platforma za digitalnu transformaciju poslovanja

Objavljeno

:

Privredna komora Srbije

Na sajtu Privredne komore Srbije početkom jula meseca ove godine javnost je obaveštena o tome da je kreirana nova platforma posebno osmišljena za digitalnu transformaciju poslovanja.

U navedenom tekstu saznajemo, prema navodima Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije i predsednika Odbora za digitalizaciju Srbije, da će oko 20 miliona preduzeća koje okupljaju evropske komore, članice Evrokomore, već do kraja ove godine biti u mogućnosti da bez obzira u kojoj se zemlji nalaze, koriste zajedničku panevropsku uslugu, to jest platformu kreiranu u cilju podrške digitalnoj transformaciji poslovanja.

Prema njegovim rečima ovaj zajednički alat Odbor za digitalizaciju Evrokomore uspostaviće po uzoru na proizvod kreiran od strane Privredne komore Francuske i on se trenutno nalazi u fazi testiranja.

Naime, reč je o prvoj digitalnoj online inteligentnoj platformi osmišljenoj da pomaže privrednicima i njihovim konsultantima za digitalizaciju u zajedničkom radu na digitalnoj platformi poslovanja.

3. jula 2019. godine platforma je po prvi put predstavljena u Briselu na sesiji „Digitalna Evropa“ – kojom je predsedavao Čadež u okviru skupa „Conecting European Chambers“ u organizaciji Evrokomore. Pomenuti skup posvećen je povezivanju članica Evrokomore, razmeni iskustava i primera najbolje prakse. Kako je najavljeno, uspostavljanje ove zajedničke usluge biće motivisano daljim razvojem i istraživanjem na istu temu, a od strane vrhunskih stručnjaka za digitalizaciju evropskih komora koji planiraju da se, naredni put, sastanu i razgovaraju u Beogradu.

Kada je reč o digitalnoj transformaciji privrede i položaju koji Srbija zauzima u ovom aspektu, prema rečima Čadeža, nalazimo se na nivou zemalja Centralne i Istočne Evrope. „Mnogi privrednici još nisu upoznati sa tim šta predstavlja digitalna transformacija i koliko je njen uticaj na produktivnost, proizvodnju, nabavku, prodaju i marketing“ – obrazložio je predsednik PKS naglašavajući da je ovo prilika za suštinsku promenu modela poslovanja, a da je najveći izazov u tome što je ona primenjiva bez obzira na delatnost i veličinu kompanije.

Izvor:Privredna komora Srbije

Advertisement

Novosti

Poziv za svečano otvaranje sajma RENEXPO® BIH

Objavljeno

:

RENEXPO® BIH 2018

Najveći međunarodni sajam obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša i upravljanja vodama

23. i 24. oktobar 2019.
Sarajevo, Bosna i Hercegovina

U srijedu, 23. oktobra 2019. godine u Sarajevu u kongresnom centru hotela Hills, svečanom ceremonijom ćemo otvoriti Šesti međunarodni sajam energije, voda i okoliša RENEXPO® BIH.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo da nam se pridružite i svojim prisustvom uveličate svečanost otvaranja sajma. Prijem zvanica počinje od 11:00 h, zvanični program od 11:30 h.

U programu svečanosti „Ulaganja u zelenu energiju u BiH“, učesnicima sajma u prisustvu važnih zvanica i medija riječima dobrodošlice će se pored organizatora sajma obratiti:

  • Pomoćnik ministra za energetiku , g. dr. Admir Softić, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH
  • Ministarstar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo G. Damir Filipović,
  • G. dr. Anes Kazagić iz Elektroprivrede BiH dd
  • Gđa. Sanja Bosiljčić-Pandur, Fond za zaštitu okoliša FBiH
  • Rukovodilac fonda za obnovljive u daljinskom grijanju za Zapadni Balkan G. Bojan Bogdanović, EBRD
  • G. prof. dr. Azrudin Husika, Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu/ CETEOR

„RENEXPO u Sarajevu je odistinski prava međunarodna platforma i prava šansa za regionalni razvoj“, rekao je Johan Georg Rom, direktor kompanije REECO International koja je organizator manifestacije i dodao da međunarodni karakter znači da 65% izlagača i 20% posetilaca dolazi iz inostranstva.

I ove godine smo domaćini renomiranim kompanijama čija imena su prepoznatljiva u regionu Zapadnog Balkana: KONČAR, PROTOK, NACHTEC i URBAS, i zadovoljstvo nam je da po prvi put u BiH predstavimo: AUMA, Flexy Sustavi, ETMax, Gajek, RIS, BUCK, ELSIS, EFITERM, Fronius, Enerko

Za više informacija posjetite web stranicu: http://www.renexpo-bih.com/bs/home-page-rs/

Nastavi sa čitanjem

Novosti

ACO Srbija i Crna Gora svečano otvorila ACO Akademiju i izložbeni prostor!

Objavljeno

:

Od

ACO kompanija, otvaranje Akademije

Posle 16 godina poslovanja u Srbiji i Crnoj Gori, kompanija ACO je 17. oktobra 2019. godine uz prisustvo mnogobrojnih partnera i saradnika svečano otvorila svoj novi izložbeni prostor, čime je i zvanično označila početak rada ACO Akademije.

Iylo#beni prostor, komapnija ACO

Izložbeni prostor, kompanija ACO

Prisutni gosti imali su priliku da u izložbenom prostoru uživo vide veliki broj eksponata sa proizvodima u realnom okruženju, kao i da se upoznaju sa njihovim karakteristikama od strane eksperata kompanije ACO. Ovim su dobili kratak uvid u to na koji način će ACO Akademija kao koncept pružiti priliku partnerima i saradnicima kompanije, projektantima, arhitektama i izvođačima, da nauče više o načinu na koji im rešenja kompanije ACO mogu pomoći prilikom izvođenja njihovih projekata.

Gelena Andrić Grafakos

Jelena Andrić Grafakos, Managing Director ACO kompanije

Pored toga imali su priliku da čuju o budućim trendovima u upravljanju površinskim vodama i dizajniranju gradova budućnosti od redovnog profesora Imperial koledža u Londonu. prof. dr. Čedomira Maksimovića u njegovom predavanju „Blue Green Solutions“ – sistemski pristup održivom i efikasnom razvoju urbanih sredina.

ACO kompanija otvorila izložbeni prostor

ACO kompanija, izložbeni prostor

Motivi i eksponati prisutni u celom enterijeru novootvorene ACO Akademije neguju vezu savremene umetnosti, NordArt-a i industrije, koji igraju veoma važnu ulogu u vrednostima i načinu rada kompanije. Ovim će posetioci, pored upoznavanja sa rešenjima kompanije ACO, imati priliku i da se bliže upoznaju sa njenom filozofijom, kao i motivima koji je pokreću, kao što tu priliku imaju i posetioci ACO Akademije u centrali u Rendsburgu.

www.aco.rs

ACO 
građevinski elementi d.o.o.

III Industrijska zona bb, 22314 Krnješevci, Stara Pazova
T. +381 22 811 580
F. +381 22 811 590
E-mail: aco@aco.rs
Web: www.aco.rs

Nastavi sa čitanjem
Advertisement

Fasade

Izdvajamo

Popularno