Connect with us
Novosti

Zavr┼íena konferencija “Sfera 2019“

VIII Me─Ĺunarodna nau─Źno stru─Źna konferencija “Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventiliraju─çe obloge“ okupila je preko 500 posjetilaca u toku dva dana trajanja doga─Ĺaja. Gosti su imali priliku u┼żivati u predavanjima regionalnih stru─Źnjaka.

Predstavljeni su neki od najboljih arhitektonskih dostignu─ça u regiji uz naglasak na ovojnicu objekata. Vi┼íe od dvadeset kompanija podr┼żalo je konferenciju, gdje su uz izlaga─Źke ┼ítandove imali priliku predstaviti svoj asortiman i tehnolo┼íke mogu─çnosti za primjenu u praksi. Na jednom mjestu su se mogle dobiti sve neophodne informacije iz oblasti materijala za fasadne sisteme.

Konferencija "Sfera 2019"

Konferencija „Sfera 2019“

Cilj organizatora osim konferencijskog i edukativnog dijela bio je i osigurati u─Źesnicima kvalitetan ambijent za odr┼żavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapre─Ĺenja poslovanja.

Sponzori ovogodi┼ínje konferencije su: Sika BH, Knauf, R├ľFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlaga─Źi kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps La┼ítro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija, Mali┼íi─ç Home & Decor, BSP International, Bio Plus, te kompanija Bis Tip sa brendom Lunos.

Konferencija je trajala dva dana, te pored predavanja sponzora i partnera, stru─Źnjaka i profesora, drugog dana je odr┼żana i panel diskusija gdje se razvila zanimljiva i korisna interakcija, sa naglascima o zaklju─Źku konferencije i budu─çim koracima za pobolj┼íanje rada u ovoj kategoriji proizvoda i tehnologija u sektoru gra─Ĺevinarstva.

Završena konferencija "Sfera 2019"

Zavr┼íena konferencija „Sfera 2019“

Nau─Źno stru─Źne konferencije iz oblasti gra─Ĺevinarstva i arhitekture postale su tradicionalne i prepoznate u cijelog regiji kao respektabilan doga─Ĺaj koji spaja struku i nauku. Organizator doga─Ĺaja je mostarska kompanija Sfera d.o.o. u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Sarajevo. Najavljena je i nova konferencija o temi otvora koja ─çe se odr┼żati u martu 2020. godine.