Connect with us
Novosti

Po─Źeo 57. Me─Ĺunarodni sajam u Beogradu

57. Me─Ĺunarodni sajam name┼ítaja, opreme i unutra┼ínje dekoracije
od 5. do 10. novembra 2019. godine u halama 1, 1A, 2, 3, 3A i 4
i
57. Me─Ĺunarodni sajam ma┼íina i alata iz oblasti drvne industrije
od 5. do 9. novembra 2019. godine u hali 5

Najzna─Źajniji regionalni i evropski doga─Ĺaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije name┼ítaja, drvne industrije i prate─çih grana u jugoisto─Źnoj Evropi, Beogradski sajam name┼ítaja, u novom izdanju ostaje dosledan konceptu kreiranja prepoznatljivog vizuelnog i tr┼żi┼ínog identiteta Srbije i regiona.
Okupljaju─çi ugledne kompanije iz ovog dela Evrope i sveta, sajam u fokus stavlja nove ideje, premijere, vrhunski dizajn, inovativne tehnologije, kvalitetan i funkcionalan name┼ítaj svih vrsta i namena, ali i dizajnere mla─Ĺe generacije iz celog regiona koji predstavljaju novu kreativnu i pokreta─Źku snagu.
Sajam je poslovni doga─Ĺaj koji tokom ┼íest dana postaje najva┼żnija ta─Źka susreta svih u─Źesnika u oblasti industrije name┼ítaja i onih koji su zainteresovani za nju.

Godišnji pregled kretanja u kreativnoj industriji nameštaja i drvnoj industriji u regionu i svetu i ove jeseni dogodiće se na Beogradskom sajmu.

57. Me─Ĺunarodni sajam name┼ítaja, opreme i unutra┼ínje dekoracije, uz 57. Me─Ĺunarodni sajam ma┼íina i alata iz oblastidrvne industrije, donosi priliku doma─çim posetiocima da se u Beogradu upoznaju sa najatraktivnijim dizajnerskim re┼íenjima i sagledaju novitete koje su do sada mogli da vide samo na najpoznatijim svetskim sajmovima.

Internacionalni karakter manifestacije ogleda se okupljanju zna─Źajnog broja izlaga─Źa, poslovnih posetilaca, kupaca, arhitekata, dizajnera i distributera iz regiona i svih krajeva Evrope, kao i sve ve─çem interesovanju kompanija za u─Źe┼í─çe na sajmu.

Na ovogodi┼ínjem sajmu u─Źestvuje vi┼íe od 500 izlaga─Źa iz 38 zemalja.
Zemlje u─Źesnice: Italija, Nema─Źka, ┼ávajcarska, Danska, Austrija, ┼ávedska, Turska, ─îe┼íka, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, SlovenijaÔÇŽ

Tematske celine po halama:
Hala 1 – Tapacirani i stilski name┼ítaj
Hala 1A – Galanterija i dekor
Hala 2B – Dizajnerski name┼ítaj
Hala 2C – Mladi dizajneri i ┼íkole
Hala 2A – Plo─Źasti materijali
Hala 3 – Dizajnerski name┼ítaj
Hala 3A – Dizajnerski name┼ítaj
Hala 4 – Name┼ítaj za ure─Ĺenje enterijera, repromaterijali, boje, lakovi, okovi, federi, komore za su┼íenjeÔÇŽ
Hala 5 – Ma┼íine i alati za drvnu industriju

Apsolutni noviteti na Sajmu nameštaja

Na sajmu ─çe se ove godine predstaviti novi internacionalni i regionalni izlaga─Źi profilisani u artisanskoj izradi sa velikom posve─çeno┼í─çu detaljima i kvalitetu.

Prvi put na sajmu u─Źestvuju dva presti┼żna italijanska brenda – Colombini Casa i Cappellini, kao i danski Muuto, hrvatski Nunc i Hespo, severnomakedonski Fagus i srpske firme Lesnina S, Emmezeta i mnogi drugi.

Me─Ĺu novitetima na ovogodi┼ínjem sajmu su kolekcije name┼ítaja koje ne mogu ostati neprime─çene, jer predstavljaju vrhunac u pogledu estetike i kvaliteta: spoj najsavremenije tehnologije i drveta, vizuelno sofisticiran, ali i funkcionalan name┼ítaj, bezvremene forme, name┼ítaj u koji su integrisani vrhunski svetlosni efekti, reinterpretirani tradicionalni komadi sve┼żom i jednostavnom estetikom, kvalitetan minimalisti─Źki dizajn, sofisticirani aksesoariÔÇŽ

Zvezde doma─çe i regionalne dizajn scene

Posetioci ─çe ponovo mo─çi da vide proizvode kompanija ─Źiji kvalitet predstavlja najvi┼íu normu kada je dizajnirani name┼ítaj u pitanju: Prostoria iz Hrvatske, zatim ┼ívajcarski WOAK i doma─çi Gir. Ove kompanije svojim povratkom potvr─Ĺuju kvalitet manifestacije i ─Źinjenicu da Beogradski sajam name┼ítaja predstavlja regionalni centar u oblasti promocije name┼ítaja.

Na Sajmu name┼ítaja predstavlja se izuzetan program doma─çih izlaga─Źa: Simpo, Extraform, Catra Home Fashion, Atlas, studio Dsignedby, Wood Mood Design, Garda, Rast, Kolarevi─ç, Casa Familia, Concept Line, Wood FeelÔÇŽ

Uz kolekcije brojnih izlaga─Źa iz zemlje i sveta, posetioci ─çe tokom sajamskih dana mo─çi da u┼żivaju u posebnim doga─Ĺajima posve─çenim dizajnu koji su se ve─ç ustalili u sajamskoj agendi tokom prethodnih godina.

57. Me─Ĺunarodni sajam u Beogradu

57. Me─Ĺunarodni sajam u Beogradu

Izlo┼żba mladih dizajnera/Young Designers Exhibition – zvezde u usponu, hala 2C

Tokom sajma posetioci ─çe imati priliku da pogledaju najsavremenija re┼íenja u oblasti dizajna name┼ítaja i saznaju kako o dizajnu razmi┼íljaju jo┼í uvek neafirmisani dizajneri. U hali 2C nastupaju sve┼że i mlade snage. Ovo je poseban doga─Ĺaj u okviru Sajma name┼ítaja u Beogradu koji promovi┼íe nove autore i igra va┼żnu ulogu u povezivanju svih aktera koji u─Źestvuju u kreiranju proizvoda, celokupne industrije i tr┼żi┼íta.

Design Talks – diskusije sa eminentnim govornicima, hala 2C

Razgovori sa dizajnerima i arhitektama postaju sve popularniji doga─Ĺaj na sajmu na kom se okuplja sam vrh eksperata iz oblasti dizajna, arhitekture i industrije name┼ítaja u celini. Svakoga dana tokom trajanja sajma posetioci se mogu pridru┼żiti razgovorima ili slu┼íati o iskustvima vode─çih stru─Źnjaka, proizvo─Ĺa─Źa, konsultanata i svih ostalih aktera koji u─Źestvuju u kreiranju kvalitetnih proizvoda, na doma─çem i na svetskom tr┼żi┼ítu.

Na Design razgovorima ─çe u─Źestvovati ─Źlanovi ┼żirija, mladi dizajneri sa izlo┼żbe Young Designers Exhibition, predstavnici kompanija Gir, Nunc, Hard Stuff, Rast, Animo, Lilipop, Odr┼żivi Prostor, Nova Iskra, Abovus ArchitectsÔÇŽ
Razgovor moderira Vesna Pejovi─ç poznata produkt dizajnerka iz Beograda.

NAGRADE SAJMA NAME┼áTAJA 2019: ÔÇťZlatni klju─ŹÔÇŁ i ÔÇ×Sajamski klju─ŹÔÇť

Nagrada ÔÇťZlatni klju─ŹÔÇŁ – Nagrada za najbolja re┼íenja

Zlatni klju─Ź je nagrada koju ┼żiri sastavljen od internacionalnih eksperata dodeljuje najuspe┼ínijim izlaga─Źima na sajmu, ukazuju─çi na najkvalitetnija i najinovativnija re┼íenja. Okupljanje internacionalnog ┼żirija Beogradski sajam name┼ítaja stavlja u me─Ĺunarodni kontekst i izdvaja ga kao relevantnu instituciju u sferi industrije name┼ítaja.

Nagrada ÔÇ×Sajamski klju─ŹÔÇť

Nagrada Sajamski klju─Ź bi─çe dodeljena za doprinos podizanju kvaliteta manifestacije i ukupan sajamski nastup.

Dodela nagrada Zlatni i Sajamski klju─Ź odr┼ża─çe se u ─Źetvrtak 7. novembra, u 18 ─Źasova u hali 2C.

Ove godine tim stru─Źnjaka koji ─çe odlu─Źivati o nagradi ─Źine:

Francesca De Ponti
Francesca De Ponti je novinarka, konsultantkinja i ekspert u oblasti industrije name┼ítaja, dizajna i arhitekture i suosniva─Źica agencije ADP Comunicazione u Milanu. Poseduje ogromno publicisti─Źko iskustvo u oblasti arhitekturi i dizajnu, kao i u strate┼íkim konsultacijama. Dugi niz godina radila je kao glavna urednica u ─Źasopisu Design Diffusion World group. Trenutno je koordinator PR kancelarije Salona del Mobile u Milanu, Moskvi i ┼áangaju.

Branko Nikoli─ç
Branko Nikolic╠ü je arhitekta i suosniva─Ź Antipod studija iz Beograda koji se primarno bavi dizajnom enterijera, dizajnom name┼ítaja i industrijskim dizajnom. Studio je do sada osvojio vi┼íe nagrada i realizovao veliki broj projekata u oblasti arhitekture, dizajna name┼ítaja i enterijera za stambene i poslovne prostore, kao i prostore prodajnih objekata i restorana. Antipod sara─Ĺuje sa vode─çim kompanijama u Srbiji, primenjuju─çi globalna i inovativna re┼íenja u cilju razvoja visoke funkcionalnosti u okviru radnog i ┼żivotnog prostora.

Marko Sousa Santos
Marco Sousa Santos je dizajner iz Lisabona, art direktor i kustos aktivan u najrazli─Źitijim projektima u sferi enterijera i dizajna. Pored velikog broja raznovrsnih projekata pokrenuo je PROTO DESIGN i bijenale EKSPERIMENTA DESIGN, gde kao art direktor realizuje neke od najva┼żnijih izlo┼żbi. Njegovi projekti i proizvodi su izlagani u referentnim institucijama, kao ┼íto su V&A u Londonu, prodavnica MOMA u Njujorku, trienale u Milanu i Salon du Meuble u Parizu.

Gorazd Mala─Źi─ç
Gorazd Mala─Źi─Ź je osniva─Ź konsultantske ku─çe za produkt dizajn, Asobi, koja je me─Ĺunarodni debi imala na londonskom festivalu dizajna sa prototipom sofe Isle Lounge. Asobi je nosilac mnogobrojnih presti┼żnih nagrada u oblasti dizajna. Gorazd je tako─Ĺe i pokreta─Ź brenda TOKIO, svojevrsne platforme u kojoj objedinjuje svoje iskustvo i kreira savremeni dizajnerski brend, sa fokusom na tehni─Źki dobro ura─Ĺene proizvode.

Tanja Jovi─ç
Tanja Jovi─ç je ekonomista i brend menad┼żer za isto─Źnoevropsko tr┼żi┼íte u Alba Sales Consulting Agenciji, za uticajne brendove visokog cenovnog ranga, poput Agape, Missoni Home, Vall & Deco i Brokis. Kao agent je sara─Ĺivala sa brendovima kao ┼íto su Vitra, Cassina, B&B Italia, De Padova kao i sa velikim brojem arhitekata iz Hrvatske i regionu. Uz to, poseduje i veliko iskustvo konsultanta pri razvoju i distribuciji mladih brendova na globalnom tr┼żi┼ítu.

57. Me─Ĺunarodni sajam ma┼íina i alata iz oblasti drvne industrijeod 5. do 9. novembra 2019. godine u hali 5

Paralelno sa 57. Me─Ĺunarodnim sajmom name┼ítaja, opreme i unutra┼ínje dekoracije odvija─çe se 57. Me─Ĺunarodni sajam ma┼íina i alata iz oblasti drvne industrije, koji ─çe trajati dan kra─çe – od 5. do 9. novembra u hali 5 Beogradskog sajma.

Od izuzetne va┼żnosti za drvno-prera─Ĺiva─Źku industriju Srbije, sajam prikazuje inovacije, najnovija tehni─Źko-tehnolo┼íka re┼íenja kao i pravce razvoja i perspektivu drvne i industrije name┼ítaja. Ekspanziji doma─çe drvne industrije na Sajmu ma┼íina i alata iz oblasti drvne industrije doprineli su veliki prirodni resursi i potencijali Srbije, jasna biznis orijentacija sajma kao i program vrhunskog kvaliteta.

Izlo┼żbeni program obuhvata najnovije ma┼íine za visoku preciznost primarne i zavr┼íne obrade drveta, pilane, su┼íare, mehani─Źke, elektri─Źne i pneumatske alate.
Pored reprezentativnih doma─çih predstavnika i brendova, zapa┼żen broj izlaga─Źa dolazi iz Nema─Źke, Italije, Slovenije, Hrvatske, Austrije…

Sajam predstavlja izuzetnu priliku proizvo─Ĺa─Źima ma┼íina i alata, uvoznicima i distributerima da svoje proizvode i novitete prezentuju proizvo─Ĺa─Źima i kupcima name┼ítaja, trgovcima, dizajnerima, arhitektama i menad┼żerima, veleprodajnim i maloprodajnim distributerima.

Promocija industrije nameštaja i drvne industrije Srbije

Za strane investitore Srbija je jedna od najatraktivnijih destinacija za ulaganje. Beogradski sajam nameštaja utemeljen je kao vodeći generator domaćeg izvoza i mesto promocije najboljih ideja i proizvoda sa ovih prostor. Ova manifestacija je prilika da drvna industrija i industrija nameštaja Srbije predstave svoje aktuelne domete i dalje potencijale.

Drvna industrija Srbije bele┼żi rekordan suficit u razmeni sa inostranstvom. U ekspanziji je proizvodnja i izvoz name┼ítaja od punog drveta, visokog kvaliteta, a sve zna─Źajnija je i proizvodnja i prodaja plo─Źastog name┼ítaja.Ova industrija ima izuzetan potencijal zbog kvaliteta sirovinske baze u Srbiji, o─Źuvanih i obnovljivih prirodnih resursa, a njen razvoj podsti─Źe razvoj preduzetni┼ítva, rast zaposlenosti i regionalni razvoj.

Doma─çe kompanije konstantno modernizuju opremu i prilago─Ĺavaju se zahtevnim trendovima i potrebama tr┼żi┼íta. Saradnja dizajnera name┼ítaja i enterijera sa doma─çim proizvo─Ĺa─Źima name┼ítaja rezultira visokokvalitetnim proizvodima koji su izvozno orijentisani.

Promocija industrije nameštaja i drvne industrije

Promocija industrije nameštaja i drvne industrije

B2B poslovni portal

Zna─Źaj manifestacije za doma─çu i regionalnu privredu ogleda se u afirmaciji doma─çih proizvo─Ĺa─Źa iz oblasti drvne industrije i mogu─çnosti da svoju produkciju predstave velikom broju kupaca (buyera) iz zemalja u okru┼żenju, Evrope i sveta. U okviru programa Hosted Buyer o─Źekuje se poseta nekoliko hiljada velikih profesionalnih kupaca, uticajnih u domenu industrije name┼ítaja, koji su u poziciji da spajaju tr┼żi┼íta i kreiraju tra┼żnju na globalnom tr┼żi┼ítu.
Za ┼íto efikasniju promociju kompanija i efektnije poslovne aran┼żmane tokom sajma, svim u─Źesnicima dostupan je B2B poslovni portal namenjen registraciji kako izlaga─Źa, tako i poslovnih posetilaca Me─Ĺunarodnog sajma name┼ítaja i Me─Ĺunarodnog sajma ma┼íina i alata iz oblasti drvne industrije 2019 http://bff.talkb2b.net/
Usluga zakazivanja B2B sastanaka za sve registrovane u─Źesnike (izlaga─Źe i poslovne posetioce) je besplatna.
Za odr┼żavanje poslovnih sastanaka predvi─Ĺen je Business Lounge na galeriji hale 1, dok je Meeting point u hali 2B.

O─Źekuje se da ─çe tokom ┼íest dana doga─Ĺaj posetiti oko 85 hiljada posetilaca,┼íto potvr─Ĺuje kvalitet manifestacije, a Beogradski sajam name┼ítaja etablira u regionalni centar u oblasti promocije name┼ítaja.Za sve posetioce doga─Ĺaj je posebno primamljiv zbog ekskluzivnih sajamskih pogodnosti, a svi u─Źesnici su za kupce na sajmu najavili specijalne popuste i poklone prilikom kupovine.

Radno vreme Sajma nameštaja:
UTO – SRE, 5 – 6. novembar: 10:00 – 19:00
─îET – NED, 7 – 10. novembar: 10:00 – 20:00

Radno vreme Sajma mašina:
UTO – SUB, 5 – 9. novembar: 10:00 – 19:00

Ulaznice: cena pojedina─Źne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 300 dinara.
Parking: 150 dinara po satu.

Medijski partneri manifestacije: Furniture News, Mobel Markt, Meubihome, Wood Business Portal com, Archiproducts, BeforeAfter.rs, Designed.rs, Zagreb Desing Week, Bravacasa, Ku─ça stil, Style.rs, Ego magazine, Podovi, Gradnja.rs i Drvotehnika.

Novinarske akreditacije:
Sve detalje o doga─Ĺaju potra┼żite na sajtu www.sajamnamestaja.rs,
a zahtev za novinarsku akreditaciju popunite na linku:
http://sajamnamestaja.rs/sr/akreditacija/

Dobro došli na 57. Sajam nameštaja!

PRESS Beogradskog sajma press@sajam.rs
Ivana Višković tel: 011 2655 101, 063 395 871 ivana.viskovic@sajam.rs
Tamara Vasiljević tel: 011 2655 828, 063 328 169 tamara.vasiljevic@sajam.rs
Web: www.sajamnamestaja.rs