Connect with us
Energetska efikasnost

Akustik Term E700: Rešenje za akustički komfor

Dobra zvučna izolacija u zgradama znači mir i udobnost, ali i privatnost, intimnost i osećaj sigurnosti. U današnje vreme kada imamo stalni napredak tehnologije i pojavu novih materijala komfor životnog prostora ogleda se u sve većim očekivanjima. Danas stanari, odnosno budući kupci, očekuju pojačanu zvučnu zaštitu, jer u većini slučajeva nisu zadovoljni trenutnim zakonskim zahtevima.

Akustik term

Foto: Tritonex doo / Dobra zvučna izolacija u zgradama znači mir i udobnost, ali i privatnost, intimnost i osećaj sigurnosti

Koraci, padanje raznih predmeta, vibracije raznih uređaja i sl. Stvaraju buku u susednim prostorijama, a posebno u prostorijama ispod. Stoga je neophodno da se mere zaštite od buke dosledno planiraju i pravilno sprovode, kako prilikom izgradnje novih, tako i prilikom modernizacije ili adaptacije postojećih objekata. Kako bi se izbegao prenos udarnih zvukova koji se šire čvrstim putem kroz konstrukcije zgrade najčešće i najefektnije rešenje je plivajući pod. Između izvora buke i građevinske konstrukcije mora se postaviti odgovarajući elastični materijal ispod košuljice.

AKUSTIK TERM E700 je višenamenski porozni apsorber zvuka proizveden u obliku filcanog tepiha na bazi fino raščešljanih pamiučnih vlakana povezanih smolom. Radi dokazivanja akustičkih karakteristika izvršena su laboratorijska ispitivanja u Institutu IMS i pokazala su odlične rezultate. AKUSTIK TERM E700 važi za najbolji materijal na tržištu za upotrebu u sistemu plivajućih podova. Materijal u debljinama od 3 cm i više je posebno pogodan za sobe sa posebnim zahtevima i zbog toga se često nalaze u objektima kao što su bioskopi, noćni klubovi, teretane, luksuzni apartmani, hotelske sobe, studiji i sl.

Izvođenje plivajućeg poda

AKUSTIK TERM E700 se postavlja na međuspratnu konstrukciju ili sloj betona na tlu, a zatim se postavlja parna brana. Po obodu zidova se postavljaju rubne trake. Preko parne brane se nanosi sloj tečnog estriha minimalne debljine 40-80 mm koji treba da bude armiran. Na kraju se postavlja završna podna obloga – laminat, parket, keramičke pločice i slično.

Akustik term

Rezultati ispitivanja za tercni frekvencijski opseg za tri ispitane debljine

 

1. Konstrukcija na koju se pod oslanja (međuspratna konstrukcija ili sloj betona na tlu)
2. AKUSTIK TERM E700
3. parna brana
4. armirana cementna košuljica
5. završna podna obloga

 

 

tritonex

TRITONEX d.o.o.
Srete Mladenovića 2, 34000 Kragujevac
T. +381 34 301 565
office@tritonex.rs
www.tritonex.rs