Connect with us
Energetska efikasnost

Akustik Term E700: Re┼íenje za akusti─Źki komfor

Dobra zvu─Źna izolacija u zgradama zna─Źi mir i udobnost, ali i privatnost, intimnost i ose─çaj sigurnosti. U dana┼ínje vreme kada imamo stalni napredak tehnologije i pojavu novih materijala komfor ┼żivotnog prostora ogleda se u sve ve─çim o─Źekivanjima. Danas stanari, odnosno budu─çi kupci, o─Źekuju poja─Źanu zvu─Źnu za┼ítitu, jer u ve─çini slu─Źajeva nisu zadovoljni trenutnim zakonskim zahtevima.

Akustik term

Foto: Tritonex doo / Dobra zvu─Źna izolacija u zgradama zna─Źi mir i udobnost, ali i privatnost, intimnost i ose─çaj sigurnosti

Koraci, padanje raznih predmeta, vibracije raznih ure─Ĺaja i sl. Stvaraju buku u susednim prostorijama, a posebno u prostorijama ispod. Stoga je neophodno da se mere za┼ítite od buke dosledno planiraju i pravilno sprovode, kako prilikom izgradnje novih, tako i prilikom modernizacije ili adaptacije postoje─çih objekata. Kako bi se izbegao prenos udarnih zvukova koji se ┼íire ─Źvrstim putem kroz konstrukcije zgrade naj─Źe┼í─çe i najefektnije re┼íenje je plivaju─çi pod. Izme─Ĺu izvora buke i gra─Ĺevinske konstrukcije mora se postaviti odgovaraju─çi elasti─Źni materijal ispod ko┼íuljice.

AKUSTIK TERM E700 je vi┼íenamenski porozni apsorber zvuka proizveden u obliku filcanog tepiha na bazi fino ra┼í─Źe┼íljanih pamiu─Źnih vlakana povezanih smolom. Radi dokazivanja akusti─Źkih karakteristika izvr┼íena su laboratorijska ispitivanja u Institutu IMS i pokazala su odli─Źne rezultate. AKUSTIK TERM E700 va┼żi za najbolji materijal na tr┼żi┼ítu za upotrebu u sistemu plivaju─çih podova. Materijal u debljinama od 3 cm i vi┼íe je posebno pogodan za sobe sa posebnim zahtevima i zbog toga se ─Źesto nalaze u objektima kao ┼íto su bioskopi, no─çni klubovi, teretane, luksuzni apartmani, hotelske sobe, studiji i sl.

Izvo─Ĺenje plivaju─çeg poda

AKUSTIK TERM E700 se postavlja na me─Ĺuspratnu konstrukciju ili sloj betona na tlu, a zatim se postavlja parna brana. Po obodu zidova se postavljaju rubne trake. Preko parne brane se nanosi sloj te─Źnog estriha minimalne debljine 40-80 mm koji treba da bude armiran. Na kraju se postavlja zavr┼ína podna obloga ÔÇô laminat, parket, kerami─Źke plo─Źice i sli─Źno.

Akustik term

Rezultati ispitivanja za tercni frekvencijski opseg za tri ispitane debljine

 

1. Konstrukcija na koju se pod oslanja (me─Ĺuspratna konstrukcija ili sloj┬ábetona na tlu)
2. AKUSTIK TERM E700
3. parna brana
4. armirana cementna košuljica
5. završna podna obloga

 

 

tritonex

TRITONEX d.o.o.
Srete Mladenovi─ça 2, 34000 Kragujevac
T. +381 34 301 565
office@tritonex.rs
www.tritonex.rs