Connect with us
Novosti

Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventiliraju─çe obloge

U Sarajevu krajem oktobra VIII Me─Ĺunarodna nau─Źno stru─Źna konferencija “Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventiliraju─çe obloge“

Konferencija ─çe se odr┼żati 30. i 31.10.2019. godine u Sarajevu u Hotelu Hills. Ovo je VIII po redu Me─Ĺunarodna nau─Źno stru─Źna konferencija u organizaciji mostarske kompanije Sfera d.o.o. Ovaj put se organizuje u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom iz Sarajeva, a tema je: “Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventiliraju─çe obloge“. Program oba dana konferencije ─çe trajati u terminu od 10 do 16 sati, a ulaz je besplatan uz obaveznu registraciju.

Prijaviti se mo┼żete putem web stranice: fasadnisistemi.sfera.ba

Konferencija se bavi osnovnim elementom objekta ÔÇô zidom. Iznose se regulative i standardi u oblasti energetske efikasnosti, prezentiraju dosada┼ínja iskustva u procesu “utopljavanja“ stambenih objekata, te preispituju nau─Źna i tehnolo┼íka dostignu─ça, kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za toplinsku izolaciju i zavr┼ínu obradu fasadnih zidova, gdje ─çe se u odnosu na prethodno doga─Ĺaj na sli─Źnu temu, uvesti i tematika ventiliranih fasadnih sistema, kao jedno od rje┼íenja za finalni izgled objekta.

Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i savremeni pristupi i materijali, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanja.

Posjetioci konferencije ─çe mo─çi u┼żivati u uvodnim predavanjima i ─Źuti o najboljim arhitektonskim praksama iz regije, a vi┼íe o istom ─çe govoriti: van. prof. dr. Salihbegovi─ç Amira; Arhitektonski fakultet Sarajevo, prof. Emeritus arhitekture Branislav Mitrovi─ç; Studio MITARH, Igor Grozdani─ç i Sanja Gali─ç Grozdani─ç; Studio NONSTOP.

Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventiliraju─çe obloge

Sponzori konferencije su: Sika BH, Knauf, R├ľFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlaga─Źi kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps La┼ítro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija.

T. +387 36 578 259
M. +387 66 589 305
konferencija@sfera.ba
www.fasadnisistemi.sfera.ba

sfera 2019

Sfera 2019